UV svetlo

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
nitrox
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

UV svetlo

Príspevok od používateľa nitrox »

Chcel by som sa opýtať, či ak kúpim to UV svetlo, čo sa predáva bežne v obchodoch, čo pod ním vidno ie ochranné znaky na peniazoch, alebo biela tak zvláštne svieti, či by to pomohlo ak by som ho zasvietil na môj kvet, nieje to žiadna nelegálna činnosť, normálny izbový kvet, len ja v mojej izbe nemám skoro žiadne svetlo slnečné svetlo, tak mám zle orientovanú izbu na sever. Mám také podozrenie, že preto vyschýna, od kedy som ho doniesol domov, tak to z ním ide dole vodou....

Samozrejme ako asi každý som počul o tom, že ak chcem, aby mi rástol hojne, tak treba najlepšie tie pouličné svetlá, ale zbaviť ich tej ochrannej banky, no to je príliš silné, a také mi netreba, ja len chcem niečo maličké, čo by mohlo byť zapnuté napr. aj celý deň namiesto priameho slnečného svetla.
SIX
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa SIX »

no presne taka minilampa ako na poulicnych lampach sa predavaju aj 50-70w bez problemov, skus si dat do googla sodikova lampa
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

a k tej prvej časti otázky: áno, pod UV uvidíš ochranné známky bankovky
Martinekk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martinekk »

UV svetlo som kupil v lidli. Bolo to na 4 tuzkove baterky. bolo to ako svetlo na kontrolovanie bankoviek, 4W ziarivka. nic viac, nic menej. po napojeni na adapeter 6V sviet, ako inak...

Otazka spektralneho zlozenia svetla je uz druha vec. neviem, ci svetlo takto umelo vyrobene je to prave pre kvetiny, poinformuj sa u nejakeho odbornika.
nitrox
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nitrox »

Martinekk napísal:UV svetlo som kupil v lidli. Bolo to na 4 tuzkove baterky. bolo to ako svetlo na kontrolovanie bankoviek, 4W ziarivka. nic viac, nic menej. po napojeni na adapeter 6V sviet, ako inak...
Mal som skôr niečo také na mysli, aby to veľa nespotrebovalo elektriny, ale aby svietilo....
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

skus sa spytat nejakeho fetaka v okoli odkial sa da objednat vhodne svetlo ...
Martinekk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martinekk »

4W je maly odber. to tam chces mat vybojku z poulicneho osvetlenia co zerie od 125W vyssie :?:
Charger
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Charger »

uz vidim nekoho kto si dava do izby UV svetlo pre dake poondiate kvety :-D
asontragy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa asontragy »

no daju sa kupit aj UV diody, to nema prakticky ziaden odber, ide vsak o to na co to svetlo potrebujes...ak naozaj len na kontrolu bankoviek tak to ti postaci jedna ta vacsia UV dioda.

/2Audiotrack: alebo tak :wink:
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

ZAP napísal:no daju sa kupit aj UV diody, to nema prakticky ziaden odber, ide vsak o to na co to svetlo potrebujes...ak naozaj len na kontrolu bankoviek tak to ti postaci jedna ta vacsia UV dioda.
alebo mensia so sirokym svetelnym rozptylom ;)
eqqe
Amateur
Amateur

Re: UV svetlo

Príspevok od používateľa eqqe »

Zdravím, chcel by som do izby niekde na stenu nejakú veľkú UV lampu alebo aspoň aby to tak vyzeralo, najlepšie takú podlhovastu. Našiel som toto http://www.alza.sk/fluorescencni-katodo ... d77693.htm ale chccel by som aspoň niečo dlhšie...
Napísať odpoveď