Nová Škoda Superb !!!

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
kore
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kore »

Predok BWM
Zadok Renault ;)

aspon mne to tak pripadá. :?
Godfather
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Godfather »

sundevil napísal:to je pekne, ale vsimni si ten detail, aby ta skodovka bola konkurencieschopna musi tam vrazit vsetko co dokaze do auta dat, a nie zakladne verzie ktorymi nas tu oblbuje
Hej lenze tak ako Skoda tak sa u nas spravaju aj ostatne znacky!! Oni sa len prisposobuju podmienkam trhu nie kazdy si totiz moze dovolit kupit 206 alebo Fabiu v plnej vybave!
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

sundevil.. nikto nikoho nenúti, aby si kupoval základné verzie s trojvalcovým motorom. Keby ich ľudia nechceli, tak by ich škodovka nerobila.. ;)
Godfather
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

brm napísal:sundevil.. nikto nikoho nenúti, aby si kupoval základné verzie s trojvalcovým motorom. Keby ich ľudia nechceli, tak by ich škodovka nerobila.. ;)
Presne tak nemozes porovnavat ponuku a vybavu aut na zapade s tou u nas.... :roll:
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

cor3 napísal:Predok BWM
Zadok Renault ;)

aspon mne to tak pripadá. :?
No tak co sa tyka predku, to ti pripada asi dost divne. Neviem, ako si na taku blbost prisiel. A vobec, ten ktto tvrdi, ze predok je "BMW look", tak ma si nieco s ocami. Jasne vidiet liniu VW grupy - svetla, maska ...
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Godfather napísal:Presne tak nemozes porovnavat ponuku a vybavu aut na zapade s tou u nas.... :roll:
a preco nie? schvalne si pozri stranku napr anglickej skodovky a fabia/octavia sa tam predavaju s tymi istymi motormi ako tu, teda aj vybava je taka ista
Godfather
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

sundevil napísal:a preco nie? schvalne si pozri stranku napr anglickej skodovky a fabia/octavia sa tam predavaju s tymi istymi motormi ako tu, teda aj vybava je taka ista
To ze je tam rovnaka ponuka motorov neznamena ze je aj rovnaka ponuka vybavenia
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Mas recht, ponukaju volant na lavej strane. :)
Godfather
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

kinjeril napísal:Mas recht, ponukaju volant na lavej strane. :)
Napriklad :lol:
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

sundevil napísal:a preco nie? schvalne si pozri stranku napr anglickej skodovky a fabia/octavia sa tam predavaju s tymi istymi motormi ako tu, teda aj vybava je taka ista
to ze nieco ponukaju, neznamena ze sa to predava ... drtiva vacsina tam predanych skodoviek ide aspon v elegance vybave a v plnke ...
Godfather
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

dnes som sa v novinach docital ze do dlzky Superb narastol zaujimave a razvor sa zmensil, nooo mozno inzinieri Skody vedia co robia! :wink:
brm
Darca
Darca

Godfather.. objavil si ameriku. To sa už písalo v článku, ktorý som pastol tuto:
http://www.hojko.com/post778349.html#778349

;)

A prečo by sa to nemohlo udiať? Teraz je hlavne dôležité, ako inžinieri v škodovke dali dokopy predĺžnú karosériu, skrátený rázvor a nový interiér do jedného celku, aby boli minimálne zachované jazdné vlastnosti automobilu a komfort pasažierov. Iba z rozmerov a fotiek vonkajšej karosérie sa to však nedozvieme, budeme si musieť počkať minimálne na nejaký ten test, resp. predvádzacie jazdy.

Inak.. škodováci majú skúsenosti s dlhými karosériami a krátkymi rázvormi, najlepším príkladom je Octavia, ktorá je v podstate na podvozku od VW Golf. ;)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

:aasmile19:

Obycajny hnusny bastl niekolkych roznych aut. Jediny sucastny skodovacky model ktory uznavam je Octavia RS... predtym skoncili na Feldach. Ak nie uz na favach.
Pedro109
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Pedro109 »

co k tomu povedat...technicky dalsi prezleceny VW Passat par generacii dozadu, dizajn komentovat nebudem, skodovka chyta velmi zvlastny styl dizajnu a interier pozlatany z koncernovych dielov. K tomu predpotopne TDI motory hrkotajuce jak stary Zetor a benzinove motory tak isto na slabej urovni az na 1.8TFSI a 2.0TFSI ktore vsak ich velicenstvo papkaju minimalne 98 oktanovy benzin. Bodaj by uz cela skodovka sla kade lahsie aby sme na ceste nevideli kazde 2 auto od tohto "domaceho" vyrobcu. To je vsak iba moje zbozne prianie.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

Pedro109 napísal:...drísty...
LOL hlavne tie motory, hlavne ze su tiez iba tie obycajne koncernove motory ... a ak si cital hore o tom peknom V6 tak vies ze to asi nebude len taka hrkotalka ... inac to je fakt fajnovy pristup, chcel by si supervykonny motor a sucasne tankovat ruskych 87 oktanov ...
brm
Darca
Darca

Pedro109 napísal:co k tomu povedat...technicky dalsi prezleceny VW Passat par generacii dozadu ............. interier pozlatany z koncernovych dielov
Ak máš také presné informácie o veciach, ktoré ešte nie sú zverejnené, tak sa s nami môžeš podeliť. ;)
Pedro109 napísal:Bodaj by uz cela skodovka sla kade lahsie aby sme na ceste nevideli kazde 2 auto od tohto "domaceho" vyrobcu. To je vsak iba moje zbozne prianie.
Aké pekné cesty budú, keď po nich budú chodiť len autá ako Dacia, Hyundai, Kia, Chevrolet.. ;)
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

No neeee pan Pedro racej zvoli Bentley Continental GT aby nemal hrkalky Vznetove Agregaty (ktore su btw vsetky z roku 2006-2007) A Zazihove Agregaty (najstarsi z roku 2005)

On by chcel Benzinak ktory ide na 91Uni ... to chod do ameriky a zober si tam 3.0l V6 z vykonom 120k a spotrebou 18l/100km ten ti spapka aj Finlandiu vodku
nebel
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nebel »

Godfather napísal:Hej lenze tak ako Skoda tak sa u nas spravaju aj ostatne znacky!! Oni sa len prisposobuju podmienkam trhu nie kazdy si totiz moze dovolit kupit 206 alebo Fabiu v plnej vybave!
som jazdil na 307 v plnej vybave otrasne to auto nekupil by som radsej daco ine kurde
Pedro109
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Pedro109 »

Shark NX napísal:Vznetove Agregaty (ktore su btw vsetky z roku 2006-2007) A Zazihove Agregaty (najstarsi z roku 2005)

On by chcel Benzinak ktory ide na 91Uni ... to chod do ameriky a zober si tam 3.0l V6 z vykonom 120k a spotrebou 18l/100km ten ti spapka aj Finlandiu vodku
nechci ma prosim rozosmiat, vezmime si napriklad motor 1.9TDI 105k...tento motor je mierne upraveny starucky motor 1.9TDI 90k ktory sa zacal montovat este v Golfe 3! a generacne jemu podobych autach. Ak si porovnas motory TDI s motormi dci, HDi, ci motormi D4D od Toyoty ktore sa montuju do aut cenovo porovnatelnych s autami VW ci Skoda tak nielen kultura chodu ale aj vykon a priebeh krutiaceho momentu su neporovnatelne. Tak isto poruchovost vah vzduchu motorov TDI je legendarna. Zazihove agregaty v Superbe stare niesu, motory ostatnych skodoviek radsej spominat nebudem.

btw. co sa tyka toho benzinu tak myslim ze by si sam na svojej penazenke citil ako dost velky luxus tankovat taky benzin, zvlast ked do motora ktory vobec nevynika svojou dynamikou ani vykonom. Nepoviem ked ma clovek motor s vykonom 300k tak tam kvalitny benzin treba ale do leniveho a udychcaneho 1.6FSI mi to prijde ako velka hlupost.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Pedro109 napísal:nechci ma prosim rozosmiat, vezmime si napriklad motor 1.9TDI 105k...tento motor je mierne upraveny starucky motor 1.9TDI 90k ktory sa zacal montovat este v Golfe 3! a generacne jemu podobych autach. Ak si porovnas motory TDI s motormi dci, HDi, ci motormi D4D od Toyoty ktore sa montuju do aut cenovo porovnatelnych s autami VW ci Skoda tak nielen kultura chodu ale aj vykon a priebeh krutiaceho momentu su neporovnatelne. Tak isto poruchovost vah vzduchu motorov TDI je legendarna. Zazihove agregaty v Superbe stare niesu, motory ostatnych skodoviek radsej spominat nebudem.

btw. co sa tyka toho benzinu tak myslim ze by si sam na svojej penazenke citil ako dost velky luxus tankovat taky benzin, zvlast ked do motora ktory vobec nevynika svojou dynamikou ani vykonom. Nepoviem ked ma clovek motor s vykonom 300k tak tam kvalitny benzin treba ale do leniveho a udychcaneho 1.6FSI mi to prijde ako velka hlupost.
Boze ty si sa kde narodil ... Stare motory z VW Golfu 3 o ktorych spominas fungovali na neekologickej bazi Cerpadlo Tryska ... Vsetky motory novej SuperB su z vstrekovanim CR (Comon Rail) Neporovnavaj staru SuperB ... dokonca aj Posledne oktavky maju CR Diesle. A ten motor ktory si spomenul je presne jediny ktory este tak zostal

K tomu 1.6FSI Ukaz mi Zazihovy motor 1.6 ktory ma nabeh krutiaceho momentu od 2500ot/min aje skoro Linearny az po Maximalny vykon

"japonca" Dokaze vyrobit kto kolvek vid VVTI od Hondy ...
Ale dnesny Trend je robit Jednolity nabeh vykonu tzn Plny krutiaci moment od 1800ot/min pri Zazihovom Motore az po max vykon
A to presne Splna system FSI, TSI resp TFSI

Este nieco??
Napísať odpoveď