Reproduktory

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
dudo02
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa dudo02 »

dudo02 Napísal:
Vzadu mas aj dalsie externe vstupy napr.CINCH.Myslim,ze na tejto sustave su 3.Kde je vstup STEREO..
jaj, sak jasne, ale si nenapisal kde su tie vstupy,..
:roll:

Ale to je jedno-hlavne,ze sme sa pochopily :).Viacery to tu nepochopily na prvy krat...Sa mi to nechcelo rozpisovat a nakoniec som tu napisal 10x viac..

A stym JACKOM mas pravdu,je to jeho rozmer.Opravim.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

kua, ved ale to je tazka volovina podla mna, kupovat 5+1 ked mam zdroj zvuku stereo.Odhliadnuc od toho ze s lacnou zostavou 5+1 aj tak priestorovy efekt dosiahnem tazko, s tvojim riesenim tam nebude priestorovy efekt ziadny a pri hudbe je rozhodne lepsie zvuk 2+1 ako 5+1, viem o com vravim, takze pokial nema 5+1 zvukovku a kupi 5+1 repro, asi ma moc penazi
dudo02
King
King

Sorry kamo,mne sa tu nechce rozoberat vyhody,nevyhody 5.1.Chod,pouzi google a studuj,co je lepsie.Vela ludi ma nazor,ze hudbu je lepsie pocuvat na stereo.Neuvedomuju si,ze aj na 5.1 pocuvaju vlastne stereo-len priestorovejsie,co je podla mna lepsie.A ak pouziju medium ktore disponuje 6-timi stopamy,nie je o com..

Ak myslis-nekupuj si 5.1,ale kup si stereo.Ja mam vsak opacny nazor ako ty.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

kazdy audiofil ti povie ze na hudbu je 5+1 blbost a ani 2+1 nie je to naj:D rozhodne viac ako 2+1 je do toho notebooku zbytocne.
dudo02
King
King

My sa tu bavime o urcitej cenovej kategorii.
na hudbu je 5+1 blbost a ani 2+1 nie je to
To je mozno pravda,avsak zacina sa to imho,niekde pri systemoch Hi-Fi...A tie su"kapanek"drahsie ako,to o com sa tu bavime my..

Tie geniusi,su podla mna v tejto cenovej kategorii skvela volba-vela muziky za malo penazi.
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

Presne tie geniusy o ktorych sa bavite mam doma (len v ciernom), mam k tomu na 5.1 zapojeny 5.1kovy DVD prehravac,video rekorder a este TV.To o com tu cely cas hovori dudo je ze tie geniusi maju viacer vstupov, ktore sa daju prepinat, mylsim ze to je 1x 5.1 a 4xstereo v praxy to znamena asi tolko, ze tam moztes mat sucasne zapojenych 5 zariadeni, podobne ako ja a len prepinas kanaly,podla toho odkial chces zvuk pocut.

K teme: Tie logitechy su fakt bomba.Pocul som este starsu verziu tych co je tu link u kamosa a od vtedy sa stale chystam nieco podobne kupit k PC.(Geniusy mam v obyvacke).Lebo fakt ten zvuk, hlavnbe tie basy, je to parada.Ale zase pozerat film na DVDcku s 5.1 tak to je tiez nieco,to si uz len tak lahko nenecham odopriet :) .

Zaver: Geniusy odporucam k TV a DVD 5.1, pretoze z filmu je potom neuveritelny zazitok, (napr. ked ti barak vybuche pri hlave :D),ked do toho pustim hudbu,nehra to zle ale je to uz poznat ze to nieje ono,kdesto pri tych Logitechoch je ten hudobny zvuk kvalitnejsi.
Otazka znie.......ako bude vyuzitie reprakov.Pripadne planuje chalanko do buducna kupovat 5.1 zariadenie??.......alebo to bude cisto len k PC??A dalsia vec cena...... 8)
Martinekk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martinekk »

Ak mas doma hifivezu, tak ju pouzi ako repraky ku kompu. ak ma vstup AUX, samozrejme... Niekedy ma hifina kvalitnejsi zvuk ako nejaka mrdka logitech. 5.1 je pekna vec, na hudbu to je skvele. ALE len za jednej podmienky. AK je ten system dostatocne kvalitny. Pocul som uz vselico, ale to o com sa tu bavite na hudbu nieje jednoducho vhodne. V tej hudbe mi chybali nejake kmitocty, basy to nehra vobec atd... sa nechavate oblbnut "hucanim a bucanim" subu na 70Hz a vyssie. To su podla vas basy? podla mna nie... Na filmy 5.1 moze byt, ziedne vyhrady.
Pipino, niekedy si pridem ten brutal super system s kilowattami vykonu vypocut.
Zaujemci si mozu precitat nieco tu http://forum.audioweb.cz/viewtopic.php?id=2357&p=1 dufam ze budete tomu rozumiet. Tu je vidiet, ze "sub" je ladeny na cca 90Hz http://img175.imageshack.us/my.php?image=subikvo6.png co je moc moc moc moc... fuj.
Tu su odmerane parametre toho repraku v geniusoch http://forum.audioweb.cz/viewtopic.php?id=2357&p=3 nie je to ziadna slava, co poviete?
Este jeden rypanec odomna. Este stale budete tvrdit ze je to bezkonkurencna kvalita? Hm?

A teraz do mna :lol:

kua, ludia, uz to nekupujte... kto to ma stale opravovat? Uz vas s tym budem posielat rovno k smetaku.
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

A teraz do mna
jaaaj moj pekny...........vitaj.........je to sice vsetko pravda, co ty pises........ved dobre, ze ja mam tiez ten nazor ako ty, ale jednak postavit si vlastnu repro sustavu nedokaze hocikdo a nie vsetci sme taky majstri ako ty :) .Teda preto sa priklanam k nazoru, ze na to co on bude potrebovat mu tie logitechy uplne stacia :) .

PS: Nebavim sa o kvalite zvuku, ktory naznacujes (v com mas pravdu), bo aj tak to polovica ludi nepocuje, ten rozdiel............alebo sa mylim??....... :lol:
Martinekk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Hm, nikoho nenutim stavat bedne, nie kazdy je taky blbec ako ja...
preto som dal moznost tej hifi vezi. je predsa lacnejsie kupit jeden kabel, prepojit to a je to, no nie? Dost ludi ten rozdiel nepocuje, to mas pravdu. Ale nepocuju to preto, lebo kvalitnejsie sustavy mnohokrat nepoculi. ide im o to, len aby to co najviac hucalo. Tiez radsej odporucim logitech z-2200 nez aby nemal nic alebo postavil nejaky paskvil.

Heh, si tu mal byt ked som postavil new subwooferovy zosilvac. kvalitny... ked som to pustil, som myslel ze mi okna vyletia. Reprak je 30 rokov stara tesla, takze... A ked som tu mal kinyo 35W pisany vykon, tak to jednak nehralo, jednak ten bas nebolo citit, a jednak ani sa okna netriasli... Toz tak.

Konecny verdikt: ked chces na filmy, kup 5.1. ked na hudbu, tak fest kvalitne 5.1 alebo 2.1 a ked si narocny na kvalitu prednesu, tak to stereo...
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Traktorista »

martinekk, vsetko co pises je pravda, tiez sa amatersky zaujimam o DIY sound a sme kolegovia z amplionu, ale popravde fakt nema zmysel tu hovorit o DIY, lebo za 3000sk si ani aktivne stereo nepostavis, a tiez pravda ze vela ludi rozdiely nepocuje...
ale to riesenie napojit to na vezu je asi fakt najlepsie, co sa hudby tyka,.. pokial niekto vyzaduje priam 5+1 zvuk na filmy, tak nech mu je libo,...
Martinekk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Tak, tak...
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe