Nechce mi nabootovat Ubuntu 7.10

Všetko ohľadom Linuxu...
Branci
Novice
Novice

Nechce mi nabootovat Ubuntu 7.10

Príspevok od používateľa Branci »

zdravim , vie mi niekto poradit? mam taky mensi problem: aj ked v biose nastavim aby mi ako prve bootovalo CDROM tak aj napriek tomu mi nechce zahajit instalaciu LIve CD Ubuntu . Tak ked sa niekto tomu rozumie tak prosim poradte mi, vdaka
konyk87
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa konyk87 »

co ti to robi? ak ti nabehne boot menu a potom ked zvolis instalaciu tak ti zostane cierna obrazovka tak sa pozri sem

ak ti nenabehne boot menu, ale rovno win (predpokladam) tak si zmen v BIOS-e poradie zariadeni, s ktorych sa ma bootovat a daj na prve miesto CD-ROM
Branci
Novice
Novice

konyk87 napísal:co ti to robi? ak ti nabehne boot menu a potom ked zvolis instalaciu tak ti zostane cierna obrazovka tak sa pozri sem

ak ti nenabehne boot menu, ale rovno win (predpokladam) tak si zmen v BIOS-e poradie zariadeni, s ktorych sa ma bootovat a daj na prve miesto CD-ROM
len mne nechce ani nabootovat , proste ako keby som cd ani v CDROMe nemal
LOLCATS
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa LOLCATS »

Napalil si to spravne ako IMAGE ? :D
Branci
Novice
Novice

Zavulon napísal:Napalil si to spravne ako IMAGE ? :D
neviem, subor je skoptimovany na CD
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

to co si napaloval je v akom tvare (ako to nazvat) :D ?
ak si napaloval image co predpokladam.. treba to cez nero alebo alcohol napalit (AKO IMAGE)
vypalit obraz disku... alebo v alcohole napalit image :wink:
Branci
Novice
Novice

Šu-Do napísal:to co si napaloval je v akom tvare (ako to nazvat) :D ?
ak si napaloval image co predpokladam.. treba to cez nero alebo alcohol napalit (AKO IMAGE)
vypalit obraz disku... alebo v alcohole napalit image :wink:
no ved, tak som to aj napalil cez ne.a
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

Branci napísal:no ved, tak som to aj napalil cez ne.a
cez toto ?

//btw zisiel by sa format alebo vobec ze co to je za vec ten linux (nwm vysvetlit)
ci to mas subory alebo jeden image ?
Prílohy
Schránka01.jpg
Branci
Novice
Novice

ano cez toho . Potom myslim ze to som napalil ako image. takmer urcite
LOLCATS
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa LOLCATS »

Skús to vypáliť na iné médium (ine CD/DVD) a vyskusaj...
galleon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa galleon »

inak ked si si nevedel napalit image tak sa ani nepokusaj linux instalovat :]
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

Mam ten isty problem, len som si to chcel nehat na vikend, ked sa mi zvysi kusa viacej casu..

Takze ja to mam tak, doma som nasiel jeden hdd ktory som chcel cisto len na linux... (uz som linux mal), pripravil som si vsetko particie (v com myslim ze je aj problem, planujem to urobit odznova), tak v biose dam bootovat z Cd, no nezacne bootovat, presne ako pisal Zavulon, problem v Cd urcite nemam, lebo ked ho skusam na inom PC tak sa spusti LIve verzia no a je to original nechal som si poslat...

tak ako stretli ste sa s tym... podla mna je chyba v particiach, len nebol na to teraz cas :oops:
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Branci napísal:neviem, subor je skoptimovany na CD
Nevieš.. treba to skontrolovať. :?

1. Daj to do počítača kde je win, aj tam to môžeš pozrieť či sú tam súbory.

2. Nainštaluj si nero a nero info tool alebo aj disc info vypíše, či to je vôbec boot cd.

Pri napaľovaní treba označiť kontrolu zapísaných údajov v Nero.

Keď sa to napálilo úspešne, kontrola ok, boot cd ok tak by sa to malo spustiť hlavne keď to nie je notebook.

Potom nastavnia biosu, napr. nemáš bootovanie nastavené ako prvú disketovú mechaniku čo ani nie je ale ani nie je disabled (v biose)? Zvykne sa to "zastaviť" vtedy.
Branci
Novice
Novice

galleon napísal:inak ked si si nevedel napalit image tak sa ani nepokusaj linux instalovat :]
sklamem ta az taky sprosty nie som. Mal som ho uz kedys nainstalovany len som si ho chcel preinstalovat lebo fest blbol a od vtedy mi uz nejde ani nabootovat cd
Retne
Darca
Darca

Branci napísal:sklamem ta az taky sprosty nie som. Mal som ho uz kedys nainstalovany len som si ho chcel preinstalovat lebo fest blbol a od vtedy mi uz nejde ani nabootovat cd
Hmm ja sa asi dnes na to pozriem ked sa vratim z roboty, ked to rozbeham napisem... Branci mam ten isty problem... 8)
Retne
Darca
Darca

No tak rozbehal som to, este raz som urobil tie particie, vyzeralo to nasledovne: 8 GB ext3, 2 GB swap, A zvysok som rozdelil na dve particie s suborovym systemom NTFS...

Ale ak ani tu nemas problem tak ma uz len napada jena vec a to je ze mas zle najumprovane hdd... :?
Branci
Novice
Novice

Retne napísal:Hmm ja sa asi dnes na to pozriem ked sa vratim z roboty, ked to rozbeham napisem... Branci mam ten isty problem... 8)
Uz viem v com bol problem. Bol som si takmer isty, ze nebude chyba v cd, ale mylil som sa. Niekdo z Vas mi poradil, ze treba cd napalit ako image tak som napali cd v alc.hole ako image a funguje to. Dakujem
galleon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa galleon »

Branci napísal:Uz viem v com bol problem. Bol som si takmer isty, ze nebude chyba v cd, ale mylil som sa. Niekdo z Vas mi poradil, ze treba cd napalit ako image tak som napali cd v alc.hole ako image a funguje to. Dakujem
vidis ak nevies, ze image treba vypalit ako image tak ten linux ani neskusaj :D
digo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa digo »

cawte, napalil som Kubuntu na CD... vyskusal som bootovat v mojom hlavnom PC, spustila sa instalacia, takze je to napalene dobre... teraz to skusam na starsom kompe, ale tam mi vzdy vyhodi to co je v prilohe a zopar minu to ukazuje, potomsa pocitac restaruje a znova to ukazuje... a tak stale dokola :?
Prílohy
DSCF0741.JPG
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

A na novšom počítači sa to dá nainštalovať a na staršom nie?

Skús v Biose nastaviť všetko na Default Settings, potom späť bootovanie tak ako to má byť na cd-hdd a môže to byť aj disketová mechanika, čo tam nie je vôbec ale nie je to vypnuté (disabled) v Biose.

Skús Live cd, či sa spustí, to sa volá Desktop verzia, Alternate je inštalačné CD, z toho sa dá tiež inštalovať.

Nie je to náhodou príliš starý počítač? Koľko RAM tam je a aký procesor? :) Možno, že skôr Damn Small alebo Xubuntu.
Napísať odpoveď