S CPU to mam jasne, pamate este pohladam na poslednu chvilu, ale momentalna dilema u mna panuje u dosky. Rozhodujem sa medzi Gigabyte P35-DS4 a Gigabyte X38-DS5...
Za normalnych okolnosti by som toto neriesil vobec, zobral by som to lepsie, avsak v tomto pripade je situacia taka ze to "lepsie" je pomerne relativny pojem. Vykon X38 oproti P35 neprinasa prakticky ziadne vyrazne rozdiely a to ani v moznostiach taktovania. "Podstatny" rozdiel sa ukryva len v pouziti PCI Express 2.0 a 2x PCI-E 16x u X38 chipsetu. 2x PCI-E 16x najde realne vyuzitie len v pripade problematickeho crossfire (dualne zapojenie kariet ale neplanujem ani v buducnosti, navyse v dohladnej dobe nevidim najmensi dovod preco investovat do ATi grafiky..).
Teda "prakticky" prinos do buducnosti prinasa len pouzitie PCI-E 2.0.. a toto je asi jedina dilema kvoli ktorej sa neviem rozhodnut - stoji mi vyse tisickorunovy rozdiel v cene za podporu noveho standardu u PCI Express a za vyssi model dosky ktora vykonnostne oproti mainstreamovej P35-DS4 neprinasa nic nove?
Ako by ste sa rozhodli vy? Prosim o argumenty, na jednoduche ukazanie prstom, by som spravil rovno anketu