Utiect ci nie?
Utiect ci nie?
Poslednu dobu mam zasa depresie a obavy. Uz dlhsie uzivam dvoje liekov na depresiu a psychozu a chodim k tomu lekarovi, cez vianocne prazdniny bolo vsetko fajn ale po nich...nestiham sa ucit do skoly co je treba, strasne sa bojim maturity a neustale, aj ked uz som dlhsiu dobu psychicky bol ako tak OK a nemyslel na samovrazdu a prerezanie si zil ako minule, napriek tomu myslienka na utek sa ma stale drzi,utiect z domiova, zo skoly, prec. Mimochodom mam 19 rokov a chodim na gymnazium...utek..odzrkadluje sa mi to casto v snoch v ktorych unikam od domova..opat prestavam mat chut do zivota...poradte mi ako mam byt aktivny, ucit sa s chutou aby som aj maturu zvladol, hoci si neverim...je toho vela, co by som mohol popisat..nasi, mam pocit, ze ma nechapu a ze keby som utiekol, nikomu by som nechybal a ak aj ano, tak ci by to rodicom nezaplo ze potrebujem podporu lebo ju nedostavam..
-
Key5ers0ze
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
a kam by si usiel? pockaj, tou maturitou nejak prejdes, neboj sa
ja som bol na tom velmi zle pred maturitou(vtedy som myslel, ze je to najhorsie obdobie mojho zivota), cez akademicky sa so mnou rozisla frajerka..rozmyslal som, ze na maturu ani nepojdem..nakoniec som tam prisiel a zmaturoval na ciste jednotky(a to som nikdy nebol nejaky "student")...
urcite je nieco co ta bavi, zameraj sa na to..po maturite mozes kludne "utiect", mozes vyskusat ist do zahranicia, mozes ist kamkolvek..ak sa ti tam bude pacit ostanes tam ak nie vratis sa domov..
len to vydrz
drzim palce
urcite je nieco co ta bavi, zameraj sa na to..po maturite mozes kludne "utiect", mozes vyskusat ist do zahranicia, mozes ist kamkolvek..ak sa ti tam bude pacit ostanes tam ak nie vratis sa domov..
len to vydrz
-
Key5ers0ze
Guru wannabe
Re: Utiect ci nie?
V prvom rade sa pokús vschopiť a chovať sa ako chlap, nie ako zbabelec
Poviem Ti, že to čo prežívaš ty, si prežil každý, a dá sa to...
O tom je život, raz za čas musíš niečo aj prekusnúť preboha, nie hneď premýšľať nad útekom, a pod.
Dúfam, že Ti jasné, ako by si tým ublížil svojim blízkym, mysli na nich keď budeš nabudúce premýšľať nad podobnými hlúposťami...
Ako Ťa odmalička vychovávali, starali sa o Teba, spravili by pre Teba všetko, a ty by si sa im odvďačil útekom? To je spravodlivosť ? To je vďaka za všetko čo Ti obetovali...
Chcel by som počuť dôvod toho, prečo chceš ujsť z domova, rezať si žily atď...ale skutočné dôvody, nie trápna matura a pod. nezmysly
Ako dlho navštevuješ odborníka?
Poviem Ti, že to čo prežívaš ty, si prežil každý, a dá sa to...
O tom je život, raz za čas musíš niečo aj prekusnúť preboha, nie hneď premýšľať nad útekom, a pod.
Dúfam, že Ti jasné, ako by si tým ublížil svojim blízkym, mysli na nich keď budeš nabudúce premýšľať nad podobnými hlúposťami...
Ako Ťa odmalička vychovávali, starali sa o Teba, spravili by pre Teba všetko, a ty by si sa im odvďačil útekom? To je spravodlivosť ? To je vďaka za všetko čo Ti obetovali...
Chcel by som počuť dôvod toho, prečo chceš ujsť z domova, rezať si žily atď...ale skutočné dôvody, nie trápna matura a pod. nezmysly
Ako dlho navštevuješ odborníka?
Chlape myslim ze aj keby si nezmaturoval tak kludne ides dalej, ako vazne samovrazda nic neriesi a ani utek z domu. Konkretne pred troma dnami sa jeden ziak z nasej skoly hodil pred vlak lebo sa tiez bal matury a smutilo za nim viac nez dost ludi, takze sanca zeby si na teba nikto nespomenul podla mna neexistuje. Si asi labilna povaha preto psychycky natlak rodicov aby si sa ucil ta vedie k tazkej depke. Porste vstan a povedz si "mam to v p***", chod dakde na pivo sa kus uvolnit a ovela lepsie pochodis.
btw: ozaj nemyslim zeby si nezmaturoval, ked sa do toho aspon trochu pozries tak uz mas vyhrate
a na sny sa vyser taktiez, keby sa ti snivalo to co mne kazdy den tak by si si iste dal slucku...
btw: ozaj nemyslim zeby si nezmaturoval, ked sa do toho aspon trochu pozries tak uz mas vyhrate
a na sny sa vyser taktiez, keby sa ti snivalo to co mne kazdy den tak by si si iste dal slucku...
Odbornika navstevujem uz rok aj pol...ale je pravda ze sa to lepsi, tak utiect som...mal take nutknie nielen kvoli mature, ale nasim lebo mam pocit ze ma nechapu v mnohych veciach najma mama a jeden kamarat ma dokonca opustil v tazkych chvilach kvoli depkam ale...aby som to upresnil, aj ked ma ta myslienka drzi,nie je to az take zle ako pred dvoma rokmi, ked v rodine sa diali intrigy kvoli majetku, a neuspechy v skole som mal, stratil som vtedy i zmysel zivota v istej oblasti, vtedy to mnou najviac lomcovalo..
Nuz a k tomu EMO, podotykam ze emac nie som a ten styl sa mi vobec nepaci.
Tiez mi par blizkych mne z okolia ludi povedalo, ze nech sa vykaslem na maturu, konkretne ten stres okolo, ze aj tak sa vsetko 100 % naucit neda, ale vraj to zvladnem. Snad maju pravdu.Sheep napísal:Chlape myslim ze aj keby si nezmaturoval tak kludne ides dalej, ako vazne samovrazda nic neriesi a ani utek z domu. Konkretne pred troma dnami sa jeden ziak z nasej skoly hodil pred vlak lebo sa tiez bal matury a smutilo za nim viac nez dost ludi, takze sanca zeby si na teba nikto nespomenul podla mna neexistuje. Si asi labilna povaha preto psychycky natlak rodicov aby si sa ucil ta vedie k tazkej depke. Porste vstan a povedz si "mam to v p***", chod dakde na pivo sa kus uvolnit a ovela lepsie pochodis.
-
Key5ers0ze
Guru wannabe
-
bolek
Guru
Nie je to náhodou tak, že podvedome tušíš, že by si útekom na seba upriamil pozornosť rodičov a kamarátov, ktorí si ťa nevšímajú? Rezaním, útekom... len chceš naznačiť, že sa cítiš sám, máš strach a máš pocit, že si ťa rodičia nevšímajú. Ale určite majú o teba záujem a nie si im ukradnutí. Skús sa s nimi porozprávať, ako ťa trápi matura, že si v strese a bojíš. Pochopia ťa a podporia. Neboj. 
pozri mna nechape matka vo vsetkom, za vsetko sa hadam a bijem, netesi ma to, boli aj rodinne problemy no nikdy som to nemusel kompenozvat samovrazdou ci ublizovanim samemu sebe, kasli na nich, bud sam sebou a rob co chces dokym mozes, pretoze v zivote ta postihnu daleko horsie problemy jako matura a budes ich musiet prekonat tak ci tak, a umienie je tomu celit nie pred tym uciet.Salamien napísal:Odbornika navstevujem uz rok aj pol...ale je pravda ze sa to lepsi, tak utiect som...mal take nutknie nielen kvoli mature, ale nasim lebo mam pocit ze ma nechapu v mnohych veciach najma mama a jeden kamarat ma dokonca opustil v tazkych chvilach kvoli depkam ale...aby som to upresnil, aj ked ma ta myslienka drzi,nie je to az take zle ako pred dvoma rokmi, ked v rodine sa diali intrigy kvoli majetku, a neuspechy v skole som mal, stratil som vtedy i zmysel zivota v istej oblasti, vtedy to mnou najviac lomcovalo..
urcite pravdu majuSalamien napísal:Tiez mi par blizkych mne z okolia ludi povedalo, ze nech sa vykaslem na maturu, konkretne ten stres okolo, ze aj tak sa vsetko 100 % naucit neda, ale vraj to zvladnem. Snad maju pravdu.
No takto....
Co je maturita? Ok ze skuska dospelosti.. dovolte nech sa zasmejem
Ked ta rozhadzu taketo veci co budes robit pri realnych problemoch?
Na vysku sa asi chystas ked si gymnazista. Co budes robit tam? Ked podla mna na jedno skuskove je viacej ucenia ako na maturu.(a to nieje len moj nazor). Az tam zistis co je to ucenie... a to podotykam stale niesu problemy!!! Tie nastanu az potom (ked sa budes musiet starat sam o seba popripade o rodinu).
Viem ze tu hladas skor porozumenie ako taketo prispevky ale treba sa problemu pozret do oci. Takze moje riesenie: Sadnut si nad knihy a ucit sa inak to nejde... A neboj po mature si povies ze to bola hracka.
A ak si myslis ze neviem ako ti je tak sa mylis ja som tiez stresoval pred maturou teraz seriem riedkym lebo mam skuskove, priatelka ma tiez pred maturou ale stale je nieco pre co sa oplati zit.
A s tou ziletkou alebo vlakom: moj nazor je ze zivot je dar!!! a nik nema pravo si nan siahnut (za toto ma zozerete
)
Prepac za otvorenost a skor negativny prispevok ale niesi sam kto ma problemy ale si jeden z mala ktory ich nechce riesit a snazi sa pred nimi ujst
Co je maturita? Ok ze skuska dospelosti.. dovolte nech sa zasmejem
Ked ta rozhadzu taketo veci co budes robit pri realnych problemoch?
Na vysku sa asi chystas ked si gymnazista. Co budes robit tam? Ked podla mna na jedno skuskove je viacej ucenia ako na maturu.(a to nieje len moj nazor). Az tam zistis co je to ucenie... a to podotykam stale niesu problemy!!! Tie nastanu az potom (ked sa budes musiet starat sam o seba popripade o rodinu).
Viem ze tu hladas skor porozumenie ako taketo prispevky ale treba sa problemu pozret do oci. Takze moje riesenie: Sadnut si nad knihy a ucit sa inak to nejde... A neboj po mature si povies ze to bola hracka.
A ak si myslis ze neviem ako ti je tak sa mylis ja som tiez stresoval pred maturou teraz seriem riedkym lebo mam skuskove, priatelka ma tiez pred maturou ale stale je nieco pre co sa oplati zit.
A s tou ziletkou alebo vlakom: moj nazor je ze zivot je dar!!! a nik nema pravo si nan siahnut (za toto ma zozerete
Prepac za otvorenost a skor negativny prispevok ale niesi sam kto ma problemy ale si jeden z mala ktory ich nechce riesit a snazi sa pred nimi ujst
-
Key5ers0ze
Guru wannabe
Vyzerá to tak, že si uvedomuješ, že máš nejaký problém, ale mám taký pocit, že sa zameriavaš na to čo si myslí okolie a iný. Ale podstatný si ty a hlavne to čo chceš. Čo sa týka rodičou...si vo veku keď už nie si malé decko a oni ťa berú ako samostatnú jednotku...a určite si ani neuvedomujú že že by ti pomohlo keby si s tebou sadli a bavili sa s tebou. Na to je len jeden návod...treba im to povedať. A tvoje sny o úteku...sny nikdy nie sú o tom čo by si mal urobiť...keď nie sú dobre hovoria o nejakom probléme...a možno to je tým strachom z maturity,alebo strachom neviem z čoho...ale uvedom si že útekom sa nikdy nič nevirieši.A k tej maturite...ako všetci hovoria...najhoršie je to že všetci to prežívajú z obrovským stresom a pri tom je ľahšia ako odpoveď pri tabuli. Budem držať palce...skús sa zamyslieť nad tým čo chceš...
-
Key5ers0ze
Guru wannabe
Vies kolko krat som chcel ujst ja ?? Vzdy ked som sa pohadal s rodicmi, tak som rozmyslal, ake by to bolo, zit si sam, daleko od problemov, prist raz do roka domov, uzivat si zivot. Ale po par hodinach ma to preslo, vzdy som si povedal : NA CO ??? NEMA TO VYZNAM, BOLO AJ HORSIE, A TOTO PREZIJEM. A ked si spomeniem, co som prezil po "utekovom obdobi" som rad, ze som to nespravil