Obdobia (fazy) zivota

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ktore obdobie bolo/je najlepsie

Materska skola
1
2%
Zakladna skola, 1.stupen
5
8%
Zakladna skola, 2.stupen
8
13%
Stredna skola
37
59%
Vysoka skola
8
13%
Skola zivota
4
6%

Celkom hlasov: 63

Rastaman
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Obdobia (fazy) zivota

Príspevok od používateľa Rastaman »

No, takze zaujimalo by ma, ktoru cast svojho zivota pokladate za najlepsiu. Jednoducho, kedy bol vas zivot uplne najkrajsi. Samozrejme, pre kazdeho je super nieco ine, a zivotne fazy sa tazko oddeluju, ale myslim, ze nebude zle, ak to rozdelim podla stupna skol.
A aby som sa vyjadril aj ja, tak najkrajsie roky v zivote som zazil asi v prvom stupni zakladnej skoly, potom to uz bolo onicom a vysoka tiez zacina byt celkom fajn, takze stredna bola mierny utlm pre mna. A osobne sa velmi tesim na nezavislu dospelost. No takze tolko ja tuto. V ankete mozete zahlasovat a samozrejme aj zhodnotit plusy a minusy a preco je to ktore obdobie pre vas dobre alebo zle. :)
alfonz
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa alfonz »

Zajtra, pozajtra, popozajtra...
Lol vraj materská škola - Janko mi zoblau aučičko, mu ho vezmem a otuieskam o huavu!

//stačí??
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Vekovy priemer fora je 15 rokov ...myslim ze to hovori za vsetko ..inac preco len tak malo moznosti ? resp co znamena ta posledna ? skor by som to ohodnotil rokmi a nie stupnami v skole lebo samotnu skolu nepovazujem za pozitivnu len sprostredkovala kontakt medzi mnou a niektorymi ludmi.
Rastaman
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Rastaman »

Ved chapem, ze sa zivot cloveka neda rozdelit bez toho aby sa jednotlive fazy neprekryvali, ale podla veku je to trosku blbe, ako by si to odstupnoval ty. Myslim, ze skola je dost dolezity faktor a ked zmenis skolu, zmenis castokrat aj svoj zivot, niekedy od zakladov. Praveze, zivot dokazu ovplivnit najviac ludia, ktorych spoznas. Viem, ze nemozem vyhoviet kazdemu, som rad za pripomienku, ale podma mna je to v poriadku. A to, ze tu je priemer 15 rokov, neznamena, ze tu nie je dost starsich ludi, ktorych ma, po pravde, ich nazor zaujima najviac. Deti na zakladke sa mozu vyjadrit, ale nezazili este tolko ako my starsi. :)
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Rastaman napísal:....
1. detstvo
2. puberta
3. dospelost
4. dochodok

teda ak by sme isli podla tvojej teorie tak si zabudol este na obdobie ked "ti starsi " su v praci a potom este na obodbie ked su na dochodku ; )
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

k tejto teme sa vacsina ludi z fora ani nemoze vyjadrit :D tak isto ani ja. ale myslim, ze zivot na strednej je doposial najlepsie obdobie. prve vazne vztahy, problemy, preslapy... len skoda tej chudoby v studentskom zivote. to je jedno z dvoch minusov tohto zivota. druhe minus je stres zo znamok. no myslim, ze aj zivot na vyske moze byt celkom fajn. necham sa prekvapit o rok
Eritrea
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eritrea »

no ked som mala asi 9 obdobie okolo toho bolo skvele lebo ma nic netrapilo..behala som santila..skakala..prisla sa domov najest sa a zase vonku s kamosmi.:D
potom stredna to uz bolo o prvych laskach..trochu zlozitejsie ale predsa stredna skola je najlepsie obdobie..treba si to uzit
a teraz VS zrazu vas vsetci beru ako za dospeleho len preto ze prekrocite tu magicku hranicu 18, ale nik sa vas nepyta ci ste pripraveny do zivota..proste vas vhodia a musite plavat..zrazu ste daleko od domova a musite sa o seba postarat sam..ziadny rodicia..kamarati ...je to asi najtazsie moje obdobie doteraz..ale co nas nezabije to nas posilni nie?
zistujem ze cim je clovek starsi tym je vsetko komplikovanejsie..taze sa obavam co bude dalej?:D:D:D
no to je uz na inu debatu.:P
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Najlepšie obdobie života nesúviselo ani tak so školou ako s tým, že som musela zistiť, že sa nemôžem celý život správať tak, ako sa odomňa očakáva, ale tak, aká skutočne som. toto uvedomenie si a realizácia v skutočnom živote ma zmenili a som tomu vďačná. :) Takže u mňa je to približne od nejakého tretieho ročníka na gympli, ale aj VŠ je fajn. Len tu prichádza na rad oveľa viac rozhodnutí, pričom človek nikdy nevie, aké je správne, musí byť zodpovedný a sám sa o seba postarať.
Presne ako spomínala Eritrea, každý očakáva, že dosiahnutím hranice 18r. sa prepnem na nejaký dospelácky režim a budem sa chovať zo dňa na deň dospelo, zodpovedne... len to tak v praxi nefunguje. :)
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

Dosť sa teším na vysokoškolské časy.. Teda ak sa k nim úspešne dostanem :D
Ale keď sa tak spätne zamyslím tak aj detstvo malo svoje čaro, žiadne starosti, človek sa vedel tešiť z maličkostí :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

To je take zvlastne...kazde obdobie ma svoje velke vyhody a nevyhody. V casoch materskej sa clovek moze zabavat cele dni, ma kopu volna a ziadne povinnosti :) Na zakladke je to podobne, len uz dokaze aj citat, takze sa moze obohacovat skrze TV alebo knihy. Sice v TV uz v dnesnej dobe nechodi skoro nic hodnotne...
Stredna je na tom velmi dobre, povinnosti je stale malo, ale student uz ma 18, cize si moze dovolit to, co dospely. Ale zase je to puberta a casto pocit, ze cely svet a aj rodicia idu proti nemu.
Vyska....skvele casy na internate, ale k tomu uz nutnost starat sa o seba a hlavne skutocne sa ucit.
Po vyske...to este nemam otestovane, ale netesi ma predstava, ze 8 hodin zabijem v robote, minimalne hodinu denne stravim cestovanim a este sa budem musiet starat o byt. Popritom treba mysliet na zabavu a zit tak, aby na vsetko vysli peniaze.
Zatial to asi najlepsie vyzera pre internat, ale to ma odradza to mnozstvo ucenia :) Kazdopadne to je asi jedina nevyhoda, pretoze ak je clovek aspon trochu ochotny, tak si najde pracu a potom si zije ako prasa v zite. A je aj vela casu a prilezitosti ako si tie peniazky uzit :)
Eritrea: prave to s tym, ze ta niekam vyhodia a musis sa o seba starat sa mi paci, ked vidim niektorych ludi v mojom veku a stale sa drzia mamicky, tak mi naskakuje usmev na tvari. Ja som sa za ten cas naucil varit, ziskal prax v praci a naucil sa aspon trochu o tom, ako to v zivote funguje, ze si musim vsetko vybavit sam, lebo za mna to nikto neurobi. Oni maju na starosti akurat rano vstat do roboty a potom sa vratit domov, kde je o nich kompletne postarane.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Nepatrim zdaleka do vekoveho priemera tohto fora, ale musim sa pridat do skupiny ludi, ktori hovoria, ze to bola stredna skola. V podstate aj pre ma. Lyzovacky (hektolitre chlastu), baby, parties, neviazane parties (a vsetko, co k tomu patri). Naozaj, najlepsie vzpomienky mam na strednu. Zlate casy..
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

tak zatial som sa dostal iba po strednu, ale vdaka stovrrocnym skusenostiam som musel za nu aj zahlasovat :-) ... ale zas mam k tomu viac taky pristup, ze si musime sami svojimi silami spravit kazde obdobie svojho zivota "strávitelným" ...
moni19
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa moni19 »

pre mna je to obdobie teraz,ked som na vyske a mam aspon trochu volnosti,co sa nikdy nestavalo,pokial som byvala doma... materska skola bola pre mna peklo, to obdobie by som si uz nikdy nezopakovala...mozno jedine tak teraz,s tymi vedomostami co mam :D zakladna sa celkom dala okrem prvych 2 rokov.to bolo priserne. a stredna no comment. som rada,ze som teraz tam,kde som a nemenila by som s nikym,aj ked obcas nadavam na ucenie :)
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

asi stredna, taka bezstarostnejsia. vyska sa mi nepaci kvoli kolektivu, ked vsetci sa staraju tak akurat o seba. vobec sa mi to nepaci. aj ked do roboty sa netesim ale uz sa neviem dockat ked sa odstahujem od rodicov hoc len do nejakeho hlupeho podnajmu. hadam dokoncim tu skolu a najdem si fasa flek. ale take jednoduche to asi nebude. cim som starsi tym viac starosti. aaa.
c.a.r.n.e.
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa c.a.r.n.e. »

u mna jadnoznacne stredna skola...na zakladke to bolo tiez dobree, baby, skolske vylety atd...na strednej bola ale asi najvacsia sranda, bol som na priemyslovke takze len sami chalani ale o to viac zabavy, s babami by to nebolo ono ale nehovorim ze mi nechybali...boli aj problemy sice ale tak to su asi vzdy a tolko srandy co som zazil na strednej uz asi nikdy nezazijem pokope...skoda...
steniatko
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa steniatko »

Ďakujem anonymnému darcovi K- aspoň sa podpis :lol: joj joj :wink:
DonLuca
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DonLuca »

No jednoznačne terajšie obdobie...čiže maturiťák :wink: .....perfektný rok..a hlavne spoznal som v tomto roku najkrajšiu a najlepšiu osobu v mojom živote :aasmile6:
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

lol super moznosti stredna skola, zkladna :D zdrzujem sa hlasovania pretoze som v skole neprezil nic zajimaveho(skor naopak) :wink:
tomek00
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tomek00 »

jasne stredna skola je fajn, tiez som v maturitnom rocniku, zatial je to sranda, uvidime neskôr
no a predosle rocniky? skoda reci, vsetci co sa nechcu ucit a mat znamky 1,2 nech idu do Banskej Bystrice na GJGT :lol:
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Pre mňa je najkrajšie obdobie môjho života asi 2-3 roky s5...ako kolektív v škole,sme už ako jeden..ešte jeden rok a matura...Stretol som dúfam,že Lásku môjho života...prežívam naozaj krásne obdobie..ktoré má samozrejme aj mnoho mínusov..ale treba hľadieť na plusy a život je krásny... :)
Napísať odpoveď