STROJNICKA fakulta UNIZA - skusenosti

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
braino.swk
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

STROJNICKA fakulta UNIZA - skusenosti

Príspevok od používateľa braino.swk »

Zdravim, kedze tento rok maturujem, buduci rok ma caka vyska...
ako som tak rozmyslal, zistil som ze ma celkom bavi strojarina a tak som sa rozhodol ze by som siel studovat asi na Zilinsku UN. na strojnicku fakultu.
Preto by som sa chcel spytat, ak ju niekto navstevuje, ake ma s nou skusenosti, ake je uplatnenie po skonceni skoly a ktore odbory su najlepsie..
moc by ste mi pomohli :D dikk
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

No ja osobne som na inej fakulte ale mam na strojnickej kamarata ktory je tiez do strojariny a vravi ze je to tam dobre, nieje to narocne az na chemiu. Ze nelutuje ze tam siel. Uvidime ci nezmeni nazor po prvom skuskovom :?
PAIN
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAIN »

braino.swk.....nj, tiez teraz maturujem a tiez by som sa tam rad dostal na tuto fakultu. Akurat vo stvrtok som tam bol na dni otvorenych dveri a celkom ma to zaujalo, myslim si, ze celkovo ta fakulta je na dost dobrej urovni. Len mna by hlavne zaujimalo, ako je to so zaujmom studentov o tento odbor, ci kazdy rok naplnia planovane pocty studentov, alebo naopak, je tam riadny naval.....bo chcem si zistit, ci mam vôbec sancu dostat sa tam, tak ak niekto viete, zisla by sa mensia rada....
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

Poznam viac ludi co tam studuju strojarinu, ale aj na inych oboroch/fakultach mam kopec znamych... Strojarina uplne v pohode, ziadne dramy. Minimalne polovicu skusok v semestri obslahaju odvrchu az dole z tahakov. Nic moc fakulta, nic moc skola. Uroven ZU je vseobecne dost nizka. Osobne by som tam nikdy nesiel, na ziadnu fakultu.
braino.swk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa braino.swk »

PAIN napísal:Len mna by hlavne zaujimalo, ako je to so zaujmom studentov o tento odbor, ci kazdy rok naplnia planovane pocty studentov, alebo naopak, je tam riadny naval.....bo chcem si zistit, ci mam vôbec sancu dostat sa tam, tak ak niekto viete, zisla by sa mensia rada....
neviem ako ty ja tam idem z gymka a ja by som mal ist bez skusok kedze mam priemer z M a z FYZ pod 2,5 na koncorocnych (ale aj polrocnych) vysveckach...
skypej
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa skypej »

k6 napísal:Uroven ZU je vseobecne dost nizka.
tak v tomto mas pravdu .. i ked tam chodim ;( ..

i ked v dnesnej dobe je jedno co vystudujes .. hlavne ze si Ing. .. a mozes byt lepsie plateny ako co vynde z EU
k6
VIP
VIP

skypej napísal:i ked v dnesnej dobe je jedno co vystudujes .. hlavne ze si Ing. .. a mozes byt lepsie plateny ako co vynde z EU
V tomto by som asi prilis nesuhlasil, minimalne nie v urcitych odvetviach. Ale je to na dlhu debatu v uplne inej teme :wink: </OT>
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

ja studujem na FRI ZU a az taku nizku uroven to tam teda nema :wink:
mi-chau
Darca
Darca

sa cudujes? Fri je najnovsie urobena, namodernejsia zo ZU, ked mrknem take prirodne vedy.. :? ale aj to sa uz buduje na dieli..
skypej
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

sak na Diel sa ma prestahovat vsetko ..
to pisali minuly rok v ZUZO .. ze na diely ma vyrast univerzitne mestecko :)))
som zvedavy ci sa tie plany naplnia
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

skypej napísal:sak na Diel sa ma prestahovat vsetko ..
to pisali minuly rok v ZUZO .. ze na diely ma vyrast univerzitne mestecko :)))
som zvedavy ci sa tie plany naplnia
naplnia sak je to tam rozkopane jak neviem kde po kazdej skuske musim lakovky lestit lebo ich mam tak zablatene jak keby som v nich oral
mi-chau
Darca
Darca

keby len to, jake som mal nohavice zajeba**** ked som musel dobehnut na skusku :roll:
kupo
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kupo »

k6 napísal:Na tretom mieste? Ked uz sem prilepis takyto "dokaz", zistoval si aspon, co dana sprava hodnoti? Ake su kriteria hodnotenia a co znamenaju? Asi nie.
Takze sa pozri na: http://www.arra.sk/oldweb/spravy/Prilohy_2007.pdf , konkretne strana 8.
Potom zrejme pochopis, ze ten ranking vobec ale vobec neodzrkadluje narocnost skusiek, vedomosti studentov, ich porovnanie s inymi skolami atd. Takze ak mas iny dokaz, sem s nim. Pretoze tamto prilis velku vypovednku hodnotu v tomto smere nema.
uff... no neda mi nereagovat, takze:
1) robis zo mna debila? si si myslel ze som nasiel nejake PDF-ko a som ho sem len tak bachol ze: AHA! bez toho aby som si nepozrel o com to je? jasne ze to mam nastudovane dpc... tento zoznam sledujem uz dva roky a presne viem o co v nom ide
2) ako mam pochopit ze ten ranking nema ziadnu vypovednu hodnotu?? pokial viem tak nikto iny sa na slovensku rankingom VS nezaobera... a ty mi chces povedat ze tvoje subjektivne hodnotenie:
Uroven ZU je vseobecne dost nizka.
ma vacsiu vypovednu hodnotu?

//edit:
k6 napísal:Citaj diskusiu skor ako odpovies. Samozrejme, moje hodnotenie je subjektivne a uz som sa medzicasom stihol podakovat za to, ze ste mi ozrejmili, ktora skola je siroko-daleko najlepsia a vniesli tak svetlo do mojho zivota. :idea:
jezis...K6, zase sa ma snazis zdiskreditovat? :) diskusiu som si precital predtym nez som zacal prispievat... ale pre istotu ti polopate vysvetlim svoj zamer, lebo vidim ze nechapes o co mi islo: islo mi o to aby braino.swk nebral ten tvoj pripevok velkou vahou, pretoze si to napisal ako keby to bol fakt, aj ked to zjavne nemas s cim porovnat (inymi slovami: nemyslim si ze dotoho vidis tak dobre, aby si take nieco mohol s istotou napisat)
skypej
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

vendo napísal:naplnia sak je to tam rozkopane jak neviem kde po kazdej skuske musim lakovky lestit lebo ich mam tak zablatene jak keby som v nich oral
ale to tam nestavaju fakulty .. si to precitaj :)
tam stavaju dalsie prednaskove miestnosti a miestnosti na cvika ..
k6
VIP
VIP

kupo napísal:dost nizka?? v porovnani s cim? harvard, stanford, cambridge... ?? v tom pripade mas pravdu, ale v porovnani so slovenskymi univerzitami technickeho zamerania je na tretiom mieste, hned za STU a TUKE... a ked by som porovnaval konkretne strojnicku fakultu, tak sa dostala na perfektne tretie miesto spomedzi 21 slovenskych technickych fakult
zdroj: http://www.arra.sk/oldweb/spravy/ARRA_S ... 007_SK.pdf
Na tretom mieste? Ked uz sem prilepis takyto "dokaz", zistoval si aspon, co dana sprava hodnoti? Ake su kriteria hodnotenia a co znamenaju? Asi nie.
Takze sa pozri na: http://www.arra.sk/oldweb/spravy/Prilohy_2007.pdf , konkretne strana 8.
Potom zrejme pochopis, ze ten ranking vobec ale vobec neodzrkadluje narocnost skusiek, vedomosti studentov, ich porovnanie s inymi skolami atd. Takze ak mas iny dokaz, sem s nim. Pretoze tamto prilis velku vypovednku hodnotu v tomto smere nema.
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

jasne, ze ma. FCHPT predsa s prehladom vedie :P :D
mi-chau
Darca
Darca

k6 napísal:...narocnost skusiek, vedomosti studentov, ich porovnanie s inymi skolami atd. Takze ak mas iny dokaz, sem s nim. Pretoze tamto prilis velku vypovednku hodnotu v tomto smere nema.
ty tvrdis ze UNIZA nema uroven tak daj ty link kde je dokaz :roll: alebo si tam studoval? mas pravdu je to zasivaren, vrtas sa tam v nose a prechadzas s prospechovym stipendiom. A vedomosti studentov nulove..
k6
VIP
VIP

mi-chau napísal:ty tvrdis ze UNIZA nema uroven tak daj ty link kde je dokaz :roll: alebo si tam studoval? mas pravdu je to zasivaren, vrtas sa tam v nose a prechadzas s prospechovym stipendiom. A vedomosti studentov nulove..
Pre zaciatok bude stacit, ked nebudes prekrucat co som napisal a nebudes pisat co som nenapisal. Sudim tak na zaklade ludi, ktorych odtial poznam a na zaklade x dalsich ludi, ktory studuju na roznych inych skolach. Nenapisal som, ze na ZU je vsetko zadarmo, pretoze to ani nieje pravda. Nicmenej, ked si tych ludi trosku porovnam, tak proste fakt, ze ti na ZU to maju predsa len o nieco lahsie ako ostatni je neprehliadnutelny. To nieje o mojej osobnej zaujatosti alebo co. To je realita. Samozrejme ze maju aj oni hardcore predmety a nikto im nic zadarmo neda. Ale predsa, v porovnani s ostatnymi mam casto dojem, ze su na tom daleko najlepsie ;-) Chapem, ze vy zo ZU sa citite byt urazeni, ale tak co uz. Ja na ZU nestudujem a ani na ziadnej porovnatelnej skole, ktoru by som tymto propagoval. Cize vsetko co som napisal je len moj nestranny nazor a ak sa niekomu nepaci, je to jeho problem. O tom je forum.

// hojko: :hehe: :smt056 Najtazsiu skolu? To si kde nabral? Ja na Slovensku nestudujem a tu sa bavime o SK skolach, takze Tvoja narazka na mna je uplne bezpredmetna :smt006
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

mi-chau: Tiez som sa cudoval nad tymi dristami co k6 v tejto teme popisal, ale skoda reagovat. Asi nie nadarmo sa hovori, ze ide o najtazsiu skolu na Slovensku, najma co sa tyka matematiky. No ale najlepsia skola je predsa ta, kde studuje k6.
mi-chau
Darca
Darca

k6 napísal:Pre zaciatok bude stacit, ked nebudes prekrucat co som napisal a nebudes pisat co som nenapisal. Sudim tak na zaklade ludi, ktorych odtial poznam a na zaklade x dalsich ludi, ktory studuju na roznych inych skolach. Nenapisal som, ze na ZU je vsetko zadarmo, pretoze to ani nieje pravda. Nicmenej, ked si tych ludi trosku porovnam, tak proste fakt, ze ti na ZU to maju predsa len o nieco lahsie ako ostatni je neprehliadnutelny. To nieje o mojej osobnej zaujatosti alebo co. To je realita....
takze jedna baba povedala, hmh?
Vies co ti poviem ja? Studujem na FRI a ked ukazujem kamosom skripta z matematík (nie jednej) tak sa ma pytaju ci to vazne berieme, jeden z chodi na Karlovu Univerzitu dokonca. A nieje to krute len na matiku. Sudis celok podla dvoch fakult.
Z tych inych skol si prvaci veselo chodia a rozpravaju sa ci uz maju spravene styri skusky ci len tri, u nas v obore z 80tich ma chalan najviac dve. Rekord.
Tak mi tu nehovor nieco o urovni z kamaratskych bachoriek.
/ :roll: ach jéžiš
Napísať odpoveď