Vyskum kmenovych buniek ...

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste za vyskum alebo proti ...

Za
46
90%
Proti
5
10%

Celkom hlasov: 51

ob3l1x
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Vyskum kmenovych buniek ...

Príspevok od používateľa ob3l1x »

Co si myslite o vyskume kmenovych buniek ? ste za ? preco ...
ste proti ? preco ;-)

Moj nazor je taky ze to schvalujem... urcite to moze dopomoct k vyvijaniu novych liekov, liecebnych metod, ...

aky je na to vas nazor ?

P.S.: ak neviete o co sa jedna ujo google rad pomoze ...
Alofok
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Alofok »

TO som čítala!
Nejaký chlapík......eee....Samuel Wood naklonoval sám seba a z tých embryí chce vytvoriť kmeňové bunky.

A že potom by sa tým dala liečiť Parkinsonova choroba (alkoholici ocenia) a aj Alzheimer čo si myslím je dosť dobré lebo keď si to tak vezmem..... Idem po schodoch a neviem či idem hore alebo dole :roll: ....
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Ak to pomôže skvalitniť život a liečbu, som určite ZA. :)
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

neviem ci viete co su to kmenove bunky ...
viac info :
Čo sú to kmeňové bunky?

Kmeňová bunka je základná, hlavná, ešte nediferencovaná bunka, z ktorej sa môže vyvinúť akákoľvek bunka ktoréhokoľvek ľudského orgánu. Inými slovami je to unikátna bunka. Po počatí sa embryo skladá z takýchto unikátnych, embryonálnych buniek. Až po pätnástom dni vývoja sa diferencujú (špecializujú) a tvoria sa z nich nervové, svalové, kostné a kožné bunky. V malom množstve sa však uchovajú v tele aj takéto, „na všetko schopné“, unikátne, dospelé kmeňové bunky.

Dospelé kmeňové bunky vznikajú v kostnej dreni, v krvnom obehu plnia základné funkcie regenerácie našich orgánov.

Ak nejaký orgán nefunguje optimálne alebo je poranený, zničený, vysiela signál do kostnej drene, ktorá informáciu rozpozná a posiela kmeňové bunky. Tie musia doputovať k poranenému, chorému orgánu, podľa možnosti s čo najmenším poškodením a musia sa v danom orgáne uchytiť.

Kmeňová bunka vystúpi z kostnej drene a dostáva sa do krvného obehu. Za pomoci špeciálnej látky, ktorá predáva informáciu, putuje k danému orgánu. Keď sa dostane na „miesto určenia“, využije svoju schopnosť deliť sa. Bunka sa špecializuje na funkčnú bunku daného tkaniva a stane sa jeho súčasťou. Takto je zabezpečená regenerácia, oprava poškodeného orgánu, ktorý je schopný zdravo fungovať.

Ale organizmus s pribúdajúcim vekom uvoľňuje čoraz menej dospelých kmeňových buniek a nevyhnutných „nástrojov“ na regeneráciu rôznych orgánov tela.
Výživa, resp. množenie kmeňových buniek spomaľuje proces starnutia tým, že stimuluje organizmus na uvoľňovanie väčšieho množstva dospelých kmeňových buniek.
Čím viac kmeňových buniek cirkuluje v krvi, tým lepšie pre organizmus. Tento úkaz bol objavom posledných dní. Organizmus sa sám udržuje a dostáva seba samého do optimálneho zdravotného stavu. Kmeňové bunky kostnej drene sú zdrojom prirodzeného „obnovného“ procesu organizmu. Ich využitie v organizme je multifunkčné, teda sa môžu deliť a diferencovať, špecializovať či premeniť v prípade potreby na rôzne druhy buniek! Ak je v krvnom obehu k dispozícii viac kmeňových buniek, regeneračný proces nášho organizmu sa môže umocňovať, resp. sa zlepší obmedzená výkonnosť určitých orgánov.

Podľa výskumov väčší počet kmeňových buniek v krvnom obehu urýchľuje zotavenie a zlepšuje regeneračnú schopnosť!

Podľa súčastných vedeckých poznatkov pomocou kmeňových buniek...
- môžeme obnoviť nielen orgány a tkanivá ľudského tela, ale aj kostí;
- môže sa vyprodukovať aj gélovitá hmota medzistavcových platničiek;
- môže sa zlepšiť zrak alebo v niektorých prípadoch sa môže navrátiť i schopnosť videnia;
- môže sa zlepšiť liečba chorôb pečene, srdcového svalu či cukrovky.

Pokles produkcie kmeňových buniek v kostnej dreni v priebehu ľudského života
Počet kmeňových buniek (milióny v 5 litroch krvi)
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

su aj nejake dovody preco by sme mali byt proti?
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

nejaki ultra pronabozensky orientovani jedionci mozu mat namietky, ze je to zahravanie sa so zivotom a hranie sa "na boha" ... ale rozumny clovek s tym v rozumnych mierach problem nema si myslim :-), vsak je to vyvoj, tak rpeco sa mu stavat do cesty ?
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

axXis napísal:su aj nejake dovody preco by sme mali byt proti?
niektori ludia su proti ... vacsinou nabozensky zalozeni ludia pretoze v tom vidia vrazdu ... kedze sa tieto bunky ziskavaju z embryi ktore niektori ludia beru za ludi ...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

nordkapp_pb napísal:nejaki ultra pronabozensky orientovani jedionci mozu mat namietky, ze je to zahravanie sa so zivotom a hranie sa "na boha" ... ale rozumny clovek s tym v rozumnych mierach problem nema si myslim :-), vsak je to vyvoj, tak rpeco sa mu stavat do cesty ?
No su taki, oni by boli radi keby ziadny takyto vyskum nebol. Lenze v momente keby dostali nejaku smrtelnu chorobu ktora by sa potom pomocou kmenovych buniek dala liecit, tak by asi zmenili nazor...
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

GothaR napísal:No su taki, oni by boli radi keby ziadny takyto vyskum nebol. Lenze v momente keby dostali nejaku smrtelnu chorobu ktora by sa potom pomocou kmenovych buniek dala liecit, tak by asi zmenili nazor...
Ver tomu, ze niektori jedinci su natolko mimo, ze by radsej zomreli ako sa "postavili proti Bohu" :roll:
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

samotny vyskum a aplikacia kmenovych buniek do medicinskej praxe isto nie je nic zle, ved kmenove bunky su aj sucastou nas samych. Problemom ako vy vravite "ultranabozenskych fanatikov" moze byt skorej potencial totipotentnej kmenovej bunky pri moznom klonovani ludskej bytosti. A to je uz oblast, o ktorej este nemam presne vyhraneny svoj nazor. Urcite podporujem vyskum na medicinske ucely (a som krestan :P ) no co sa tyka klonovania, neviem.
ma3ix
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa ma3ix »

canceled
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

Som za, nevidim dovod pre by som nemal byt a preco by aj niekto mal mat s takouto vecou problem,ved ide o ludsky zivot a ten je na prvom mieste. Je to uz asi rok co som o tom videl dokument. Fakt ide o vdacnu vec tak dufam ze to prinesie co najviac uzdraveni!
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

ano, som ZA, nevidim na tom nic zle.
JV
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JV »

som za nech si tí az moc nabožni jedinci radšej škocia do Jesus campu :D
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

ob3l1x napísal:niektori ludia su proti ... vacsinou nabozensky zalozeni ludia pretoze v tom vidia vrazdu ... kedze sa tieto bunky ziskavaju z embryi ktore niektori ludia beru za ludi ...
zase ani papez nieje apriori proti, je proti vyskumu na embryach, kedze to logicky povazuje za vrazdu. ale nedavno som cital ze uz ten vyskum kmenovych buniek ide aj bez embryi, no ale niesom papez tak nebudem rozpravat co si mysli.

ja som za, aj ked tiez sa mi nepaci ze za aku cenu ale som pragmatik. oco, ktoremu by sa vysledky tohto vyskumu zisli, je proti.

chyba mi tam moznost "ano s vyhradami"

dalsia vec, ten vyskum sa spravi tak ci tak, kedze v takej juznej koreii su nejake moralne otazky uplne irelevantne. tam sa mysli inak.
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

pocuj zelovoc a z kade ich chces zohnat ?
myslim ze tieto hlasovacie moznosti postacuju ...
clovek bud suhlasi alebo nesuhlasi ...
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ob3l1x napísal:pocuj zelovoc a z kade ich chces zohnat ?
jak skade? co skade?
ob3l1x napísal:clovek bud suhlasi alebo nesuhlasi ...
jojoj. myslim, ze na svete su rozne otazky, problemy, na ktore clovek nemoze mat vyhraneny nazor.
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

zelovoc napísal:jojoj. myslim, ze na svete su rozne otazky, problemy, na ktore clovek nemoze mat vyhraneny nazor.
odkial chces aby brali kmenove bunky ak nie z embryi ?
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ob3l1x napísal:odkial chces aby brali kmenove bunky ak nie z embryi ?
ide o ten posledny pripad ked sa to spravilo tak ze pouzili vajicko a nie spermiu ale inu bunku. takze tak. a s tymto by cirkev nemala mat problem. ale nevim.
bell
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa bell »

ob3l1x napísal:odkial chces aby brali kmenove bunky ak nie z embryi ?
daju sa ziskat aj z pupocnikovej krvi :)

Pupočníková krv – nádej, ktorú prináša život http://www.primar.sk/Page.aspx?ID=4025
Napísať odpoveď