Aka je vasa najvacsia rychlost na bicykli?

O športe...
Untitled
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Untitled »

no moja najvyssia odmerana bola 86km/h z poriadne strmeho kopca a to za mnou isiel este kamos ktory ma dobiehal az nakoniec sa rozbil ale tak mal stastie lebo spadol do kravskych lajen :)
ground-tm
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ground-tm »

67,5kmph, mal som 15 rokov a novy horak, kelly´s na kopci do Sobotišta(niekde pri myjave, len som prechadzal) ale aj doma som skusal a viac to neda, ide aj o bike( najme ked su nevyvazene kolesa) riadne to rozhadze. ale na meride mi tachometer isiel do 55kmph a potom uz pocital odznova a tam som vytiahol 23 takze po zlogaritmovani integralu diferencialnej rovnice mi vychadza 78kmph :lol:
este som zabudol ze to bolo na takej mierne naklonenej pomerne dost rozbitej luke kde chlapci na celoperach davali aj 90 a ja na ubohej krosačine 78...bol som na seba pysny.... a aj uplakany, nemal som okuliare :roll:
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

ground-tm napísal:na meride mi tachometer isiel do 55kmph a potom uz pocital odznova a tam som vytiahol 23 takze po zlogaritmovani integralu diferencialnej rovnice mi vychadza 78kmph :lol:
LOOOOL, ty máš na bicykli analógový tachometer a ručičku si rýchlosťou pretočil dokola alebo ako to mám chápať? :smt082
Tachometer na bicykli meria rýchlosť tým že počíta kontakty magnetky na kolese takže to čo si napísal nie je možné spraviť. Môj sa napr. zastaví a ukazuje 99km/h. To že začne tacho ukazovať od začiatku je najväčšia kravina akú som v poslednej dobe počul. ROFL
ground-tm
Expert
Expert

Mateq napísal:LOOOOL, ty máš na bicykli analógový tachometer a ručičku si rýchlosťou pretočil dokola alebo ako to mám chápať?...
nie, digital, a myslel som si ze ked to bude VDO tak ze sa oplati do toho vrazit ale naozaj som tam mal najviac tych 55 ci kolko a pocital odznovu. letim si to dole kopcom a ukaze mi 13 kmph tak som bol prekvapeny. skusal som to ojekabatit posuvanim magnetky blizsie ku stredu(keby nestihala zachytavat v tej rychlosti) aj ku okraju kolesa (pre zmensenie efektu hystereznej slucky) ale ani jedno nepomohlo....no co uz..teraz je zabaleny v krabici :lol:
yoplin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa yoplin »

ground-tm: to co tu pises za kraviny? akoze chces povedat, ze ked das magnet viac od stredu, ze sa bude tocit pomalsie?
ground-tm
Expert
Expert

yoplin napísal:ground-tm: to co tu pises za kraviny? akoze chces povedat, ze ked das magnet viac od stredu, ze sa bude tocit pomalsie?
Nie, jeho obezna rychlost bude mensia pretoze doba obehu sa nemoze menit podla vzdialenosti od osi a kedze sa zmeni dlzka drahy ktoru ta magnetka opise musi mat inu rychlost. Ak by to tak nebolo hlava kolesa by predbehla pri otacani rafik a vualaa...mas perpetum mobile, gratulujem.
neviem kolko mas rokov ale to ucia na fyzike na strednej, myslim ze v druhaku. tak teraz neviem ci mas 14 alebo si nedaval v skole pozor...
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Neviem čo má ten bullshit ktorý tu píšeš spoločné s tým, že ti tvoje tvrdenie o tom že tacho obehol dokola a začal počítať rýchlosť odznova nikto neverí.

Žiadny tachometer tobôž nie digitálny cyklocomputer nezačne rýchlosť počítať od nuly ak dosiahne maximum, okrem toho som v živote nevidel tachometer ktorý by mal max 55km/h. Tobôž nie VDO, ktorý vyrába profesionálne komputery, a 55km/h na cestnom biku nie je žiadny problém. Vygooglil som si technickú špecifikáciu náhodného produktu od VDO a hádaj čo... Počíta do 199,5km/h!. Tak si z nás prestaň robiť dobrý deň a choď sa voziť na svojom bajku s pomocnými kolečkami..
Prílohy
Daj si facku!!
Daj si facku!!
yoplin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

ground-tm napísal:Nie, jeho obezna rychlost bude mensia pretoze doba obehu sa nemoze menit podla vzdialenosti od osi a kedze sa zmeni dlzka drahy ktoru ta magnetka opise musi mat inu rychlost. Ak by to tak nebolo hlava kolesa by predbehla pri otacani rafik a vualaa...mas perpetum mobile, gratulujem.
neviem kolko mas rokov ale to ucia na fyzike na strednej, myslim ze v druhaku. tak teraz neviem ci mas 14 alebo si nedaval v skole pozor...
spamataj sa, toto co pises su uplne bludy. 14 rokov mas asi ty! ked dam magnet na uplny koniec spicu k rafu, alebo ho dam na druhu stranu spice k naboju, stale sa bude tocit takou istou rychlostou. alebo mas na to iny nazor?
ground-tm
Expert
Expert

yoplin napísal:spamataj sa, toto co pises su uplne bludy. 14 rokov mas asi ty! ked dam magnet na uplny koniec spicu k rafu, alebo ho dam na druhu stranu spice k naboju, stale sa bude tocit takou istou rychlostou. alebo mas na to iny nazor?
nie!! ty tomu fakt nechapes? koleso sa bude tocit rovnakou rychlostou ale obezna rychlost TEJ MAGNETKY bude pri roznej vzdialenosti od osi ina!!! alebo chces povedat ze ked ides 100kmph tak koleso s priemerom 1 meter sa toci rovnako rychlo ako koleso s priemerom 5 centi???

Mateq: ja som nepovedal ze riadiaca jednotka pocita do 55, to si ma zle pochopil, ked som rucne skratoval kontakty tak mi ukazalo aj 90 ale ide o to ze ten snimac je nap*cu. pri tej rychlosti nestihal. ci uz kvoli tomu ze fakt nestiha ( co si aj ja myslim ze nieje pravda) alebo kvoli tomu ze sa mi ten snimac odstredivou silou vychylil a nesnimal kazde otocenie kolesa, alebo kvoli niecomu inemu ja naozaj neviem. Ale urcite nefungoval dobre.
a ja som mal C08 :wink:
yoplin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

ground-tm: sorry, ale vobec nechapem o com tocis. bavime sa o kolese (tusim si hovoril ze mas cross) s priemerom asi cca 650mm. dlzka spicov na taketo koleso je asi 280-290mm (podla vysky rafu a velkosi obruby naboja). cize mas 250mm neprekrizeneho spicu, ked mozes umiestnit magnet. snad mi neches tvrdit, ze magnet sa bude tocit na inom mieste inou rychlostou! ved predsa ten magnet opise kruznicu rovnakou rychlostou ci je blizsie k stredu, alebo k rafu. cital si niekedy manual k tachometru? je tam snad niekde napisana hodnota, ako daleko ma byt magnet od stredu? neudava sa tam nahodou obvod kolesa?

tak tu prosim nepis hluposti ako:
...skusal som to ojekabatit posuvanim magnetky blizsie ku stredu(keby nestihala zachytavat v tej rychlosti) aj ku okraju kolesa (pre zmensenie efektu hystereznej slucky) ale ani jedno nepomohlo...
alebo:
...koleso sa bude tocit rovnakou rychlostou ale obezna rychlost TEJ MAGNETKY bude pri roznej vzdialenosti od osi ina!!!...
k tomuto trosku objasnenia:
...alebo chces povedat ze ked ides 100kmph tak koleso s priemerom 1 meter sa toci rovnako rychlo ako koleso s priemerom 5 centi???...
v tomto mas samozrejme pravdu, ale toto si dal trosku priklad odveci. bavime sa tu o polohe magnetky medzi rafom a nabojom, nie o priemere kolesa. cize pri rychlosti 100km/h sa magnet bude tocit rovnakou rychlostou, ci bude od naboja 5cm, alebo 25cm.

snad si ma pochopil :wink:
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

yoplin napísal:cize pri rychlosti 100km/h sa magnet bude tocit rovnakou rychlostou, ci bude od naboja 5cm, alebo 25cm.

snad si ma pochopil :wink:
ale zamysli sa nad tym: ked je od naboja 25cm opisuje vacsiu kruznicu ako ked je od neho 5cm. povedzme ze za rovnaky cas napr 10 sekund sa otoci koleso 10x. na oboch miestach sa magnet otoci 10x, ale ked je 25cm od naboja tak opise kazdy okruh vacsiu kruznicu. tj prejde vacsiu vzdialenost za rovnaky cas = ma vacsiu rychlost. nie ?

(niesom ziadny fyzika expert ale zda sa mi ze to tak je ;) )

ale ano pri tachometri je to jedno :)
ground-tm napísal: najme ked su nevyvazene kolesa)
celkom by ma zaujimalo ako vyzeraju take nevyvazene kolesa x)
ground-tm
Expert
Expert

Steju napísal:celkom by ma zaujimalo ako vyzeraju take nevyvazene kolesa x)
to je kazde obycajne koleso. pretoze nieje tazisko presne v osi, ked ho jemne roztocis tak urobi par otociek a v istom bode sa kusok vrati. do nejakych 40 kmph by si to nemal pocitit( ak niesi prave hypersenzitivny :) ) ale pri vacsich rychlostiach na asfalte napriklad to zacina byt citit. na autach je vyvazovanie samozrejme pri ich rychlostiach. moj krstny ma na favoritke vyvazene a zevraj to aj dost stoji, ale kedze ja sa drzim relativne dost mimo ciest, nieco take oželiem. 8)
a dakujem ze si mu to takto vysvetlil, ak ani toto nepochopi, tak mu asi niet pomoci.
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

ground-tm napísal:to je kazde obycajne koleso. pretoze nieje tazisko presne v osi, ked ho jemne roztocis tak urobi par otociek a v istom bode sa kusok vrati. do nejakych 40 kmph by si to nemal pocitit( ak niesi prave hypersenzitivny :) ) ale pri vacsich rychlostiach na asfalte napriklad to zacina byt citit. na autach je vyvazovanie samozrejme pri ich rychlostiach. moj krstny ma na favoritke vyvazene a zevraj to aj dost stoji, ale kedze ja sa drzim relativne dost mimo ciest, nieco take oželiem. 8)
a dakujem ze si mu to takto vysvetlil, ak ani toto nepochopi, tak mu asi niet pomoci.
zaujimave, ved koleso je dobre symetricke, jedine ventil by to mohol narusit x) ja som na mojom pri rychlostiach nad 70 akurat citil ako cely bike nadskakuje (rovnako ked som ho otocil na rajdy a sedlo a rychlo roztocil zadne koleso). zeby to bolo tymto ? ale nieje to nic neobvykle a velmi mi to nevadi :)
ground-tm
Expert
Expert

Steju napísal:zaujimave, ved koleso je dobre symetricke, jedine ventil by to mohol narusit x) ja som na mojom pri rychlostiach nad 70 akurat citil ako cely bike nadskakuje (rovnako ked som ho otocil na rajdy a sedlo a rychlo roztocil zadne koleso). zeby to bolo tymto ? ale nieje to nic neobvykle a velmi mi to nevadi :)
ano presne pre to. ale zalezi aj ako presne nahodis plášť, az potom by sa malo koleso vyvazit, si myslim.
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

ground-tm napísal:ja som nepovedal ze riadiaca jednotka pocita do 55, to si ma zle pochopil, ked som rucne skratoval kontakty tak mi ukazalo aj 90 ale ide o to ze ten snimac je nap*cu. pri tej rychlosti nestihal. ci uz kvoli tomu ze fakt nestiha ( co si aj ja myslim ze nieje pravda) alebo kvoli tomu ze sa mi ten snimac odstredivou silou vychylil a nesnimal kazde otocenie kolesa, alebo kvoli niecomu inemu ja naozaj neviem. Ale urcite nefungoval dobre.
Čo potom vyjadruje tá veta ktorú som ti vyboldoval?
ground-tm napísal:ale na meride mi tachometer isiel do 55kmph a potom uz pocital odznova
BTW: Chcel by som vidieť to tvoje "ručné vyskratobanie kontaktov" :lol:
Ak by to ale bolo tak, že nesnímal každé otočenie kolesa, ale len napr. každú x-tu otáčku magnetky, znamenalo by to že si nemôžeš tých 17 k ničomu pripočítať, lebo nemáš šajnu koľko otáčok snímač nezachytil.. Čiže tých 67,5kmph si si asi typol, že?
ground-tm napísal:moj krstny ma vyvazene a zevraj to aj dost stoji, ale kedze ja sa drzim relativne dost mimo ciest, nieco take oželiem. 8)
Videl si niekedy centrovanie kolesa na bicykli? Robí sa to uťahovaním špicu k ráfku, takže cenu toho tvorí cena toho kľúča ktorým sa to robí... 50sk?
spike97
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa spike97 »

Čo sa sním hádate????ved chlapec vôbec nevie o čom točí!!!To je úplne jedno že magnetka akú dráhu urobí!to nezáleží na rýchlosti....ten prístroj pracuje tak,že za určtý čas sa ti kolko krát stretnú tie dve manetky...a darmo ty máš 5,či 25 cm od osky,stále sa ti rovnako stretnú....
A ked chceš nabudôce klamať,tak si to aspoň poriadne rozmysli,že čo budeš klamať 8)

Už som sa dávno takto poriadne nezasmial...ako na týchto dvoch stranách :happyrespect:
yoplin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

ano je to na pobavenie, ale chlapec ma v podstate pravdu. to s tou magnetkou to je dost diskutabilne. ide tu o to, ze koleso spravi za jednu otacku stale tu istu dlzku a to, kde je ten magnet je uplne jedno. to s tou sluckou je tiez na pobavenie, lebo to nema ziadny vplyv na celkove nastavenie tachometra. co sa tyka vyvazenia kolies, mam dojem ze myslel vyvazenie, nie rozcentrovanie. ide o to ze ked koleso roztocis, tak vzdy skonci ventilom k zemi, pretoze je tazsi. keby ho mal vyvazene, tak tam je nejake olovko alebo nieco, co by robilo pritivahu tomu ventilu. ale inak sranda :D
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

spike97 napísal:A ked chceš nabudôce klamať,tak si to aspoň poriadne rozmysli,že čo budeš klamať 8)

Už som sa dávno takto poriadne nezasmial...ako na týchto dvoch stranách :happyrespect:
No ja veru tiez. Už dááávno som sa takto nezasmial. Ak kces klamat tak si rozmysli co budes klamat :smt044 :aasmile29:
spike97
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa spike97 »

yoplin napísal:ano je to na pobavenie, ale chlapec ma v podstate pravdu. to s tou magnetkou to je dost diskutabilne. ide tu o to, ze koleso spravi za jednu otacku stale tu istu dlzku a to, kde je ten magnet je uplne jedno. to s tou sluckou je tiez na pobavenie, lebo to nema ziadny vplyv na celkove nastavenie tachometra. co sa tyka vyvazenia kolies, mam dojem ze myslel vyvazenie, nie rozcentrovanie. ide o to ze ked koleso roztocis, tak vzdy skonci ventilom k zemi, pretoze je tazsi. keby ho mal vyvazene, tak tam je nejake olovko alebo nieco, co by robilo pritivahu tomu ventilu. ale inak sranda :D
Akože neviem či som to dobre pochopil,ale nechcem tomu veriť že by jeden obyčajný ventil, takto zavážil že kde zastane koleso pri roztočení....možno to je tak pri bikoch za 200.000 Sk....a neverím tomu že by on niečo také mal.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

yoplin: Ani nie, pretoze tam posobi trenie a sam dobre vies, ze ked zatocis koleso, tak sa netoci este dalsie tri hodiny, ale len chvilu a potom zastane. A nie je pravda, ze vzdy zastane ventilom smerom k zemi, pretoze to zalezi od typu kolesa, plastou a podobne. Je to rozdiel na cestom bicykli a na horskom, ktory ma rafiky siroke niekolko centimetrov a na nich nasadene riadne plaste. Tam je zataz ventila uplne minimalna, dovolim si povedat, ze az zanedbatelna. Kludne ti spravim video, ked zatocim mojim kolesom a ventil ostane hore.
Napísať odpoveď