Sluchadla do Mp3 playera

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Fordos851
Star
Star

Sluchadla do Mp3 playera

Príspevok od používateľa Fordos851 »

mam mp3 player sony a k nemu otrasne sluchatka sony chcel by som dake sluchatka pocul som nieco dobre o KOSS co je na tom pravdy :?: :wink:
Drago
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Drago »

Kup Koss Porta Pro ak mas rad basy a mas na to peniaze, ak chces lepsie vysky kup Sennheisery, tie tiez stoja 1400 ako Porta Pro, konkretne su to PX100
Fordos851
Star
Star

no ja bassy mam velmi rad cize KOSS bude asi pre mna to prave orechove ? a co poviete na model Sporta Pro ?? vsade sa pise ze kvalita zvuku takmer rovnaka ako porta pro :)
Drago
Guru
Guru

Nino napísal:no ja bassy mam velmi rad cize KOSS bude asi pre mna to prave orechove ? a co poviete na model Sporta Pro ?? vsade sa pise ze kvalita zvuku takmer rovnaka ako porta pro :)
Asi ano, nemam s nimi skusenosti, ale naco si priplacat navyse ked je to to iste a este je to aj skaredsie dizajnovo, teda aspon podla mna. Ja mam Porty a som spokojny, na usoch ich mam furt : ) nebolia ma z nich usi ako zo stuplov vdaka Comfort Zone...vravim, kup ich
Fordos851
Star
Star

Drago napísal:Asi ano, nemam s nimi skusenosti, ale naco si priplacat navyse ked je to to iste a este je to aj skaredsie dizajnovo, teda aspon podla mna. Ja mam Porty a som spokojny, na usoch ich mam furt : ) nebolia ma z nich usi ako zo stuplov vdaka Comfort Zone...vravim, kup ich
hovoris ze PORTA PRO ?
rackom
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa rackom »

ja len podotykam ze ten typek sa pytal na Sporty a ty si odpovedal o Portach :) to je trosku rozdiel (neviem ako v zvuku) ale Porty mam aj ja a su dost huste :) len pocut cez ne ruch okolia ... keby to boli pluggy tak by si toho pocul asi menej ... ale kossy su kvalitou skro vsetky dobre (len s muslami - tymi lacnejsimi - nemam dobre skusenosti koli malemu dynamickemu rozsahu ale to asi na ulicu nosit nebudes takze :P)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Sporta maju imho trosku labilnejsiu konstrukciu, zvuk takmer identicky. Ak su o dost lacnejsie, budu ti stacit tie.
Drago
Guru
Guru

Nino napísal:hovoris ze PORTA PRO ?
Ano vravim Porta Pro

Pozeram PGS.sk...Porta Pro - 1390 Sk a Sporta Pro - 1690 Sk
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

btw, aky mas player?
ps: checkni sk.sluchatka.net ;)
violator
Star
Star

Príspevok od používateľa violator »

a nieco od AKG, Audio-Technica alebo Shure? Popripade Grado iGrado alebo uz spominany Sennheiser...na trhu je viac prenosnych sluchadiel, ktore su lepsie ako porty...pozri www.headphones.cz alebo www.headphone.com

//ale ak nie si audiofil alebo nemas nejaky extra zvukovo dobry player tak ti budu stacit aj porty
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

sory za TO porty som dnes objednal a dufam ze pridu cim skor a inak su dost silne na basy a kedze pocuvam h-h tak to bude asi ok
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Môj osobný favorit - AKG K27i. Sú lepšie, ako Porty (porťáci mi teraz hlavu rozbijú :P ). Jednak zvukovo a priam neporovnateľné, čo sa týka útlmu okolitého zvuku. Porozmýšľal by som aj nad tými iGRADO, ajkeď som ich ešte nepočul hrať, ale referencie mám dobré :wink:
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

jin napísal:Môj osobný favorit - AKG K27i. Sú lepšie, ako Porty (porťáci mi teraz hlavu rozbijú :P )
...to mas teda pravdu :)
Inac mne osobne zasa nesedia AKG. Mne ich dizajn pripomina kryt na solnicku (nie zeby mal nieco dizajn nieco do cinenia so zvukom), hoci maju AKG sirsi frekvencny rozsah, podla mna sa zvukovo nechytaju. Je to sice subjektivne, ale toto mi nikto z hlavy nevytrepe :) Okrem toho som sa v ich pripade stretal s jednym problemom - pri tvrdsej hudbe boli stredy znacne rozrusene - nastalo praskanie. Skusal som to aj na iriveri aj na samsungu (najnovsie na Zen) a problem tam stale je. Ale to je mozne, ze mam chybny kus.
t0m4s3: Dovolim si nesuhlasit s tvojim nazorom, ze zvuk Porta Pro a Sporta Pro je takmer identicky - skusali sme oba - zvuk je neporovnatelny. Je fakt, ze maju identicky frekvencny rozsah, ale zjavne nie su tak dobre navrhnute, v pripade usekov skladieb s vacsou dynamikou (napriklad interpret Birthday Massacre) to Sporty nevykryvali, zato Porty to uhrali v pohode s rezervou, bez rozrusenia zvuku. To iste v pripade basov - hoci maju identicku minimalnu hladinu 15Hz, Sporty nedokazali vykryt najma hiphopove veci ako Dr.Greenthumb (cypress hill), Intergalactic (beastie boys). Skusili sme aj Jump od KrisKros :lol: , je tam jedna opakujuca sa pasaz, kde je bas tahavy a doznieva relativne dlho, tam to tiez sporty nevydrzali a ''prdeli''.... Takze ten cenovy rozdiel a rozdiel v triede tam zmysel ma...
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

seth82 napísal:Inac mne osobne zasa nesedia AKG. Mne ich dizajn pripomina kryt na solnicku (nie zeby mal nieco dizajn nieco do cinenia so zvukom), hoci maju AKG sirsi frekvencny rozsah, podla mna sa zvukovo nechytaju. Je to sice subjektivne, ale toto mi nikto z hlavy nevytrepe Okrem toho som sa v ich pripade stretal s jednym problemom - pri tvrdsej hudbe boli stredy znacne rozrusene - nastalo praskanie. Skusal som to aj na iriveri aj na samsungu (najnovsie na Zen) a problem tam stale je. Ale to je mozne, ze mam chybny kus.
Tento problém som s nimi mal iba pri vážne vysokých hlasitostiach a ako si písal - pri tvrdšej hudbe. Väčšinu hudby čo ja počúvam (teda klasika, jazz, blues, ambient, post-rock a radiohead :D ) zvládajú však bez problému. Zvukovo by som to medzi PORTAmi a tými 27i videl asi tak, že je možné, že porty majú navrch, ale iba vďaka otvorenej konštrukcii. Čo je zasa u AKG vyvážené uzavretou konštrukciou tj. nižšími použiteľnými hlasitosťami. Preto ich na vonkajšie použitie vidím, ako vhodnejšieho adepta.
Solnička - :lol:

//Edit: Alebo keby nemal kam s peniazmi, tak K28 NC :)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

jin: je to mozne:) BTW znamy mi predstavil pred casom znacku Ultrasone a ti vooobec nevyzeraju zle...pozri si ich
//BTW okrem tvrdej hudby pocuvam soundtracky, takze ku klasike daleko nemam...aj tak mi viac sadli kossy, mne sa zda, ze maju lepsie rozlozeny a dimenzovany priestor - v pripade AKG ak nieco duni a ma popri tom produkovat este napriklad kopu nastrojov zo stredneho pasma, tak je pocut, ze to nevykryva a jedno prehlusuje druhe.,..v pripade porta pro bas ide proste viac z pozadia, ale stredy mu neustupuju...ale co uz...
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Ty neuveríš, ale ultrasone DJ1 PRO som počul predvčerom. Veľmi som musel zvažovať medzi nimi a AKG k240, ajkeď so mnakoniec vzal druhé. Nadoma ka paaratúre a tak - nemuselo to byť uzavreté, preto som nezobral ultrasone - mimochodom s excelentným útlmom! :)
Jav, ktorý popisuješ pri AKG by som pripísal práve ich uzavretej konštrukcii, ale nevnímam to dáko tragicky. Radšej obetujem mierne skreslenie v strednom pásme, ako by mi mal do hudby "vrndžať" motor trolejbusu :wink:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

seth82 > tvoj nazor ti neberiem, ja iba spostredkuvavam to com som ja pocul - zvuk sa lisi asi tolko ako momentalne cena, teda minimalne.
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

jin napísal:Tento problém som s nimi mal iba pri vážne vysokých hlasitostiach a ako si písal - pri tvrdšej hudbe. Väčšinu hudby čo ja počúvam (teda klasika, jazz, blues, ambient, post-rock a radiohead :D ) zvládajú však bez problému. Zvukovo by som to medzi PORTAmi a tými 27i videl asi tak, že je možné, že porty majú navrch, ale iba vďaka otvorenej konštrukcii. Čo je zasa u AKG vyvážené uzavretou konštrukciou tj. nižšími použiteľnými hlasitosťami. Preto ich na vonkajšie použitie vidím, ako vhodnejšieho adepta.
Solnička - :lol:

//Edit: Alebo keby nemal kam s peniazmi, tak K28 NC :)
no tie porty su hlavne na rap hip-hop no tam kde su velke ja taku hudbu nepocuvam tak preto porty
Fordos851
Star
Star

kupil som SPORTA PRO a prave ich mam na usiach nieco neskutocne ako pekne hraju :shock:
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:seth82 > tvoj nazor ti neberiem, ja iba spostredkuvavam to com som ja pocul - zvuk sa lisi asi tolko ako momentalne cena, teda minimalne.
...kedze mas rad argumenty, tak si precitaj toto...
http://www.goodcans.com/HeadphoneReviews/porta.htm
.....
tam mas dopodrobna vypisane ake zvukove rozdiely medzi nimi su (teda skoro presne to iste, co som ja napisal uz vyssie)
Dalej nie len zo srandy casopis Stereo&Video (ktory je btw clenom komisie EISA) pouziva uz dlhe roky Porty Pro ako referencne sluchadla a nie Sporty Pro. A predpokladam, ze typci vedia o zvuku (a meraniach) asi viac ako my vsetci tuna dokopy...
Takze ked nepocujes medzi nimi rozdiel....no...co ti mam na to napisat :D
Napísať odpoveď