A aby som sa vyjadril aj ja, tak najkrajsie roky v zivote som zazil asi v prvom stupni zakladnej skoly, potom to uz bolo onicom a vysoka tiez zacina byt celkom fajn, takze stredna bola mierny utlm pre mna. A osobne sa velmi tesim na nezavislu dospelost. No takze tolko ja tuto. V ankete mozete zahlasovat a samozrejme aj zhodnotit plusy a minusy a preco je to ktore obdobie pre vas dobre alebo zle.
Obdobia (fazy) zivota
Obdobia (fazy) zivota
No, takze zaujimalo by ma, ktoru cast svojho zivota pokladate za najlepsiu. Jednoducho, kedy bol vas zivot uplne najkrajsi. Samozrejme, pre kazdeho je super nieco ine, a zivotne fazy sa tazko oddeluju, ale myslim, ze nebude zle, ak to rozdelim podla stupna skol.
A aby som sa vyjadril aj ja, tak najkrajsie roky v zivote som zazil asi v prvom stupni zakladnej skoly, potom to uz bolo onicom a vysoka tiez zacina byt celkom fajn, takze stredna bola mierny utlm pre mna. A osobne sa velmi tesim na nezavislu dospelost. No takze tolko ja tuto. V ankete mozete zahlasovat a samozrejme aj zhodnotit plusy a minusy a preco je to ktore obdobie pre vas dobre alebo zle.
Ved chapem, ze sa zivot cloveka neda rozdelit bez toho aby sa jednotlive fazy neprekryvali, ale podla veku je to trosku blbe, ako by si to odstupnoval ty. Myslim, ze skola je dost dolezity faktor a ked zmenis skolu, zmenis castokrat aj svoj zivot, niekedy od zakladov. Praveze, zivot dokazu ovplivnit najviac ludia, ktorych spoznas. Viem, ze nemozem vyhoviet kazdemu, som rad za pripomienku, ale podma mna je to v poriadku. A to, ze tu je priemer 15 rokov, neznamena, ze tu nie je dost starsich ludi, ktorych ma, po pravde, ich nazor zaujima najviac. Deti na zakladke sa mozu vyjadrit, ale nezazili este tolko ako my starsi. 
k tejto teme sa vacsina ludi z fora ani nemoze vyjadrit
tak isto ani ja. ale myslim, ze zivot na strednej je doposial najlepsie obdobie. prve vazne vztahy, problemy, preslapy... len skoda tej chudoby v studentskom zivote. to je jedno z dvoch minusov tohto zivota. druhe minus je stres zo znamok. no myslim, ze aj zivot na vyske moze byt celkom fajn. necham sa prekvapit o rok
-
Eritrea
Star
- Kontaktovať používateľa:
no ked som mala asi 9 obdobie okolo toho bolo skvele lebo ma nic netrapilo..behala som santila..skakala..prisla sa domov najest sa a zase vonku s kamosmi.
potom stredna to uz bolo o prvych laskach..trochu zlozitejsie ale predsa stredna skola je najlepsie obdobie..treba si to uzit
a teraz VS zrazu vas vsetci beru ako za dospeleho len preto ze prekrocite tu magicku hranicu 18, ale nik sa vas nepyta ci ste pripraveny do zivota..proste vas vhodia a musite plavat..zrazu ste daleko od domova a musite sa o seba postarat sam..ziadny rodicia..kamarati ...je to asi najtazsie moje obdobie doteraz..ale co nas nezabije to nas posilni nie?
zistujem ze cim je clovek starsi tym je vsetko komplikovanejsie..taze sa obavam co bude dalej?:D:D:D
no to je uz na inu debatu.
potom stredna to uz bolo o prvych laskach..trochu zlozitejsie ale predsa stredna skola je najlepsie obdobie..treba si to uzit
a teraz VS zrazu vas vsetci beru ako za dospeleho len preto ze prekrocite tu magicku hranicu 18, ale nik sa vas nepyta ci ste pripraveny do zivota..proste vas vhodia a musite plavat..zrazu ste daleko od domova a musite sa o seba postarat sam..ziadny rodicia..kamarati ...je to asi najtazsie moje obdobie doteraz..ale co nas nezabije to nas posilni nie?
zistujem ze cim je clovek starsi tym je vsetko komplikovanejsie..taze sa obavam co bude dalej?:D:D:D
no to je uz na inu debatu.
-
bolek
Guru
Najlepšie obdobie života nesúviselo ani tak so školou ako s tým, že som musela zistiť, že sa nemôžem celý život správať tak, ako sa odomňa očakáva, ale tak, aká skutočne som. toto uvedomenie si a realizácia v skutočnom živote ma zmenili a som tomu vďačná.
Takže u mňa je to približne od nejakého tretieho ročníka na gympli, ale aj VŠ je fajn. Len tu prichádza na rad oveľa viac rozhodnutí, pričom človek nikdy nevie, aké je správne, musí byť zodpovedný a sám sa o seba postarať.
Presne ako spomínala Eritrea, každý očakáva, že dosiahnutím hranice 18r. sa prepnem na nejaký dospelácky režim a budem sa chovať zo dňa na deň dospelo, zodpovedne... len to tak v praxi nefunguje.
Presne ako spomínala Eritrea, každý očakáva, že dosiahnutím hranice 18r. sa prepnem na nejaký dospelácky režim a budem sa chovať zo dňa na deň dospelo, zodpovedne... len to tak v praxi nefunguje.
To je take zvlastne...kazde obdobie ma svoje velke vyhody a nevyhody. V casoch materskej sa clovek moze zabavat cele dni, ma kopu volna a ziadne povinnosti
Na zakladke je to podobne, len uz dokaze aj citat, takze sa moze obohacovat skrze TV alebo knihy. Sice v TV uz v dnesnej dobe nechodi skoro nic hodnotne...
Stredna je na tom velmi dobre, povinnosti je stale malo, ale student uz ma 18, cize si moze dovolit to, co dospely. Ale zase je to puberta a casto pocit, ze cely svet a aj rodicia idu proti nemu.
Vyska....skvele casy na internate, ale k tomu uz nutnost starat sa o seba a hlavne skutocne sa ucit.
Po vyske...to este nemam otestovane, ale netesi ma predstava, ze 8 hodin zabijem v robote, minimalne hodinu denne stravim cestovanim a este sa budem musiet starat o byt. Popritom treba mysliet na zabavu a zit tak, aby na vsetko vysli peniaze.
Zatial to asi najlepsie vyzera pre internat, ale to ma odradza to mnozstvo ucenia
Kazdopadne to je asi jedina nevyhoda, pretoze ak je clovek aspon trochu ochotny, tak si najde pracu a potom si zije ako prasa v zite. A je aj vela casu a prilezitosti ako si tie peniazky uzit 
Eritrea: prave to s tym, ze ta niekam vyhodia a musis sa o seba starat sa mi paci, ked vidim niektorych ludi v mojom veku a stale sa drzia mamicky, tak mi naskakuje usmev na tvari. Ja som sa za ten cas naucil varit, ziskal prax v praci a naucil sa aspon trochu o tom, ako to v zivote funguje, ze si musim vsetko vybavit sam, lebo za mna to nikto neurobi. Oni maju na starosti akurat rano vstat do roboty a potom sa vratit domov, kde je o nich kompletne postarane.
Stredna je na tom velmi dobre, povinnosti je stale malo, ale student uz ma 18, cize si moze dovolit to, co dospely. Ale zase je to puberta a casto pocit, ze cely svet a aj rodicia idu proti nemu.
Vyska....skvele casy na internate, ale k tomu uz nutnost starat sa o seba a hlavne skutocne sa ucit.
Po vyske...to este nemam otestovane, ale netesi ma predstava, ze 8 hodin zabijem v robote, minimalne hodinu denne stravim cestovanim a este sa budem musiet starat o byt. Popritom treba mysliet na zabavu a zit tak, aby na vsetko vysli peniaze.
Zatial to asi najlepsie vyzera pre internat, ale to ma odradza to mnozstvo ucenia
Eritrea: prave to s tym, ze ta niekam vyhodia a musis sa o seba starat sa mi paci, ked vidim niektorych ludi v mojom veku a stale sa drzia mamicky, tak mi naskakuje usmev na tvari. Ja som sa za ten cas naucil varit, ziskal prax v praci a naucil sa aspon trochu o tom, ako to v zivote funguje, ze si musim vsetko vybavit sam, lebo za mna to nikto neurobi. Oni maju na starosti akurat rano vstat do roboty a potom sa vratit domov, kde je o nich kompletne postarane.
-
p4ra
Redeemer
Nepatrim zdaleka do vekoveho priemera tohto fora, ale musim sa pridat do skupiny ludi, ktori hovoria, ze to bola stredna skola. V podstate aj pre ma. Lyzovacky (hektolitre chlastu), baby, parties, neviazane parties (a vsetko, co k tomu patri). Naozaj, najlepsie vzpomienky mam na strednu. Zlate casy..
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
pre mna je to obdobie teraz,ked som na vyske a mam aspon trochu volnosti,co sa nikdy nestavalo,pokial som byvala doma... materska skola bola pre mna peklo, to obdobie by som si uz nikdy nezopakovala...mozno jedine tak teraz,s tymi vedomostami co mam
zakladna sa celkom dala okrem prvych 2 rokov.to bolo priserne. a stredna no comment. som rada,ze som teraz tam,kde som a nemenila by som s nikym,aj ked obcas nadavam na ucenie 
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
asi stredna, taka bezstarostnejsia. vyska sa mi nepaci kvoli kolektivu, ked vsetci sa staraju tak akurat o seba. vobec sa mi to nepaci. aj ked do roboty sa netesim ale uz sa neviem dockat ked sa odstahujem od rodicov hoc len do nejakeho hlupeho podnajmu. hadam dokoncim tu skolu a najdem si fasa flek. ale take jednoduche to asi nebude. cim som starsi tym viac starosti. aaa.
-
c.a.r.n.e.
Medium Star
u mna jadnoznacne stredna skola...na zakladke to bolo tiez dobree, baby, skolske vylety atd...na strednej bola ale asi najvacsia sranda, bol som na priemyslovke takze len sami chalani ale o to viac zabavy, s babami by to nebolo ono ale nehovorim ze mi nechybali...boli aj problemy sice ale tak to su asi vzdy a tolko srandy co som zazil na strednej uz asi nikdy nezazijem pokope...skoda...
-
Začiatok Konca
Professional