Nabijacka na Mp3-jku
-
satelitik11
Medium Professional
Nabijacka na Mp3-jku
ako vyrobit nabijacku na mp3-jku pomocou zdroja z PC ?? poradte prosim zislo by sa mi to ...
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
-
satelitik11
Medium Professional
takze zdroj je stary 200W nieje to Atx zdroj je stary no ale funguje na 100%, vystupne napetie tam je 5V a 12V neviem aky prud .... a co ja viem myslim ze netreba prestne vediet kolko tam treba napetia a prudy staci vediet aky stabilizator tam dat ..a ete nejake veci k nemu ... len to neviem tak by som chcel nejaku schemu na to a udaje prestne ake suciastky tam treba dat.........ked v obchode predavaju nabijacku normalne do zasuvky elektrickej 230V na ktorykolvek mp3 prehravac ktory sa dobija cez USB port mp3 by sa mala vysporiadat ze nejakym tym prudom ..jasne ze zase nie velkym bo by sla do vecnych lovist ale musi tam byt urcite nejaka rezerva... tak mam aj ja taku mp3 co sa da nabijat cez usb a cem spravit takuto dobijacku resp. nabijacku ...tak v tom je moj problem ...audiotrack napísal:to čo je za otázku? vieš koľko playerov existuje? majú rôzne nabíjania (niektorý pomocou adaptéru, niektorý cez usb.. niektorý iba na baterky bez možnosti nabíjať.. takisto sú rôzne vstupné napätia) a zdroje sú tiež rôzne (350W, 400W..)
Tak v prilohe mas schemu na USB nabijacku.
Inac nabijat MP3,alebo nejake ine USB zariadenie,200W(a este k tomu impulznym) zdrojom,je asi take efektivne,ako dovliect domov 24kW(24000W) trafo a napajat z neho nocnu lampu
To si radsej zozen nejake trafko napr. 9V-0,7A a pouzi ho namiesto toho zdroja.Pretoze takto ti samotny zdroj "zozerie" 20x viac,ako samotny MP3 player.
\\este aj nasledujuci odkaz popisuje zaujimave zapojenie a mas tam plosak,aj popis..
http://electronics-diy.com/schematics/ipod_charger.htm
Inac nabijat MP3,alebo nejake ine USB zariadenie,200W(a este k tomu impulznym) zdrojom,je asi take efektivne,ako dovliect domov 24kW(24000W) trafo a napajat z neho nocnu lampu
To si radsej zozen nejake trafko napr. 9V-0,7A a pouzi ho namiesto toho zdroja.Pretoze takto ti samotny zdroj "zozerie" 20x viac,ako samotny MP3 player.
\\este aj nasledujuci odkaz popisuje zaujimave zapojenie a mas tam plosak,aj popis..
-
satelitik11
Medium Professional
jasne to mi je jasne ze taketo napajanie nieje efektyvne ale ja s toho zdroju idem napajat ... 15 led diod , 2 ventilatory, korekcak ....takze tak idem to vsetko dat do zosilnovaca ....ale inac DAKUJEM ZA SCHEMU ...skusim ..ty si to SKUSAL ???dudo02 napísal:Tak v prilohe mas schemu na USB nabijacku.
Inac nabijat MP3,alebo nejake ine USB zariadenie,200W(a este k tomu impulznym) zdrojom,je asi take efektivne,ako dovliect domov 24kW(24000W) trafo a napajat z neho nocnu lampu![]()
Nemas za co
.
Tie zapojenia su jednoduche-tam nema ani co nefungovat
.Ja som to neskusal...Sice este dost davno,ked sa to tazko kupovalo,tak som jednu postavil.Fungovala bez problemov.
Inac odporucam to druhe zapojenie,tedahttp://electronics-diy.com/schematics/ipod_charger.htm.
Mas tam plosny spoj a hlavne popis.Ak tam privesdies 12V zo zdroja tak to bude akurat.Sa mi zda,ze raz som rozoberal nejaku originalnu nabijacku a bol tam pouzity prave tento IO...Po pripojeni napatia najprv odmeraj vystupy z USB konektora,ci tam je 5V.Ak to je OK,tak az potom napichni MP3-aby ta to nevyslo draho
.
Tie zapojenia su jednoduche-tam nema ani co nefungovat
Inac odporucam to druhe zapojenie,tedahttp://electronics-diy.com/schematics/ipod_charger.htm.
Mas tam plosny spoj a hlavne popis.Ak tam privesdies 12V zo zdroja tak to bude akurat.Sa mi zda,ze raz som rozoberal nejaku originalnu nabijacku a bol tam pouzity prave tento IO...Po pripojeni napatia najprv odmeraj vystupy z USB konektora,ci tam je 5V.Ak to je OK,tak az potom napichni MP3-aby ta to nevyslo draho
-
satelitik11
Medium Professional
chcem sa opytat este .... nebola by dobra nabijacka co sa pouziva na telefon ?? napatie kusok stabilizujem 7805 .. neslo by to ??dudo02 napísal:Nemas za co.
Tie zapojenia su jednoduche-tam nema ani co nefungovat.Ja som to neskusal...Sice este dost davno,ked sa to tazko kupovalo,tak som jednu postavil.Fungovala bez problemov.
Mas tam plosny spoj a hlavne popis.Ak tam privesdies 12V zo zdroja tak to bude akurat.Sa mi zda,ze raz som rozoberal nejaku originalnu nabijacku a bol tam pouzity prave tento IO...Po pripojeni napatia najprv odmeraj vystupy z USB konektora,ci tam je 5V.Ak to je OK,tak az potom napichni MP3-aby ta to nevyslo draho.
-
satelitik11
Medium Professional
a ona ta nabijacka na Ipod ... no skratka ta schema resp. plosny spoj ..nieje v dobrej velkosti ako to mam spravit aby to bolo presne ?? poprosim aj odpoved na predoslu otazku dakujemdudo02 napísal:Nemas za co.
Tie zapojenia su jednoduche-tam nema ani co nefungovat.Ja som to neskusal...Sice este dost davno,ked sa to tazko kupovalo,tak som jednu postavil.Fungovala bez problemov.
Mas tam plosny spoj a hlavne popis.Ak tam privesdies 12V zo zdroja tak to bude akurat.Sa mi zda,ze raz som rozoberal nejaku originalnu nabijacku a bol tam pouzity prave tento IO...Po pripojeni napatia najprv odmeraj vystupy z USB konektora,ci tam je 5V.Ak to je OK,tak az potom napichni MP3-aby ta to nevyslo draho.
-
satelitik11
Medium Professional
no skusal som to z tou nabijackou na Telefon kusok sa to hrilo (mp3) takze to asi nieje dobry sposobdudo02 napísal:Nemas za co.
-
satelitik11
Medium Professional
Vsak tam mas vstupne napetie 9V az 15V..Nechapem naco chces stabilizovat.Staci iba usmernit,popr.vyhladit.chcem sa opytat este .... nebola by dobra nabijacka co sa pouziva na telefon ?? napatie kusok stabilizujem 7805 .. neslo by to ??
No to sa musis pohrat.Napr. photoshop.Skus v casti venovanej grafike.Ja si to prekreslujem na stvorcekovy papier,pretoze vacsinou pouzijem ine typy suciastok.a ona ta nabijacka na Ipod ... no skratka ta schema resp. plosny spoj ..nieje v dobrej velkosti ako to mam spravit aby to bolo presne ?? poprosim aj odpoved na predoslu otazku dakujem
Ono ti to nabije,aj ak to napichnes na 5V.Lenze pri takomto nabijani bateria dlhu zivotnost nebude mat..Ten IO tam nie je zbytocne...no skusal som to z tou nabijackou na Telefon kusok sa to hrilo (mp3) takze to asi nieje dobry sposob
-
satelitik11
Medium Professional
no som si to uz smensil ..a kupil vsetky suciastky tak drz palce aby to slo ....dudo02 napísal:Vsak tam mas vstupne napetie 9V az 15V..Nechapem naco chces stabilizovat.Staci iba usmernit,popr.vyhladit.No to sa musis pohrat.Napr. photoshop.Skus v casti venovanej grafike.Ja si to prekreslujem na stvorcekovy papier,pretoze vacsinou pouzijem ine typy suciastok.Ono ti to nabije,aj ak to napichnes na 5V.Lenze pri takomto nabijani bateria dlhu zivotnost nebude mat..Ten IO tam nie je zbytocne...
-
satelitik11
Medium Professional
nabijcka postavena a potvrdujem ze normalne Funguje z tej ANGLICKEJ stranky som spokojny dikesdudo02 napísal:Nemas za co.