EMO-emocionalne slabi ludia

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
axxis
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

larry6 napísal:"To Momo46" ee nemam 10 ani 9 rokov mam 20.
Emo ma uz cez 30 rokov, takze si myslim ze tak skoro nezanikne, bolo len otazkou casu kedy to sem pride...v inych statoch to uz bolo aj pred 10 rokmi napr., teraz to prislo sem, no a daktorym sa to paci , daktorym nie, proste je to tak a nik s tym nic nenarobi.... Suhlasim ale s vami v tom ze daktory ako ste pisali 13 - 14 rokov ani nevedia co to je...vytvaraju potom take blogy ako ten nwm ako sa volal inblog.cz myslim, a potm to tak dopadne ze ludia si myslia o tom svoje, skoda zej e to tak :( bo pravda je uplne ina....
Emo je o pocitoch, o laske k ludom , o laske k partnerovi, dalo by sa povedat ze ukazuju spolocnosti to na co sa pomaly zabuda...LASKA, PRIATELSTVO. Daktory ludia uz na to zabudli, bezia za peniazmi, za kariernym rastom, aby sa im zilo co naj, a nepozeraju sa okolo seba...
a este k tym klipom a napr obrazkom na ktorych su nejake obrazocky smutneho dievcata, ktore ma napr v ruke pistol, prosiiiiiim pochopte ze to nieje o tom ze sa xe zabit, ale o tom ze ju opustila laska, ktoru milovala a citi sa tak zle ze by sa xela zabit, ale nezabije sa pretoze veri v lasku...thats all
Ako prve Ta poprosim, nepis x misto ch, to Ti az tak vela neda, dakujem.
Ako druhe sa chcem opytat: ako dlho si EMO Ty?
Ako tretie: Zitepunkom ma predbehol, na tiehodnoty, co tu spominas clovek skutocne nemusi byt EMO. Take veci predsa hlasa krestanstvo uz 2000 rokov a ani nemaju potrebu pisat basne, sediet v rohu a vylievat si srdce nad tym, ze ich nikto nechape. Nedokazem pochopit ako moze mat niekto taku neuveritelnu predstavivost, ze dokaze sam seba uzavriet do sveta apatie a deziluzie, kotry vobec neexistuje. Pochopim, ze niekoho prepne ked mu zomrie cela rodina alebo sa stane iny tazko znesitelny skutok. Ale rezat sa ci pomyslat na samovrazdu pre dva faktory: stratena laska + teraz leti byt smutny pre stratenu lasku je uplne nezmyselne. Vztahy sa rozpadali uz aj predtym a nemyslim si, ze by cele generiacie pred nami citili potrebu o tom pisat na internete a fotit sa na hajzli.
myshichka
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa myshichka »

Emo je OK... ale tie decká, čo sa obliekajú podľa módnych časopisov, aby vyzerali ako Emo, a myslia si, že budú Emo, ak sa budú tváriť depresívne (aj keď nemajú žiadne skutočné problémy=rozvedených rodičov, mamu alkoholičku, brata na vozíku, to sú problémy, nie to, že niekomu sa minie čierna linka na oči), z týchto akože emo kids je mi na grc...
Je to všetko len pretvárka, lebo sa chcú "odlišovať".. ale svojim správaním sa skôr škatuľkujú do akéhosi pokrúteného "trendu" rezania do rúk a čiernych účesov...
Najsmutnejšie na tom je, že akonáhle sa vynorí nejaký nový štýl, tieto decká budú prvé, kto zmení kabát :?

BTW: tiež vás pomaly ale isto začína napínať z toho ich blbého štýlu fotenia? je to strašný stereotyp... fotka v zrkadle/z blbého uhla (hlavne nech vidieť ofinku)
Salamien
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Salamien »

Steju napísal:ake kapely pocuva? :D
no moj brat pocuva kapely ako Green Day, My chemical romance, 30 seconds to Mars a neviem, ake dalsie...vyhovorit mu to ide tazko, je to v podstate jeho vec, pokial si nereze zily atd. Neho sa prevychovat neda.. :(
Mastros
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Mastros »

V piatok som pochopil podstatu EMO. Klucovym poznatkom bolo to, preco si rezu ludia ruky.
Najlepsia priatelka niektorych ludi - ziletka - je nastroj, ktorym si po tele robia rany. Pramen celej zalezitosti je psychika.
Vplyv okolia. Vacsinou to robia ludia, kt. su pre okolie nejak nezaujimavi, nie su obdareny humorom... nemaju taky zaujimavy zivot, ako ostatni (aj ked ostatni si niekedy svoje uzasne dobrodruzstva s kamaratmi vymyslaju).
Chcu na seba upozornit, v duchu kricia o pozornost okolia; chcu potrestat milovanu osobu, v kt. sa sklamali. Preto sa obratia na ziletku... zacnu sa rezat pred kamaratmi...

Napadlo ma to konkretne na hodine anglictiny, ked vedla mna sedela spoluziacka, kt. mam velmi rad. Nasrala ma, sklamal som sa v nej. Vybral som si z peracnika orezavatko, vyhrnul si lavy rukav a zacal som pomaly rezat asi 2 centimetrovu ranku... velmi hlboko som sa nedostal, jej pozornost som uputal. Ak by som ju chcel potrestat, isiel by som do hlbky... ale pocit to bol vazne oslobodzujuci.
Napisal som to tak, ako sa to stalo. Presne do detailu... nic som si nevymyslel, ale aj tak sa asi niekto ozve...

Prapodstata EMO
Skupinka nezaujimavych a zamilovanych ludi sa dala do kopy... kazdy mal dlhe cierne oblecenie, pocuvali "vrestiacu" hudbu... zovnajsok bol tmavy (cierne vlasy, oblecenie, hudba) rovnako ako ich depresivna dusa.
Cele EMO sa toci okolo sebadestrukcie viac-menej na verejnosti.
Ked im v tom okolie prestane branit, ked ich ludia, kt. sa snazia zaujat rezom, nechaju, nech sa nicia, prestanu s tym sami. Ak im v tom vsak budu branit, budu pokracovat... lebo vedia, ze sa to okoliu nepaci.

Terajsie EMO
K rezaniu a depresiam, k potrebe zaujat patri aj vystredne obliekanie, ucesy, fotky, hudba, spravanie... je to isty sposob pravidla... rovnosaty.

Ostatnych "akozeEMO" zaujalo len oblecenie, prip. hudba... skor oblecenie. Nerezu sa vsak.
Preto, ak chceme spoznat praveho EMO, prezrime si podozrivy objekt s holymi rukami alebo rovno v plavkach.

Kto nerozumie, pytajte sa. Tiez sa mi nezda, ze som to napisal velmi zrozumitelne. Status karmy - FP (f pitchi).
EMO je velmi jednoduche. :)
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Mastros napísal:Napadlo ma to konkretne na hodine anglictiny, ked vedla mna sedela spoluziacka, kt. mam velmi rad. Nasrala ma, sklamal som sa v nej. Vybral som si z peracnika orezavatko, vyhrnul si lavy rukav a zacal som pomaly rezat asi 2 centimetrovu ranku... velmi hlboko som sa nedostal, jej pozornost som uputal. Ak by som ju chcel potrestat, isiel by som do hlbky... ale pocit to bol vazne oslobodzujuci.
Otazka: napadlo by Ta to keby si nikdy nechyroval o EMO?
Komentar: Vytrestal si ju az az :lol: si fakt Boh v psychickom niceni ludi, mal by sa z Teba stat vysetrovatel, ktory pozaduje prizanie od zlocincov. Stavim sa, ze keby kazdy jeden videl ako si rezes do ruky tak by sa nervovo zrutil a a vyzradil by Ti aj veci, ktore nevie.
P.S. Skus tuto svoju uzasnu trestaciu metodu na vzorke viacerych ludi, stavim sa o co len chces, ze 90% z nich si pomysli, ze si blb a bude im to cele ukradnute.
Mastros napísal:Prapodstata EMO
Skupinka nezaujimavych a zamilovanych ludi sa dala do kopy... kazdy mal dlhe cierne oblecenie, pocuvali "vrestiacu" hudbu... zovnajsok bol tmavy (cierne vlasy, oblecenie, hudba) rovnako ako ich depresivna dusa.
Ad 1: Odkedy je EMO vrestiaca hudba?
Ad 2: Nemylis si to s gothicou?
Momo46 napísal: PIECE
:D
Mastros
Light Professional
Light Professional

Odpoved na otazku: Je blbe sa to pytat. Je to rovnake ako keby som sa Ta ja spytal, ci by si zacal chodit, keby si to nevidel u svojich rodicov.
Kontrakomentar: Vidiet, ze nevies, co som chcel naznacit. Tvoj citovy rozsah je velkosti cajovej lyzicky, preto mi asi nerozumies. 2. moznost je, ze zijes viac ako stastnym zivotom, vsetko Ti vychadza a mozno si taky Cassanova, ze kazda baba, na ktoru len pomyslis je z Teba hned na makko.
P.S.: Skusat nic nebudem, co ma je po nejakych kretenoch, kt. su mi rovnako u zadnice ako ja im.

Ad 1 (???): Vrestiaca (zbytocne vela gitar, vysoke tony az to usi sklbe) hudba patri k stylu EMO, je sucastou EMO.
Ad 2 (???): Neviem, gothiku som neskumal.
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Mastros napísal:Odpoved na otazku: Je blbe sa to pytat. Je to rovnake ako keby som sa Ta ja spytal, ci by si zacal chodit, keby si to nevidel u svojich rodicov.
Kontrakomentar: Vidiet, ze nevies, co som chcel naznacit. Tvoj citovy rozsah je velkosti cajovej lyzicky, preto mi asi nerozumies. 2. moznost je, ze zijes viac ako stastnym zivotom, vsetko Ti vychadza a mozno si taky Cassanova, ze kazda baba, na ktoru len pomyslis je z Teba hned na makko.
P.S.: Skusat nic nebudem, co ma je po nejakych kretenoch, kt. su mi rovnako u zadnice ako ja im.

Ad 1 (???): Vrestiaca (zbytocne vela gitar, vysoke tony az to usi sklbe) hudba patri k stylu EMO, je sucastou EMO.
Ad 2 (???): Neviem, gothiku som neskumal.
Áno,začal by som chodiť,pretože je to dané prírodou...a aj keby som to nevidel u svojich rodičov,tak by som sa to naučil...pretože je to normálne...
Napr.môj citový rozsah nieje čajovej lyžičky...a ani mi všetko nevychádza..a každá baba mi naozaj nepadne do rúk..Ale na to nemusím byť EMO...stačí byť normálny človek..ktorý sa dokáže vyrovnať s tým,že mu niečo nejde,alebo sa naopak potešiť z toho,že sa mi niečo podarilo...chodím s priateľkou rok..pred ňou som mal babu,s kt. som chodil pol roka..a potom sme sa rozišli...a ver mi,znášal som to fajn...nemal som potrebu "trestať" :D ju tým,že si budem rezať do žily,alebo že sa budem fotiť na hajzli so zbraňou..
No tá vreštiaca hudba :D skús si pustiť Iron Maiden,ktorí majú troch gitaristov...a sólo je tam každú chvíľku...a porovnať to napr. s MCR..nedá sa to...pretože MCR na nich ani nedovidia...aký je tam rozdiel v kvalite...

nemôžeš byť normálny...

//edit:ten text sa nedá čítať... :roll:
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

Mastros napísal:V piatok som pochopil podstatu EMO.
no to si asi nepochopil. ajked sa z teba asi stava emacik. gratulujem :roll:

axXis napísal:Ad 1: Odkedy je EMO vrestiaca hudba?
odkedy existuje.. kto nikdy nepocul EMO hudbu, well, tu je priklad
ZitePunkom napísal: No tá vreštiaca hudba Very Happy skús si pustiť Iron Maiden,ktorí majú troch gitaristov...a sólo je tam každú chvíľku...a porovnať to napr. s MCR..nedá sa to...pretože MCR na nich ani nedovidia...aký je tam rozdiel v kvalite...
a preco do toho tahas iron maiden? co to s tym ma? to je nieco uplne ine...
Začiatok Konca
Professional
Professional

Steju napísal:a preco do toho tahas iron maiden? co to s tym ma? to je nieco uplne ine...
Pretože jeho hlas...je úplne geniálny...pretože tie sóla sú nádherné...a pre niektorých ľudí sa môžu zdať uvrešťané..preto :)

//edit:neviem...nemám potrebu počúvať ich hudbu...chlapec spomínal uvrešťanú hudbu...v istom slova zmysle je Iron Maiden "uvrešťaná muzika",ale s tou ich sa to nedá porovnať...(samozrejme,že Iron Maiden niesú emo :hehe: )
Steju
King
King

ZitePunkom napísal:Pretože jeho hlas...je úplne geniálny...pretože tie sóla sú nádherné...a pre niektorých ľudí sa môžu zdať uvrešťané..preto :)
stale neviem o co ti ide :) sak uvrestane to byt moze ale emo samozrejme niesu. emo uvrestane (v drvivej vacsine) je.
Mastros
Light Professional
Light Professional

ZitePunkom: Trestat si ju nepotreboval, lebo ste sa evidentne rozisli vtedy, ked Ta laska a naklonnost k nej uz presla. Preto si to asi aj tak dobre znasal. Trestat si ju teda nepotreboval. :)
Fotenie sa na hajzli so zbranou je uz vec ich tupeho stylu...

Steju: Pochopilsom to. Len vy proste neviete prijat fakt, ze je to urcita forma trestu pre milovanu osobu, co je aj psychologmi dokazane. :)
A ked sa zo mna stane EMO, toto forum bude prve, kde sa budem ako EMO prezentovat... dam sem svoje fotky, ktore zachytavaju polku ksichtu, zacnem nosit cinaky, stvorcekove siltovky, navleky na ruky a ofinku si necham narast az po kolena...
Začiatok Konca
Professional
Professional

Mastros napísal:ZitePunkom: Trestat si ju nepotreboval, lebo ste sa evidentne rozisli vtedy, ked Ta laska a naklonnost k nej uz presla. Preto si to asi aj tak dobre znasal. Trestat si ju teda nepotreboval. :)
Fotenie sa na hajzli so zbranou je uz vec ich tupeho stylu...

Steju: Pochopilsom to. Len vy proste neviete prijat fakt, ze je to urcita forma trestu pre milovanu osobu, co je aj psychologmi dokazane. :)
A ked sa zo mna stane EMO, toto forum bude prve, kde sa budem ako EMO prezentovat... dam sem svoje fotky, ktore zachytavaju polku ksichtu, zacnem nosit cinaky, stvorcekove siltovky, navleky na ruky a ofinku si necham narast az po kolena...
Tak ty nemôžeš byť v poriadku...to,že je to psychicky dokázané je jedna vec...ale to,aby som niekoho "trestal" rezaním si do ruky.. :D niesi psychicky narušný?..neviešo to inak..a tak to riešiš,ako chudák a troska?...behni k psychiatrovi...alebo si daj studenú sprchu...alebo možno ešte aj zopár faciek a zatrasením dutiny lebečnej by možno pomohlo.. :)
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Steju napísal:odkedy existuje.. kto nikdy nepocul EMO hudbu, well, tu je priklad
To poznam, to sa tusim vola screamo nie? Je to fakt pekny pokus skrizit EMO a metalcore(ale je to aj tak makke). Uznavam, ze par takych kapiel je, ale hadam nechces tvrdit, ze takyto je EMO mainstream.
Steju
King
King

axXis napísal:To poznam, to sa tusim vola screamo nie? Je to fakt pekny pokus skrizit EMO a metalcore(ale je to aj tak makke). Uznavam, ze par takych kapiel je, ale hadam nechces tvrdit, ze takyto je EMO mainstream.
no dnes sa bohuzial za emo povazuju hlavne alternative rock kapely :/ (pripadne punk rock, pop punk a podobne zanre). emo, screamo , ja v tom nevidim az taky rozdiel ale hej mainstream 'emo' su tie vyssie spominane.

//tak som nahodou narazil o clanok o eme na slovenskej wiky. najprv sa mi zdalo ze konecne jeden rozumny clanok. mylil som sa:)
Po roku 2000 sa začal výraz "emo" používať v spojitostiach, ktoré nemajú žiadnu spojitosť s hudbou emo 80-tych rokov. Začala sa masívna prezentácia "emo módy", podobnej štýlu goth, ktorého stereotypom je plač, sebapoškodzovanie a výrazy "emo" a screamo sa začali používať pre kapely tvoriace pop punk, rock, alternatívny rock, či metalcore. Za "vinníka" sa považujú predovšetkým médiá, časopisy, internet. Neskôr sa začali používať výrazy popcore, emopop, mall emo, fake screamo, najmä ľuďmi počúvajúcimi "real emo", keďže žiadne z takto pomenovaných skupín nemajú veľa spoločného so skutočným emo/screamo.
Mylné chápanie emo:
Aj keď emo označuje tak obliekanie a postoje fanúšikov emo scény, ako aj pôvodný hudobný štýl, sú od seba tieto dva významy značne odlišné. Emo ako hudobný štýl dlho predchádza slangovému označeniu „emo“. Súčasne je mnoho dnes aktívnych hudobných skupín označovaných ako „emo“ len preto, že sa ich štýl obliekania zhoduje s významom slangového výrazu, no v skutočnosti nepatria medzi predstaviteľov tohto hudobného štýlu. Najčastejšie sa jedná o hardcoreové, punkové, či rockové skupiny.
toto je imho celkom spravne. tu mate odpovede na niektore vase otazky v tejto teme :) haluz je ze v casti Najznámejší predstavitelia EMO vlastne robia to co hore spominali, oznacuju tak aj kapely ktore s emom nic nemaju. :/ skratka wiky :)
Fondo
Medium Expert
Medium Expert

hm

Príspevok od používateľa Fondo »

obrazok so smutnym dievcatom ktore drzi pistol ? je jedno ci sa chce zabit alebo nechce ale preco to sakra ukazuje taky emak vsetkym naookolo ? postavit sa problemu a vyriesit ho nie ukazovat ho ostatnym...
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

presne toto citim fondo ....len som to nevedel vyjadrit "ukazovanie" "problemu" ... :) bullshit
myshichka
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa myshichka »

No na druhej strane rezanie do rúk nemusí byť len o EMO.. mala som kamarátku, ktorá takto "riešila" svoje problémy a nikdy ma nenapadlo, že by bola EMO. Proste úplne obyčajné dievča, snáď nezvládla istú fázu dospievania, ale v takom veku má každý svoje úchylky....

Pre mňa v súčasnosti EMO znamená hlavne jeden pošahaný štýl obliekania a česania a to rezanie do rúk je skôr ako ďalší doplnok k vizáži duševnej trosky...
DejmiJohn
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

EMO ???

Príspevok od používateľa DejmiJohn »

Hmm no ako definovat emo ?
E M O = ENORMNE MASTNE OFINY :lol:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

DejmiJohn: Uz je to v tejto teme mozno 4x napisane, fajn, ze si to pripomenul.
Kesoman
Star
Star

Príspevok od používateľa Kesoman »

myshichka napísal:No na druhej strane rezanie do rúk nemusí byť len o EMO.. mala som kamarátku, ktorá takto "riešila" svoje problémy a nikdy ma nenapadlo, že by bola EMO. Proste úplne obyčajné dievča, snáď nezvládla istú fázu dospievania, ale v takom veku má každý svoje úchylky....

Pre mňa v súčasnosti EMO znamená hlavne jeden pošahaný štýl obliekania a česania a to rezanie do rúk je skôr ako ďalší doplnok k vizáži duševnej trosky...
Hmm, ... ja to mam v rodine sestra o "3m0" nikdy nepocula a jeden z tych extremnych pripadov ktory neznasaju pupertu velmi dobre a rezala sa po vsetkych-moznych castiach tela... a pritom sa z toho vyvinula dost dobra "maniodepresia" a vyzera to tak ze ostane pri atntidepresivach do konca zivota takze sebaposkodzovanie vobec nemusi suvisiet s "EMO TRENDOM"
Napísať odpoveď