Hip-Hop - umelci a ich tvorba

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
2Pacaveli
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa 2Pacaveli »

lekoklatik - no, on uz nezije od 96teho :)

(sry, ze pisem takto a ne ako citaciu, ale nejak mi to nejde :o )
2Pacaveli
Addict
Addict

//2Pacaveli > dost v pohodicke ale zislo by sa tam dat aj nieco vlastneho kedze su to len pacove postrihane klipy :) mozno aj nejaky text na uvod nieco a na koniec nejaku tu spomienku (osobne sa mi paci obrazok "live by the gun die by the gun" urcite poznas ;) ...ale inac v pohodicke
jj, poznam... no, ja som to spravil len tak, song mi trval prvych 10-15 minut a klip na druhy den mozno hodku a pol aj so strihanim a padanim movie makeru :) mozno este spravim nejaky iny niekedy...
Prílohy
livebygun.jpg
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Digital »

Najde sa mnoho skvelých textou s ktorých by ste hadam aj "na kolená padli" len si netreba zatvárať oči a nebáť sa spoznať nejaké tie naozajstné skupiny.
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

Naozajstné skupiny?Tým si teraz dal ku dnu Rytmusa,Moju reč atď ... Týchto kráľov hip hopu.Fakt v hip hope jediný rešpekt patrí odo mňa Orionovi.Ten niečo dokázal nie ako tieto slovenské sračky.Ešte kamoš z česka MC peca (nájdeš na bandzone) robí hudbu so zmyslom a veľmi sa mi páči.A fakt voči hip hopu mám veľkú nenávisť a keď to už počúvam musí to byť fakt dobré a musí to mať myšlienku
TomAss
King
King

Príspevok od používateľa TomAss »

ANO je to normalne ked sa v pesnicke pouzije nadavka...uvedomte si dnes je uz ina doma jak ked ste napr vyrastali vy...pochopim ze starsia generacia to nevie pochopit asi tak ako nebudem vediet pochopit ja novu generaciu ked budem starsi...
neviem nato tu stale je*ete rytmusa diego a vyberate len to najhorsie...jedna pesnicka v mori ? urcite nie. a ako moze take nieco tvrdit clovek ktory o hip hope nic nevie len nanho nadava ?...takych je omnohooo viac su cele skupiny lenze nesu to komercie nedavaju sa do telky do klipov a preto o nich clovek ktory hh nepocuva nevie lebo na "povrch" sa dostanu len komercne KF H16 atd...
osobne tiez nepocuvam ked nemusim pesnicky bez pointy kde sa len pycuje ale mam rad pesnicky ktore maju hlbku alebo nejaku myslienku v texte... nazov stavby, rapresia atd...
nema zmysel aby som tu dokola pisal to iste ak hip hop pocuvat nechcete tak tu stale o tom nepise a vyhnite sa tejto teme...
//moja rec to by som nenazval ani hip hopom .... :smt078
MurphY
Professional
Professional

Príspevok od používateľa MurphY »

Dieg0 napísal:Naozajstné skupiny?Tým si teraz dal ku dnu Rytmusa,Moju reč atď ... Týchto kráľov hip hopu.Fakt v hip hope jediný rešpekt patrí odo mňa Orionovi.Ten niečo dokázal nie ako tieto slovenské sračky.Ešte kamoš z česka MC peca (nájdeš na bandzone) robí hudbu so zmyslom a veľmi sa mi páči.A fakt voči hip hopu mám veľkú nenávisť a keď to už počúvam musí to byť fakt dobré a musí to mať myšlienku
omg.. toto uplne milujem das sem taky priklad ze rytmus a nato neakeho tvojho metaloveho vlasateho kinga...
Kde sme pri rytmusovi..jeho skit sa hra v SND vo Feministkach alebo jak to je neviem hlavne ze je to v SND.. takze asi to je uplna sracka ked to tam pustaju ze? a hlavne ze Kontrafakt pocuvaju male decka.. ktore vobec nemaju zaujem o kulturu..
hm orion? skorej by som povedal ze ego a rytmus toho viac dosiahli ako on..co sa tyka predajnosti a hratelnosti...na slovensku sa robi hudba so zmyslom len ty ju nevies najst..
R1k1nko
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa R1k1nko »

Dieg0 napísal:Jj.My tocime o nadavkach lebo v hudbe sa to proste nehodi.Napriklad v metale ktory pocuvam nieje jedna jedina nadavka.A aj tak ta hudba ma zmysel.A dik za karmu.Vidim ze si este len decko ktore vyrasta pod vplyvom hip hopu lebo ho pocuva 3/4 "gangstaz" deti z tvojho "ghetta" že?
chlapce o com tocis ? takych ako si ty tu uz bolo a furt je z toho par stran hluposti :)

a este nieco na svoju obhajobu : nepotrebujem sa preco obhajovat takych ako ty nie ze mam v pi.. ale vobec ma netrapia tvoje citove vylevi ze co sa ti paci a proti comu si...

je mi to jedno uplne ...aj tak si den co den pustim Hip hop ci uz su tam nadavky alebo nie...
***---
jj som z getha :D to je hlavne za opaskom mam zbran :smt071

btw : neviem alebo nepametam si ze mi chalani od HH :) sme dosli kvam do temy a pisali ze preco metlaci su furt v ciernom .. mal som spoluziaka metlak a tiez punkacov furt cierne veci som si myslel ze sa ani neprezliekaju bud mali xy ciernych triciek a tie nosili.. ( ale to je vec image - berem to )

jj viem ze toto je diskusne forum mozes napisat do kazdej temy do ktorej ta nic ale tiez nemusis ...

Nezaujimam sa nenapisem... ale tebe to zili asi zere ...

tak isto mi je jedno ze sa 10rocne - 15r dokonca aj 18 sa hraju na neviem co :D pozrem na nich a idem si dalej naco im budem nieco vravet ony sa kazia nie ja.. ( kazia sa tak ze robia hambu tomu co pocuvaju ... spytas sa ich nieco okolo temy HH a ony su len ticho a povedia ze aky rytmus ... ano ano ///// ale ked sa na nieco hram tak aspom by som mal vediet co o com je ta hra.)
nepojdem hrat CS a budem tam pisat aky som kapo de tuti a potom sa opytam ze kde tu kupim poiony - ( toto je len napr: )

este do kotla pridam :)
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Za to ze ma rytmus snd v nejakom posahanom filme znamena ze je kral?Aj ja mozem byt v novinach ked zabijem prezidenta a dokopy som dokazal rovnakeho hovno ako rytmus.Vravim dobry hip hop si rad vypocujem.Ovsem 98% ceskeho a slovenskeho hip hopu su neskutocne sracky

ad ego a rytmus : no a co ze maju vacsiu predajnost?S kym budes vacsi kamarat s clovekom ktori je absolutny pohodak a ma super vlastnosti ale pozna sa s malo ludmi a malo ludi ho ma fakt rado alebo s tym co je znamy ale je to blbec?

ad rikinko : si este decko ... nevravim ze ja nie ale len absolut decko moze napisat to co si napisal ty.Tych 12 rokov co si mi napisal v karme na teba sedi
R1k1nko
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa R1k1nko »

Dieg0 nie ja mam 11rokov :D co tu klames ludi ze mam 12 :D

ironia ironia ironia
2Pacaveli
Addict
Addict

co sa pod karmu nepodpisujete vy socky?
sak uz dospej... lol tupac...
???

//ja sa vzdy podpisem/
??? :D
MurphY
Professional
Professional

Príspevok od používateľa MurphY »

Dieg0 napísal:Za to ze ma rytmus snd v nejakom posahanom filme znamena ze je kral?Aj ja mozem byt v novinach ked zabijem prezidenta a dokopy som dokazal rovnakeho hovno ako rytmus.Vravim dobry hip hop si rad vypocujem.Ovsem 98% ceskeho a slovenskeho hip hopu su neskutocne sracky

ad ego a rytmus : no a co ze maju vacsiu predajnost?S kym budes vacsi kamarat s clovekom ktori je absolutny pohodak a ma super vlastnosti ale pozna sa s malo ludmi a malo ludi ho ma fakt rado alebo s tym co je znamy ale je to blbec?

ad rikinko : si este decko ... nevravim ze ja nie ale len absolut decko moze napisat to co si napisal ty.Tych 12 rokov co si mi napisal v karme na teba sedi
no film to nie je.. vacsinou v snd davaju iba divadelne hry ale nevadi..nikdo nehovoril ze je kral.. ale chcel som povedat ze ho nepocuvaju len male decka..no ked zabijes prezidenta tak si vlastne dosiahol dost.. preje** sa cez jeho ochranku a zabit ho dost usilia a inteligencie.. no hold ale to asi nedokazes..no a co znaci o tom ze ma vysoku predajnost ? asi to ze je kvalitny a popularny..myslis ze si to sam kupuje ??
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Dieg0 napísal:Naozajstné skupiny?Tým si teraz dal ku dnu Rytmusa,Moju reč atď ... Týchto kráľov hip hopu.Fakt v hip hope jediný rešpekt patrí odo mňa Orionovi.Ten niečo dokázal nie ako tieto slovenské sračky.Ešte kamoš z česka MC peca (nájdeš na bandzone) robí hudbu so zmyslom a veľmi sa mi páči.A fakt voči hip hopu mám veľkú nenávisť a keď to už počúvam musí to byť fakt dobré a musí to mať myšlienku
Samozrejme že som dal ku dnu Rytmusa a Moju reč , sice dokázali vela ale nie sú u mna tolko čo tý pravší. napr moja reč je podla mna jedna velka hra s pozami ktora je pekne trapna. starsie veci mali pohode ale.
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Celý slovenský hip hop je o ničom.Zo slovenského hip hopu uznávam možno tak Stanica projekt a tých by som si možno ešte rád vypočul.Z českého Oriona a iné hviezdy.Nemusia byť najpredávanejší ani najpočúvanejší musia byť dobrí.Nieje umenie pridať sa ku stádu len podľa toho koľko má človek v texte nadávok.Jeden z mála kto v tomto fóre to vidí asi aj z mojho pohĽadu (mám taký dojem) je digital
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Uznavam zadrel som s tym ze rappery nemaju paru o tom co je to zlozit text. Pardon. Mno tak v takom pripade Kontrafakt nieje rap. Rapu som pocul viac nez si myslis takze nazor mam taky aky mam nie len na zaklade jednej skladby. Nepaci sa mi rap a nikdy sa mi pacit nebude. Hovorit do mikrofonu s podmazom 6minutoveho "dema" pustaneho dokola mi nepride moc zaujimave. A preto vznikli aj skupiny ako napr. Kontrafakt. Pretoze si mysleli ze je to jednoduche. A preto rap nieje to cim byval. Dnes uz nic nieje take ake to bolo v skutocnosti. A zmenili to ludia ktory sa do vsetkeho srali pretoze si mysleli ze si mozu rychlo a lacno zarobit "hudbou" ktoru urobia.dnesny rap je hanba ani neviem coho ale hudby urcite nie pretoze to hudba nieje. Pamätam na starsie rapperske skupiny myslim ze zvuk ulice ci ako sa to volali a ty mali veru texty ktore boli veru fajn. Ludia ktory sa tu biju za starsie legendy rappu chapem, ale deti ktore sa biju za SLOVENSKY hip-hop ci rap alebo co to vlastne je nechapem a nekdy ich pochopit nebudem kciet. Ked ani len nevedia co vlastne pocuvaju. Ked niekto nevie o co ide tak tak jeho prispevky vyzeraju. MOJ VCERAJSI SA TAM TIEZ RATA s tym rozdielom ze som vedel o co ide len som nebol prilis pri zmysloch.

Aj tak sa budem na nazve tejto temy zabavat. Rapp uz daaaaavno nieje umenim.
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Dieg0 napísal:Celý slovenský hip hop je o ničom.Zo slovenského hip hopu uznávam možno tak Stanica projekt a tých by som si možno ešte rád vypočul.Z českého Oriona a iné hviezdy.Nemusia byť najpredávanejší ani najpočúvanejší musia byť dobrí.Nieje umenie pridať sa ku stádu len podľa toho koľko má človek v texte nadávok.Jeden z mála kto v tomto fóre to vidí asi aj z mojho pohĽadu (mám taký dojem) je digital
No našlo by sa viac na slovensku takychto skupín... zo stanicou projekt máš pravdu a ešte tak na doplnok Zlá strava - velmi uznávaná skupina aj v zahraničí, žiadny šašovci.Projekt Pakt - podobne jak zlá strava. Ale to je rap o tom o čom má byť, nevybočil s cesty tak jak všetky skupiny ktore vidite/počujete v mediach.

2lektolaktik: Zas si zadrel blbosť , rap je stále umením ale nie na slovensku(cest výnimkám) a v čechách... a proste všetka komerčina čo všade vidime nieje umenie. Treba sa prehrabať k tomu undergroundu , k tým ludom čo rap robá ze srdca ,majú nato velký talent a vedia že hlavna priorita nieje zarobok a tlačenie sa do médií
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ViRuS »

netreba zabudat na ludi co to tu zacali:

"a tak si vravim oni to nerobia pre prachy, robia to preto ze ich to bavi a ked takych ako oni bude este viac tak sa mame na co tesit a na co pozerat"
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

ViRuS napísal:netreba zabudat na ludi co to tu zacali:

"a tak si vravim oni to nerobia pre prachy, robia to preto ze ich to bavi a ked takych ako oni bude este viac tak sa mame na co tesit a na co pozerat"
Presne toto som mal na mysli
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Digital som rad ze sme sa zhodli :).A presne o tomto som hovoril.BTW ak by si bol taky mili a mas v PC stanicu projekt nepodelil by si sa?PLS SS
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

ma napadlo že jediný ktorých rešpektujem(aj kamarati) s komerčných vecí sú ludia ako Timbaland , Kanye West , Alchemist. Toto sú fakt umelci a kto povie že nie si sere do huby a nepozna ich !
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Akurat, ze Kanye West aj Timbo by nemali robit rap, len ostat pri produkcii.
Napísať odpoveď