Tak tu druhu cast vety som nepochopilfizz napísal:a si si isty, ze mate 16? Pokial ano, tak ste na takej inteligencnej urovni, ze sa cudujem, ze vies vobec pisat.
kamarat, alkohol, ignoracia
bubo12342: podla mna si urobil spravne... problem je ale v tom ze ty sa pohybujes v spolocnosti (neviem ci sa to da nazvat spolocnostou) 15-16 rocnych pubertiakov z kt. vacsina da za pravdu prave tvojmu "kamaratovi" a nie tebe... takze ja to vidim na (pre teba) 3 riesenia:
1) pripojis sa ku kamaratovi (zacnes fajcit a pit)
+ nestratis prije*** kamarata ktoremu na tebe aj tak nezalezi
+ budes cca. 2roky partit k "popularnej skupine" ... preco len cca 2 roky? no lebo neskor budu mat ludia uplne v <> ci fajcis alebo nie
- bude ti stale smrdiet z huby a budes mat zazltnute zuby
- minies tisice korun/eur
na to aby si si znicil zdravie
- ked sa budes snazit prestat = abstak, stresy
- a hlavne dovolis hocijakemu sracovi aby ti hovoril co mas robit
2) kamarata posles do <>
+ nedovolis hocijakemu sracovi aby ti hovoril co mas robit
+ fajcenie ti nebude liezt do penazi
+ atd. (vela veci)
- okrem neho pravdepodobne stratis aj spolocnych kamaratov z jeho partie
+ mas v <> spolocnych kamaratov... najdes si novych (mozno lepsich)
3) kompromis
povodne mali byt len dve riesenia... ale ja osobne si nemyslim ze ten tvoj kamarat je az take hovado, tak sem este pridam taky experiment:
das kamaratovi najavo ze: dobre, vyskusas jednu cigu koli nemu, ale ked ti to nebude chutit tak ta uz nikdy nebude nutit do cigariet... ked povie ze hej tak si dosiahol co si chcel: mas kamarata aj bez fajcenia (kokos... to vyznelo inak ako som chcel)
a ked povie ze nie tak pokracujes bodom 1 alebo 2
p.s.: k alkoholu som sa nevyjadroval, lebo ako alkoholik by som bol urcite zaujaty
)
1) pripojis sa ku kamaratovi (zacnes fajcit a pit)
+ nestratis prije*** kamarata ktoremu na tebe aj tak nezalezi
+ budes cca. 2roky partit k "popularnej skupine" ... preco len cca 2 roky? no lebo neskor budu mat ludia uplne v <> ci fajcis alebo nie
- bude ti stale smrdiet z huby a budes mat zazltnute zuby
- minies tisice korun/eur
- ked sa budes snazit prestat = abstak, stresy
- a hlavne dovolis hocijakemu sracovi aby ti hovoril co mas robit
2) kamarata posles do <>
+ nedovolis hocijakemu sracovi aby ti hovoril co mas robit
+ fajcenie ti nebude liezt do penazi
+ atd. (vela veci)
- okrem neho pravdepodobne stratis aj spolocnych kamaratov z jeho partie
+ mas v <> spolocnych kamaratov... najdes si novych (mozno lepsich)
3) kompromis
povodne mali byt len dve riesenia... ale ja osobne si nemyslim ze ten tvoj kamarat je az take hovado, tak sem este pridam taky experiment:
das kamaratovi najavo ze: dobre, vyskusas jednu cigu koli nemu, ale ked ti to nebude chutit tak ta uz nikdy nebude nutit do cigariet... ked povie ze hej tak si dosiahol co si chcel: mas kamarata aj bez fajcenia (kokos... to vyznelo inak ako som chcel)
p.s.: k alkoholu som sa nevyjadroval, lebo ako alkoholik by som bol urcite zaujaty
-
c.a.r.n.e.
Medium Star
no tak na takeho kamosa by som sa asi vy*ral...dost blby pristup...sice tiez pijem a fajcim ale bavim sa s kazdym bez rozdielu co "uziva" bavim sa aj s fetakom aj s hulicom aj s alkoholikom a nerozlisujem ich styl zivota...hlavne ze je dotycny v pohode a mame si co povedat...takisto berem normalne aj ludi co nefajcia nepiju proste nic...normalny ludia...ale takyto pristup je primitivny totalne asi mu trosku preplo ked ti toto povedal...
-
Začiatok Konca
Professional
-
Hotwire
Addict
- Kontaktovať používateľa:
takto...ak ta nuti pit alkohol a vyhraza sa ze nebude kamarat tak to kamarat ani nieje...ale je to tak? nuti ta pit alkohol alebo ta len vola vonku?
lebo to ze nepijes alkohol neznamena ze nemozes s partiou chodit von...sak mozes si dat trebars len kofolu apod. no ale ak ta nuti pit priamo ten alkohol tak plati to co som napisal v prvej vete. neboj ak ti za to nestoji najdes si inych kamosov. uvediem priklad: tu v meste skoro vsetci kamosi fajcia..aj mna furt ponukaju apod ze daj si, co nekuris apod. ale ja sa nikdy nedam zlakat a oni to akceptuju...s alkoholom je to uz pravdaze ine
(nie v tom ze ma nenutia ale v tom ze sa nedam zlakat
)
lebo to ze nepijes alkohol neznamena ze nemozes s partiou chodit von...sak mozes si dat trebars len kofolu apod. no ale ak ta nuti pit priamo ten alkohol tak plati to co som napisal v prvej vete. neboj ak ti za to nestoji najdes si inych kamosov. uvediem priklad: tu v meste skoro vsetci kamosi fajcia..aj mna furt ponukaju apod ze daj si, co nekuris apod. ale ja sa nikdy nedam zlakat a oni to akceptuju...s alkoholom je to uz pravdaze ine
no pozametať treba občasSRneC napísal:chlast je metla ludstva
btw:proste príde mi to trápne, že chlap to takto povedal, možno si nemáte ani čo už povedať, a po pár drinkoch si ľudia povedia viac, ako obyčajne, ale tak to s tým asi nemá nič spoločné... ak chlap pije každý deň tak je socka a nestojí za to, ak chlap pije občas, sem tam nejaké pifko a v piatok nejaký ten drink tak pohodka... ale príde mi to fakt trápne, povedať "ak nezačneš piť, tak sa s tebou nebudem rozprávať" príde mi to úplne detské, aj ked deti a alkohol!!... sám mám 17r. a všímam si na ostatných "rovesníkov", že niektorí pijú, len preto, aby zapadli, a to mi príde úplne nenormálne... ale každý je nejaký... uváž, čo uznáš za dobré...
Vidno,že Ti na kamarátovi naozaj záleží a trápi Ta to.Je to asi tým,že sa dostal do zlej spoločnosti a asi je ľahko ovplynitelný,kedže začal z ničoho-nič piť a fajčiť.To ale neznamená,že by si mal s tým začať ty.Je od neho nepekné,že po škole o Tebe rozhlasuje také veci.Práveže si myslím,že ked si cigarety(alkohol) odmietol,je to správne a najmä "dospelácke".Väčšie hrdinstvo,je niečo také odmietnuť,ako prijať.Skús sa to snažiť nevšímať si,aj ked to asi nie je lahké,alebodalší spôsob je dohovoriť mu,ked sa to ešte dá.No ver tomu,že po čase si uvedomí,že stratil dôležitú osobu v živote a sám sa Ti príde ospravedlniť...Držím palce!
[/i]
Uz som uznal co je najlepsie....nebduem pit ani fajcit a hotovo najdem lepsich kamosov a hotovo...Dakujem vsetkym za radu..MicHo napísal:no pozametať treba občas![]()
btw:proste príde mi to trápne, že chlap to takto povedal, možno si nemáte ani čo už povedať, a po pár drinkoch si ľudia povedia viac, ako obyčajne, ale tak to s tým asi nemá nič spoločné... ak chlap pije každý deň tak je socka a nestojí za to, ak chlap pije občas, sem tam nejaké pifko a v piatok nejaký ten drink tak pohodka... ale príde mi to fakt trápne, povedať "ak nezačneš piť, tak sa s tebou nebudem rozprávať" príde mi to úplne detské, aj ked deti a alkohol!!... sám mám 17r. a všímam si na ostatných "rovesníkov", že niektorí pijú, len preto, aby zapadli, a to mi príde úplne nenormálne... ale každý je nejaký... uváž, čo uznáš za dobré...