Nechce mi nabootovat Ubuntu 7.10
Nechce mi nabootovat Ubuntu 7.10
zdravim , vie mi niekto poradit? mam taky mensi problem: aj ked v biose nastavim aby mi ako prve bootovalo CDROM tak aj napriek tomu mi nechce zahajit instalaciu LIve CD Ubuntu . Tak ked sa niekto tomu rozumie tak prosim poradte mi, vdaka
co ti to robi? ak ti nabehne boot menu a potom ked zvolis instalaciu tak ti zostane cierna obrazovka tak sa pozri sem
ak ti nenabehne boot menu, ale rovno win (predpokladam) tak si zmen v BIOS-e poradie zariadeni, s ktorych sa ma bootovat a daj na prve miesto CD-ROM
ak ti nenabehne boot menu, ale rovno win (predpokladam) tak si zmen v BIOS-e poradie zariadeni, s ktorych sa ma bootovat a daj na prve miesto CD-ROM
len mne nechce ani nabootovat , proste ako keby som cd ani v CDROMe nemalkonyk87 napísal:co ti to robi? ak ti nabehne boot menu a potom ked zvolis instalaciu tak ti zostane cierna obrazovka tak sa pozri sem
Mam ten isty problem, len som si to chcel nehat na vikend, ked sa mi zvysi kusa viacej casu..
Takze ja to mam tak, doma som nasiel jeden hdd ktory som chcel cisto len na linux... (uz som linux mal), pripravil som si vsetko particie (v com myslim ze je aj problem, planujem to urobit odznova), tak v biose dam bootovat z Cd, no nezacne bootovat, presne ako pisal Zavulon, problem v Cd urcite nemam, lebo ked ho skusam na inom PC tak sa spusti LIve verzia no a je to original nechal som si poslat...
tak ako stretli ste sa s tym... podla mna je chyba v particiach, len nebol na to teraz cas
Takze ja to mam tak, doma som nasiel jeden hdd ktory som chcel cisto len na linux... (uz som linux mal), pripravil som si vsetko particie (v com myslim ze je aj problem, planujem to urobit odznova), tak v biose dam bootovat z Cd, no nezacne bootovat, presne ako pisal Zavulon, problem v Cd urcite nemam, lebo ked ho skusam na inom PC tak sa spusti LIve verzia no a je to original nechal som si poslat...
tak ako stretli ste sa s tym... podla mna je chyba v particiach, len nebol na to teraz cas
Nevieš.. treba to skontrolovať.Branci napísal:neviem, subor je skoptimovany na CD
1. Daj to do počítača kde je win, aj tam to môžeš pozrieť či sú tam súbory.
2. Nainštaluj si nero a nero info tool alebo aj disc info vypíše, či to je vôbec boot cd.
Pri napaľovaní treba označiť kontrolu zapísaných údajov v Nero.
Keď sa to napálilo úspešne, kontrola ok, boot cd ok tak by sa to malo spustiť hlavne keď to nie je notebook.
Potom nastavnia biosu, napr. nemáš bootovanie nastavené ako prvú disketovú mechaniku čo ani nie je ale ani nie je disabled (v biose)? Zvykne sa to "zastaviť" vtedy.
Uz viem v com bol problem. Bol som si takmer isty, ze nebude chyba v cd, ale mylil som sa. Niekdo z Vas mi poradil, ze treba cd napalit ako image tak som napali cd v alc.hole ako image a funguje to. DakujemRetne napísal:Hmm ja sa asi dnes na to pozriem ked sa vratim z roboty, ked to rozbeham napisem... Branci mam ten isty problem...
A na novšom počítači sa to dá nainštalovať a na staršom nie?
Skús v Biose nastaviť všetko na Default Settings, potom späť bootovanie tak ako to má byť na cd-hdd a môže to byť aj disketová mechanika, čo tam nie je vôbec ale nie je to vypnuté (disabled) v Biose.
Skús Live cd, či sa spustí, to sa volá Desktop verzia, Alternate je inštalačné CD, z toho sa dá tiež inštalovať.
Nie je to náhodou príliš starý počítač? Koľko RAM tam je a aký procesor?
Možno, že skôr Damn Small alebo Xubuntu.
Skús v Biose nastaviť všetko na Default Settings, potom späť bootovanie tak ako to má byť na cd-hdd a môže to byť aj disketová mechanika, čo tam nie je vôbec ale nie je to vypnuté (disabled) v Biose.
Skús Live cd, či sa spustí, to sa volá Desktop verzia, Alternate je inštalačné CD, z toho sa dá tiež inštalovať.
Nie je to náhodou príliš starý počítač? Koľko RAM tam je a aký procesor?