uzasny pokrok zo 4:3 na 16:6
robili sme si s terezou srandu ze je to parodia na americke spravy, je to pekny pokus byt kvaziinteraktivny.
hlaskou vecera bolo: Vcera popoludni sa stala v kosickom okrese vrazda, po reklame sa dozvieme kto bol vrahom...
nic moc podla mna, je super ze na zaciatku asi dve minuty mozem pozerat kolko je hodiny v NY ci tokyu, je super ze mam cas sa ist pocas sprav zosrat z tych bludov cez reklamu, alebo pozerat na bielu stenu a napravat si zrak z tej supersceny... podla mna krok k horsiemu
nevyznam sa v tych cislach,ale kedze mame starsi typ TV, bolo to roztiahnute.no da sa nam to nastavit...noviny som porerala len tie o piatej a co mi vyhovuje- reflex bude chodit skor. ale to,ze tam dali reklamu sa mi ani verit nechce tak to tu este nebolo
moni19 napísal:nevyznam sa v tych cislach,ale kedze mame starsi typ TV, bolo to roztiahnute.no da sa nam to nastavit...noviny som porerala len tie o piatej a co mi vyhovuje- reflex bude chodit skor. ale to,ze tam dali reklamu sa mi ani verit nechce tak to tu este nebolo
Na tu reklamu by sme si asi mali zacat zvykat. Mam pocit, ze nemci davaju reklamu aj do stredu Simpsonovcov...cize kazdych z 15 minut vysielania ide minimalne 5 minut reklamy...som zvedavy kam to dospeje.
GothaR napísal:Na tu reklamu by sme si asi mali zacat zvykat. Mam pocit, ze nemci davaju reklamu aj do stredu Simpsonovcov...cize kazdych z 15 minut vysielania ide minimalne 5 minut reklamy...som zvedavy kam to dospeje.
to dospeje az do futuramy. ked budu reklamy chodit aj v snoch...
v irsku je to klasika. vzdy viem kolko je hodin
este nikdy som nevidel Mythbusterov, Simpsonov celych: vzdy pocas reklam odbieham. ale vcera ma to pocas PBcka seriozne stvalo! ale tusim ze pocas neho boli len dve...
Vcera na konci sprav Svajda rozpraval o tom novom vysielani a hovoril o tom, ze teraz sa to vyselia v najmodernejsom formate 16:9. Preto by ma zaujimalo v ktorom standarde vysielaju??? Je to HDTV???
Cele mi to vsak pripada ze sa hraju na CNN. Pride mi to umele a trapne, neviem preco ludia menia veci ktore nikomu nevadili, nikoho netrapili a vyhovovali..
Aj tak som uprednostnoval spravy inych stanic..
hojko napísal:Vcera na konci sprav Svajda rozpraval o tom novom vysielani a hovoril o tom, ze teraz sa to vyselia v najmodernejsom formate 16:9. Preto by ma zaujimalo v ktorom standarde vysielaju??? Je to HDTV???
Co ma spolocne 16:9 s HDTV? Podla mna narazal len na 16:9 s "automatickym" shiftingom, co bezi napr. v Nemecku uz tak 7 rokov.
no je to hnus, krok dozadu horsie sa uz ani nedalo spravit a tie reklamy a uputavky na vecerny program... mali by spravit prieskum ci sa to vobec divakom paci
Tak v tom pripade je to pekna hanba, hlavne ake echo okolo toho robili. Ceska televizia ked nedavno prechadzala na iny format, tak to bolo nieco ine ci tiez len 16:9???
hojko napísal:Tak v tom pripade je to pekna hanba, hlavne ake echo okolo toho robili. Ceska televizia ked nedavno prechadzala na iny format, tak to bolo nieco ine ci tiez len 16:9???
Toto uz je kusok OT
Nicmenej, CT menila celkovu koncepciu vysielania, grafiku atd. Technickych zmien tam prilis mnoho nebolo - mam totiz dojem, ze CT pouzivala vysielanie 16:9 este pred "novym formatom". Na rozdiel od markizy vsak niesu dostatocne dementni na to, aby vysielali v 16:9 spravy. Napr spravodajsky kanal CT24 ide nonstop 4:3. CT4 Sport ide naopak odhadom tak 90% casu v 16:9. CT1 prilis nesledujem, tam som si iny format ako 4:3 nevsimol. CT2 vysiela v 16:9 mnoho filmov a relacii.
take zvlastne to je. cisto mi to pripada ako americke spravy. a obraz je nejaky zvlastne roztiahnuty. a nie je az taky ostry ale ide o to ze clovek si na to zvykne a bude v pohode.
nebel napísal:nie je to vysielanie 16:9 len v digitalnom vysielani???
Dobra otazka - neviem odpoved. Markizu chytam len z digitalu. Ak niekto mate klasicky terestricky analogovy prijem, dajte info. Osobne ale predpokladam, ze analog pojde asi stale 4:3, akurat pocas sprav sa pridaju hore a dole cierne pasy. Neviem, tipujem.