Help s hackermi

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
mademan
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mademan »

anglicky sa zariadenia na tento ucel nazyvaju attenuators, skus pohladat...
Don_Pipino
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

Pred routrom mam kablovy modem od chella ale s tym so nemal nikdy problemy. Ten vykon vysielania sa neda znizit nejak hardwarovo?
Dik za pomoc
A vedel by si zistit MAC adresu toho modemu a skotrolovat z MAC adresou z logu...........ja osobne sa v tych logoch moc nevyznam,akurat viem , ze co je co.........ale nemoze to byt napr. ten modem??.......... :?:
patrez
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa patrez »

Don_Pipino napísal:A vedel by si zistit MAC adresu toho modemu a skotrolovat z MAC adresou z logu...........ja osobne sa v tych logoch moc nevyznam,akurat viem , ze co je co.........ale nemoze to byt napr. ten modem??.......... :?:
Ee urcite nie lebo ked vypnem Wifi tak to prestane, cize je to 100% kvoli niekomu co byva odomna v okruhu 100 metrov. Lenze kedze byvam na sidlisku tak to bude problem zistit ze kto sa nudi. :?
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ee urcite nie lebo ked vypnem Wifi tak to prestane, cize je to 100% kvoli niekomu co byva odomna v okruhu 100 metrov. Lenze kedze byvam na sidlisku tak to bude problem zistit ze kto sa nudi.
Takze si 100% presvedceny , ze je to nejaky trulko co sa nudi.........uff tak to je zle, bo sice ti ho firewall routra odraza, ale zaroven ta spomaluje, ja by som mal jeden napad, sice je to potiahnute za vlasy ale co uz............skusit zrusit tvoju terajsiu wifi siet a vytvorit novu, s novym nazvom, inym zabezpecenim, resp. ziadnym mozno len MAC filter.......a tym padom to mozno prenho nebude vyzva tak s tym prestane :).A ak nie, tak sa naser, prepni svoj router do rezimu klienta, vyhladaj si jeho............dostan sa mu do PC zaviruj..........vymaz znic....... :D
patrez
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Don_Pipino napísal:Takze si 100% presvedceny , ze je to nejaky trulko co sa nudi.........uff tak to je zle, bo sice ti ho firewall routra odraza, ale zaroven ta spomaluje, ja by som mal jeden napad, sice je to potiahnute za vlasy ale co uz............skusit zrusit tvoju terajsiu wifi siet a vytvorit novu, s novym nazvom, inym zabezpecenim, resp. ziadnym mozno len MAC filter.......a tym padom to mozno prenho nebude vyzva tak s tym prestane :).A ak nie, tak sa naser, prepni svoj router do rezimu klienta, vyhladaj si jeho............dostan sa mu do PC zaviruj..........vymaz znic....... :D
S tym nicenim som to uz skusal ma nezabezpecenu adhoc siet lenze kym som sa dostal do jeho kompu tak vypol siet:D A to s tou zmenou siete som uz tiez skusal dal som uplne iny nazov iny kanal ale mal som zapnute WPA2.
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

jaj aky vedia byt ludia otravny ked chcu :D , tak skus ho pustit do siete , akoze hura sa dostal do tvojej siete.........medzitym zisti jeho IPcku a zvol protiutok..........:).
patrez
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Don_Pipino napísal:jaj aky vedia byt ludia otravny ked chcu :D , tak skus ho pustit do siete , akoze hura sa dostal do tvojej siete.........medzitym zisti jeho IPcku a zvol protiutok..........:).
To by som ho nechal spravit len vtedy keby som si bol na 100% isty ze mi nic nespravi s kompom. Btw neviete ako najlepsie zabezpecit vistu aby mi nic nemohol pokradnut alebo zavirit??
patrez
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Inac teraz som pozeral log a zistil som ze utoky cez wan teda scanovanie portov prestalo a tento dilino prestal okolo 15:00 tak neviem ci to ma spravene tak ze mu to ide automaticky len vtedy ked nejsom doma alebo s tym prestal uz na furt. Bol by som rad keby to bolo to druhe :modlenie:
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Tak teraz zacni ty :twisted: :lol:
patrez
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Neviete ako by som mu mohol robit taky bordel ako on mne??

EDIT: A este ako nastavim ten router do client mode? Moja wifi karta ma nanho slaby signal
patrez
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Viete mi poradit ako dostat syslog automaticky do mojho kompu? Na routri to mam zapnute ale neviem ako to prijimat na kompe tak aby som videl co sa deje. Ficim na viste ale to som uz tusim niekde spominal. Chcel by som to takto spojazdnit lebo ma nenapadne zakazdym navstevovat web routru a pozerat logy. Takto by som to mal pekne zaznamenane v kompe a mohol by som si to aj filtrovat. Poradte nejaky program
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Neviem ci sa to vobec inak da, okrem priameho sledovania na routri.A k tomu wifi, router by mal mat volbu WDS (alebo nieco podobne),kedy sa chova ako klient........
patrez
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Don_Pipino napísal:Neviem ci sa to vobec inak da, okrem priameho sledovania na routri.A k tomu wifi, router by mal mat volbu WDS (alebo nieco podobne),kedy sa chova ako klient........
Dik na tom routri som to nasiel ale viem ze sa to da posielat aj na comp len neviem ako to zachytit. S packet snifferom to zachytim ale to je dost neprakticke tak som chcel vedet ci na to neni nejaky program priamo urceny
vilko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa vilko »

flashovo som preletel topic a mas tam 2 typy 'utokov' zo siete (chella) a z wifi.. vzhladom na ten jeden konkretny port to vyzera,ako nainstalovany botnet na tvojom pocitaci :!: :!: (pri p2p su tie porty vacsinou rozne)
co sa tyky wifi,tak ti mozem povedat,ze tie connection chyby ti moze robit samotna wpa2 a slabsi signal,, co sa tyka 'utokov' na wifi, je to velmi podozrive,,pripomina mi to packet injection a program airocrack :-)
patrez
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

vilko napísal:flashovo som preletel topic a mas tam 2 typy 'utokov' zo siete (chella) a z wifi.. vzhladom na ten jeden konkretny port to vyzera,ako nainstalovany botnet na tvojom pocitaci :!: :!: (pri p2p su tie porty vacsinou rozne)
co sa tyky wifi,tak ti mozem povedat,ze tie connection chyby ti moze robit samotna wpa2 a slabsi signal,, co sa tyka 'utokov' na wifi, je to velmi podozrive,,pripomina mi to packet injection a program airocrack :-)
Hmm a jak sa mohol do mojho compu dostat botnet? Ved NOD mam od nainstalovania systemu a na podozrive stranky nechodim :) Co sa tyka tej wifi ako to myslis s tym WPA 2 a hrozi mi nieco z tych packet injection??
Dik
vilko
Light Professional
Light Professional

patrez napísal:Hmm a jak sa mohol do mojho compu dostat botnet? Ved NOD mam od nainstalovania systemu a na podozrive stranky nechodim :) Co sa tyka tej wifi ako to myslis s tym WPA 2 a hrozi mi nieco z tych packet injection??
Dik
mozno nejaky rootkit,,ale pri p2p sietach su poziadavky roznych peerov na rozne porty,, tie poziadavky iba na jeden port su velmi podozrive... mozno mal niekto pred tebou tu istu ip a v pocitaci nejakeho bota.. wpa2 a slaby signal raz za cas zblbne,, celkovo su sifrovacie algoritmy narocnejsie nielen na pripojenie,ale aj na kvalitu signalu..co sa da predpokladat :-) z packet injection metod ti nic nehrozi, pokial ti ich router zaregistruje a zablokuje :-)
patrez
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

vilko napísal:mozno nejaky rootkit,,ale pri p2p sietach su poziadavky roznych peerov na rozne porty,, tie poziadavky iba na jeden port su velmi podozrive... mozno mal niekto pred tebou tu istu ip a v pocitaci nejakeho bota.. wpa2 a slaby signal raz za cas zblbne,, celkovo su sifrovacie algoritmy narocnejsie nielen na pripojenie,ale aj na kvalitu signalu..co sa da predpokladat :-) z packet injection metod ti nic nehrozi, pokial ti ich router zaregistruje a zablokuje :-)
Cize keby som znizil kryptovanie dajme tomu na wep tak by to az tak nezatazovalo router alebo co?
vilko
Light Professional
Light Professional

patrez napísal:Cize keby som znizil kryptovanie dajme tomu na wep tak by to az tak nezatazovalo router alebo co?
to je blbost,,,wep sa da prekonat za 4 sekundy
manager666
Star
Star

Príspevok od používateľa manager666 »

aano a to ako?
vilko
Light Professional
Light Professional