Nabijacka na Mp3-jku

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
satelitik11
Medium Professional
Medium Professional

Nabijacka na Mp3-jku

Príspevok od používateľa satelitik11 »

ako vyrobit nabijacku na mp3-jku pomocou zdroja z PC ?? poradte prosim zislo by sa mi to ...
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

to čo je za otázku? vieš koľko playerov existuje? majú rôzne nabíjania (niektorý pomocou adaptéru, niektorý cez usb.. niektorý iba na baterky bez možnosti nabíjať.. takisto sú rôzne vstupné napätia) a zdroje sú tiež rôzne (350W, 400W..)
satelitik11
Medium Professional
Medium Professional

audiotrack napísal:to čo je za otázku? vieš koľko playerov existuje? majú rôzne nabíjania (niektorý pomocou adaptéru, niektorý cez usb.. niektorý iba na baterky bez možnosti nabíjať.. takisto sú rôzne vstupné napätia) a zdroje sú tiež rôzne (350W, 400W..)
takze zdroj je stary 200W nieje to Atx zdroj je stary no ale funguje na 100%, vystupne napetie tam je 5V a 12V neviem aky prud .... a co ja viem myslim ze netreba prestne vediet kolko tam treba napetia a prudy staci vediet aky stabilizator tam dat ..a ete nejake veci k nemu ... len to neviem tak by som chcel nejaku schemu na to a udaje prestne ake suciastky tam treba dat.........ked v obchode predavaju nabijacku normalne do zasuvky elektrickej 230V na ktorykolvek mp3 prehravac ktory sa dobija cez USB port mp3 by sa mala vysporiadat ze nejakym tym prudom ..jasne ze zase nie velkym bo by sla do vecnych lovist ale musi tam byt urcite nejaka rezerva... tak mam aj ja taku mp3 co sa da nabijat cez usb a cem spravit takuto dobijacku resp. nabijacku ...tak v tom je moj problem ...
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Tak v prilohe mas schemu na USB nabijacku.

Inac nabijat MP3,alebo nejake ine USB zariadenie,200W(a este k tomu impulznym) zdrojom,je asi take efektivne,ako dovliect domov 24kW(24000W) trafo a napajat z neho nocnu lampu :idea:

To si radsej zozen nejake trafko napr. 9V-0,7A a pouzi ho namiesto toho zdroja.Pretoze takto ti samotny zdroj "zozerie" 20x viac,ako samotny MP3 player.

\\este aj nasledujuci odkaz popisuje zaujimave zapojenie a mas tam plosak,aj popis..
http://electronics-diy.com/schematics/ipod_charger.htm
Prílohy
USB nabijacka.JPG
satelitik11
Medium Professional
Medium Professional

dudo02 napísal:Tak v prilohe mas schemu na USB nabijacku.

Inac nabijat MP3,alebo nejake ine USB zariadenie,200W(a este k tomu impulznym) zdrojom,je asi take efektivne,ako dovliect domov 24kW(24000W) trafo a napajat z neho nocnu lampu :idea:

To si radsej zozen nejake trafko napr. 9V-0,7A a pouzi ho namiesto toho zdroja.Pretoze takto ti samotny zdroj "zozerie" 20x viac,ako samotny MP3 player.

\\este aj nasledujuci odkaz popisuje zaujimave zapojenie a mas tam plosak,aj popis..
http://electronics-diy.com/schematics/ipod_charger.htm
jasne to mi je jasne ze taketo napajanie nieje efektyvne ale ja s toho zdroju idem napajat ... 15 led diod , 2 ventilatory, korekcak ....takze tak idem to vsetko dat do zosilnovaca ....ale inac DAKUJEM ZA SCHEMU ...skusim ..ty si to SKUSAL ???
dudo02
King
King

Nemas za co :wink: .
Tie zapojenia su jednoduche-tam nema ani co nefungovat :) .Ja som to neskusal...Sice este dost davno,ked sa to tazko kupovalo,tak som jednu postavil.Fungovala bez problemov.
Inac odporucam to druhe zapojenie,tedahttp://electronics-diy.com/schematics/ipod_charger.htm.
Mas tam plosny spoj a hlavne popis.Ak tam privesdies 12V zo zdroja tak to bude akurat.Sa mi zda,ze raz som rozoberal nejaku originalnu nabijacku a bol tam pouzity prave tento IO...Po pripojeni napatia najprv odmeraj vystupy z USB konektora,ci tam je 5V.Ak to je OK,tak az potom napichni MP3-aby ta to nevyslo draho :D .
satelitik11
Medium Professional
Medium Professional

dudo02 napísal:Nemas za co :wink: .
Tie zapojenia su jednoduche-tam nema ani co nefungovat :) .Ja som to neskusal...Sice este dost davno,ked sa to tazko kupovalo,tak som jednu postavil.Fungovala bez problemov.
Inac odporucam to druhe zapojenie,tedahttp://electronics-diy.com/schematics/ipod_charger.htm.
Mas tam plosny spoj a hlavne popis.Ak tam privesdies 12V zo zdroja tak to bude akurat.Sa mi zda,ze raz som rozoberal nejaku originalnu nabijacku a bol tam pouzity prave tento IO...Po pripojeni napatia najprv odmeraj vystupy z USB konektora,ci tam je 5V.Ak to je OK,tak az potom napichni MP3-aby ta to nevyslo draho :D .
chcem sa opytat este .... nebola by dobra nabijacka co sa pouziva na telefon ?? napatie kusok stabilizujem 7805 .. neslo by to ??
satelitik11
Medium Professional
Medium Professional

a ona ta nabijacka na Ipod ... no skratka ta schema resp. plosny spoj ..nieje v dobrej velkosti ako to mam spravit aby to bolo presne ?? poprosim aj odpoved na predoslu otazku dakujem
satelitik11
Medium Professional
Medium Professional

no skusal som to z tou nabijackou na Telefon kusok sa to hrilo (mp3) takze to asi nieje dobry sposob :( skuste mi poradit ci sa to neda nejako takto spravit bo leptat schemu moc nechcem a ked uz tak na tej stranke co je plosak tak je v blbom formate nie tak ako v skutocnosti :( ... a enviem ako to zmensit aby to bolo fakt presne....PLS odpiste THX
hitman
VIP
VIP

Príspevok od používateľa hitman »

ved si kup original a naco tu vymyslat somariny....ludia uz vymysleli nabijacku na mp3 tak naco sa o to snazis
satelitik11
Medium Professional
Medium Professional

hitman napísal:ved si kup original a naco tu vymyslat somariny....ludia uz vymysleli nabijacku na mp3 tak naco sa o to snazis
joj jaky si mudri ...o take rady nestojim potrebujem to spravit ... nie si kupit potrebujem to na Maturitnu pracu ...takze tak
dudo02
King
King

chcem sa opytat este .... nebola by dobra nabijacka co sa pouziva na telefon ?? napatie kusok stabilizujem 7805 .. neslo by to ??
Vsak tam mas vstupne napetie 9V az 15V..Nechapem naco chces stabilizovat.Staci iba usmernit,popr.vyhladit.
a ona ta nabijacka na Ipod ... no skratka ta schema resp. plosny spoj ..nieje v dobrej velkosti ako to mam spravit aby to bolo presne ?? poprosim aj odpoved na predoslu otazku dakujem
No to sa musis pohrat.Napr. photoshop.Skus v casti venovanej grafike.Ja si to prekreslujem na stvorcekovy papier,pretoze vacsinou pouzijem ine typy suciastok.
no skusal som to z tou nabijackou na Telefon kusok sa to hrilo (mp3) takze to asi nieje dobry sposob
Ono ti to nabije,aj ak to napichnes na 5V.Lenze pri takomto nabijani bateria dlhu zivotnost nebude mat..Ten IO tam nie je zbytocne...
satelitik11
Medium Professional
Medium Professional

dudo02 napísal:Vsak tam mas vstupne napetie 9V az 15V..Nechapem naco chces stabilizovat.Staci iba usmernit,popr.vyhladit.No to sa musis pohrat.Napr. photoshop.Skus v casti venovanej grafike.Ja si to prekreslujem na stvorcekovy papier,pretoze vacsinou pouzijem ine typy suciastok.Ono ti to nabije,aj ak to napichnes na 5V.Lenze pri takomto nabijani bateria dlhu zivotnost nebude mat..Ten IO tam nie je zbytocne...
no som si to uz smensil ..a kupil vsetky suciastky tak drz palce aby to slo .... :) zatim dikes
satelitik11
Medium Professional
Medium Professional

nabijcka postavena a potvrdujem ze normalne Funguje z tej ANGLICKEJ stranky som spokojny dikes
dudo02
King
King

Nemas za co :) .
Napísať odpoveď