fragmentovany disk

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
letom
Novice
Novice

fragmentovany disk

Príspevok od používateľa letom »

Po poslednej instalacii Windowsu (ktoru som urobil cca 3 dni dozadu) a nainstalovania nejakeho software a updateov je moj system uplne fragmentovany. Zatial mi to velmi nevadi, nevidim nejake spomalenie systemu a pod. Ale obavam sa ze casom sa to musi nejako prejavit. Ako sa da predist tomu aby sa mi subory na disku fragmentovali? Dakujem
Gangy
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Gangy »

DisKeeper si nainstaluj, tam je nieco ako Frag Shield ci ako sa to vola, plus si povolis automaticku defragmentaciu a I-FAAST a nikdy nebudes mat system zfragmentovany aj keby si sa akokolvek snazil :)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Gangy.. a ako sa ten program popasuje so situáciou, keď mám na disku voľné 5GB, z toho 2GB sú niekde na začiatku a 3GB na konci.. a chcem tam nahrať jeden 4,7GB image? :D Začne mi všetky údaje na disku prehadzovať, aby sa vytvorilo voľné miesto o veľkosti 4,7GB? No ak budem mať 500GB disk.. vďaka pekne. ;)
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Ja neviem ako funguje frag shield nepytaj sa ma :)

Ale jedna z podmienok "zdravej" particie je podla Diskeepera aj dostatok volneho miesta :wink:
ma3ix
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa ma3ix »

canceled
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

sak normalne defragmentuj disk...
mas to v moznostiach disku ako zakladny windowsacky program
brm
Darca
Darca

ma3ix.. čo neznižuje životnosť disku? :)

Šu-Do.. njn.. len ten windowsácky defragmenter ani nie je defragmenter.. odvedie iba polovičnú prácu. Radšej už niečo sofistikovanejšie.. napr. spomínaný Diskeeper alebo O&O Defrag.. :)
ma3ix
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa ma3ix »

canceled
verreaux
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa verreaux »

Este si zrejme nevidel rozdiel v rychlosti bezania systemu na fragmentovanom a defragmentovanom disku...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

ma3ix napísal:myslim ze ten rozdiel v rychlosti ani nebudes velmi poznat tak skoro.. jedina vec co ta defragmentacia robii je ze znizuje zivotnost disku :P
mne defragmentuje kazdy disk tak do 30-60 sekund a to len preto, ze defragmentujem kazdy den. Radsej znizim zivotnost mojich diskov aj o polovicu, ako by mi mal nacitavat data 10x tak dlho, ako na znefragmentovanom povrchu. Good luck na Tvojom cervenom disku, myslim ze na cervenom povrchu si toho moc nezahras. Nech zije dlhy SWAP!
digo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa digo »

hmm ja by som mal zopar otazok ohladom O&O Defrag...
ako si v nom mozem defragmentovat USB kluc? lebo mne sa tam nezobrazi :cry: moze sa tym znizit jeho zivotnost? :?
a dnes som defragmentoval jednu particiu v O&O, a potom som to chcel ocekovat vo windows defragmenteri a tam mi ukazalo ze by som ho mal defragmentovat... pritom bol cerstvo defragmentovany v spominaom O&O Defrag... :? hmm... moze to byt tym ze som tam zvolil moznos STEALTH? :oops:
brm
Darca
Darca

digo napísal:ako si v nom mozem defragmentovat USB kluc? lebo mne sa tam nezobrazi :cry: moze sa tym znizit jeho zivotnost? :?
V settings si musíš povoliť voľbu "Show removable drives". Životnosť to môže znížiť, miesto 10 rokov Ti bude po zdefragmentovaní fungovať iba 9 rokov a 364 dní.. ;) Každopádne USB flash disk je úplne zbytočné defragmentovať, pretože tieto disky sú na úplne inom princípe a defragmentácia im vôbec nevadí. Nemajú totiž žiadnu čítaciu hlavu ako bežné disky, ktorá behá po platni disku hore a dolu. Defragmentácia v podstate má za úlohu znížiť počet pohybov tejto čítacej hlavy, aby pri načítaní jedného súboru nebehala po platni hore a dolu ako besná, ale aby ten súbor bol na jednom mieste a tým ho prečítala hneď.
digo napísal:a dnes som defragmentoval jednu particiu v O&O, a potom som to chcel ocekovat vo windows defragmenteri a tam mi ukazalo ze by som ho mal defragmentovat... pritom bol cerstvo defragmentovany v spominaom O&O Defrag... :? hmm... moze to byt tym ze som tam zvolil moznos STEALTH? :oops:
Windowsácky defragmentovací nástroj je iba akási ukážka, demo verzia normálneho defrqagmentovacieho nástroja. Dôveruj O&O Defragu.. ;) Tento program má niekoľko metód defragmentovania, v Helpe si môžeš naštudovať, ktorá metóda sa hodí v ktorých prípadoch..
kore
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kore »

Takze ake programy odporucate na defragmantaciu disku? :)
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Každý program sa k tomu stavia mierne inak (každý si myslí, že najlepšie vie, kde majú byť rôzne údaje, aby sa načítavali najrýchlejšie). Ak je súbor v jednom kuse (a to dokáže zabezpečiť v podstate akýkoľvek program) bude potom už iba záležať na tom, kde sa uložia ostatné údaje (názvy súborov...). Môžem sa mýliť, ale podľa mňa je pravdepodobné, že Microsoft vie, kde je to najvýhodnejšie umiestnenie pre Windows, takže ja by som použil ten program od Microsoft. :)
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

cor3 napísal:Takze ake programy odporucate na defragmantaciu disku? :)
mas to uplne jedno pretoze aj ked zdefragmentujes moc to teda nepocitis.. mozno tak na srdci.. :)
cize ak pouzijes aj ten od MS alebo od O&O.. je to jedno.. aspon bude zdefragmentovany a mas pokoj...
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

chrono napísal:Každý program sa k tomu stavia mierne inak (každý si myslí, že najlepšie vie, kde majú byť rôzne údaje, aby sa načítavali najrýchlejšie). Ak je súbor v jednom kuse (a to dokáže zabezpečiť v podstate akýkoľvek program) bude potom už iba záležať na tom, kde sa uložia ostatné údaje (názvy súborov...). Môžem sa mýliť, ale podľa mňa je pravdepodobné, že Microsoft vie, kde je to najvýhodnejšie umiestnenie pre Windows, takže ja by som použil ten program od Microsoft. :)
Presne tak si myslim aj ja ze to je..

K zivotnosti-je to diskutabilne,nakolko defr. sice znizi zivotnost samotnej"platne"disku.Ale na druhu stranu,ako bolo spomenute-hlava disku vdaka defr.,je menej zatazena-takze tu sa zivotnost moze zvysit.Samozrejme je to len cisto teorticka uvaha.Vobec by som sa neobaval defragmentacie kvoli zivotnosti disku..
Napísať odpoveď