Pomoc s lahostajnostou :-\ divny topic

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
bolek
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

SRnec: Lepšia ko nič, keď si to začal uvedomovať. Ani si nemyslím, že nastane nejaká prevratná zmena, ale aj malá zmena je zmena. :)
aruN
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa aruN »

Dieg0 napísal:Učil som sa kľudne aj 4 hodiny a dostal som 4ku.
Niekedy staci na ucenie aj hodinka a mas z toho viac ako zo styroch hodin.Staci sa na tu hodinu len sustredit a mas to.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Liek na to nie je, musis len chciet a premoct sa. Motivaciou nech ti je, ze ked sa nebudes ucit tak tvoje mesto bude mat dalsieho adepta na kosenie travy :)
sKoReC
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa sKoReC »

veru nezáleží od toho koľko ale AKO sa učíš. hlavne si sprav dáky učebný plán trebárs "v stredu mám polročnú z matiky, v pondelok sa naučím prvú polku, v utorok druhú". a hlavne sa na to učenie sústreď a nahlas si hovor čo sa učíš, tým si to lepšie zapamätáš. a keď sa učíš nemysli na veci ktoré s učením nesúvisia bo sa ti potom nič nedostane do hlavy.

ale zase to s učením neprežeň :P uč sa len keď treba napríklad teraz sa nedávno začal polrok tak sa nauč na 3-4 odpovede na 1-ku z rôznych predmetov a potom ti už stačí sa učiť na písomky.

toľko odo mňa
jamess
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jamess »

treba sa chciet ucit, dokopat sa k tomu, tuzit po vedomostiach, najst si v kazdom predmete barsaky detajl co ta "bavi", citat okolo tych subjektov(citanie ucebnice a odbornej knihy su dve rozne veci, pocitis rozdiel ked skusis)

vela stastia, a lieky nehladaj :D
tocs
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tocs »

ja mam podobny problem... nikdy som sa poriadne neucil ale mal som jednotky,neskor dvojky, trojky a teraz 5ka na polroku /ale nikdy ma to moc netrapilo/....az teraz si uvedomujem ze s tym treba nieco zacat robit.. hlavne ked na buduci rok matura :smt009 :smt009
Cuciatko
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Cuciatko »

Nepíšeš o tom,že by si mal nejaké problémy doma,že by si sa nemohol učiť...podľa mňa je to ozaj lenivosť a ľahostajnosť.Ja síce neprepadávam,ale teraz som 1.rok na strednej a trt,hned tri stvorky na vysvedcku.Na ZS to bolo tak,že "néééé,trojka"...a teraz "štvorka,vdakabohu"...hehe.No aj u mňa to bola tá lenivosť.No od pol roku som sa začala učiť.Som si nahovárala,že asi mám nejakú poruchu učenia,alebo čo...no moja diagnóza...vážne lenivosť.Zistila som,že učiť sa dokážem.Nemôžeme to brať ako tú najhoršiu vec na svete....pohoda...sadnúť si...s čokoládou sa dobre učí...Aj knihu,ked si prečítaš,tak vieš povedať o čom bola(to mi objasnil jeden človiečik)...taktiež,aj učivo...a ostatné vieš obkecať...ved predsa chceme aby z nás viečo bolo,nie? :smt042 ...veľa šťastia!...a ešte niečo.Toto je len polrok.Horšie by to bolo na konci roka.A ber to tak,že ľakšie sa známky opravujú,ako udržiavajú.To si opravíš :wink:
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

vies kde je problem,vies ako ho riesit tak co kua spekulujes?
ked vies kedy je pisomka tak si den predtym povedz kamosom ze ty nejdes,vypni komp, sadni an prdel a aspon si to raz dva krat precitaj a neexistuje aby si prepadal.
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

pinacolada napísal:vies kde je problem,vies ako ho riesit tak co kua spekulujes?
ked vies kedy je pisomka tak si den predtym povedz kamosom ze ty nejdes,vypni komp, sadni an prdel a aspon si to raz dva krat precitaj a neexistuje aby si prepadal.
myslis ze to bude fungovat aj na VS? :)
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

mi-chau napísal:myslis ze to bude fungovat aj na VS? :)
Možno hej, pred zápočtom alebo skúškou to prečíta tak 10násobne viac ako na SŠ, tj takých 10 až 20 krát a možno to pôjde. :)
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

bolek napísal:Možno hej, pred zápočtom alebo skúškou to prečíta tak 10násobne viac ako na SŠ, tj takých 10 až 20 krát a možno to pôjde. :)
len som chcel naznacit ze niekedy treba veciam aj rozumiet, nie ich len citat... ak mas pisomku z matematickej analyzy tak to mozes citat aj mesiac, ale ak nepochopis... amen
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Mozno som nieco podobne, akurat ja mam dvojky, jednotky.. Podobne jak Srnec.
Poznamky - ee, DU - ee, ucenie sa na pisomky - ee:D.. vyhoda v tom, ze v skole mame kopirku, cize pred hodinou ofotim poznamky a povezdme ze nieco do hlavy napcham a klamal by som ak by som povedal ze nepodvadzam :). Myslim, ze tebe na zaciatok bdue stacit, ak si budes pisat poznamky a doma si ich aspon raz precitas, zbaere ti to tak 10min.. ostatok v skole.. a prezivas dalej...
Napísať odpoveď