Pomoc s lahostajnostou :-\ divny topic
-
sKoReC
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
veru nezáleží od toho koľko ale AKO sa učíš. hlavne si sprav dáky učebný plán trebárs "v stredu mám polročnú z matiky, v pondelok sa naučím prvú polku, v utorok druhú". a hlavne sa na to učenie sústreď a nahlas si hovor čo sa učíš, tým si to lepšie zapamätáš. a keď sa učíš nemysli na veci ktoré s učením nesúvisia bo sa ti potom nič nedostane do hlavy.
ale zase to s učením neprežeň
uč sa len keď treba napríklad teraz sa nedávno začal polrok tak sa nauč na 3-4 odpovede na 1-ku z rôznych predmetov a potom ti už stačí sa učiť na písomky.
toľko odo mňa
ale zase to s učením neprežeň
toľko odo mňa
Nepíšeš o tom,že by si mal nejaké problémy doma,že by si sa nemohol učiť...podľa mňa je to ozaj lenivosť a ľahostajnosť.Ja síce neprepadávam,ale teraz som 1.rok na strednej a trt,hned tri stvorky na vysvedcku.Na ZS to bolo tak,že "néééé,trojka"...a teraz "štvorka,vdakabohu"...hehe.No aj u mňa to bola tá lenivosť.No od pol roku som sa začala učiť.Som si nahovárala,že asi mám nejakú poruchu učenia,alebo čo...no moja diagnóza...vážne lenivosť.Zistila som,že učiť sa dokážem.Nemôžeme to brať ako tú najhoršiu vec na svete....pohoda...sadnúť si...s čokoládou sa dobre učí...Aj knihu,ked si prečítaš,tak vieš povedať o čom bola(to mi objasnil jeden človiečik)...taktiež,aj učivo...a ostatné vieš obkecať...ved predsa chceme aby z nás viečo bolo,nie?
...veľa šťastia!...a ešte niečo.Toto je len polrok.Horšie by to bolo na konci roka.A ber to tak,že ľakšie sa známky opravujú,ako udržiavajú.To si opravíš 
-
pinacolada
Guru wannabe
len som chcel naznacit ze niekedy treba veciam aj rozumiet, nie ich len citat... ak mas pisomku z matematickej analyzy tak to mozes citat aj mesiac, ale ak nepochopis... amenbolek napísal:Možno hej, pred zápočtom alebo skúškou to prečíta tak 10násobne viac ako na SŠ, tj takých 10 až 20 krát a možno to pôjde.
-
kukiak
Addict
Mozno som nieco podobne, akurat ja mam dvojky, jednotky.. Podobne jak Srnec.
Poznamky - ee, DU - ee, ucenie sa na pisomky - ee:D.. vyhoda v tom, ze v skole mame kopirku, cize pred hodinou ofotim poznamky a povezdme ze nieco do hlavy napcham a klamal by som ak by som povedal ze nepodvadzam
. Myslim, ze tebe na zaciatok bdue stacit, ak si budes pisat poznamky a doma si ich aspon raz precitas, zbaere ti to tak 10min.. ostatok v skole.. a prezivas dalej...
Poznamky - ee, DU - ee, ucenie sa na pisomky - ee:D.. vyhoda v tom, ze v skole mame kopirku, cize pred hodinou ofotim poznamky a povezdme ze nieco do hlavy napcham a klamal by som ak by som povedal ze nepodvadzam