Zoznamky
Ja som vďačný Pokecu aj Booomu za pár ľudí, ktorí mi toho dávajú v živote naozaj dosť... Je to dosť o tom, na koho sa ti podarí natrafiť... A aj to, aký si ty... Napríklad na Pokeci som vôbec nechodil do zoznamky, lebo tam sú len samé deti a perverzáci
Na Booome či Birdz.sk som si zase našiel čas, vyplnil si profil textom, ktorý o mne niečo povie a potom je to ľahšie... Ľudia, ktorých to zaujme, môžu byť potencionálnymi priateľmi či priateľkami... Ak tam niekto len pozrie na fotku a stránku zavrie, tak s tým to asi nemá zmysel skúšať
Internet je zaujímavé miesto, všetkého však s rozumom a hlavne - nevymeniť skutočné stretnutia s ľuďmi za tie virtuálne... Lebo to je fajn miesto na zoznámenie sa, ale ale skutočný život je niekde inde - a tam by ste sa mali po čase premiestniť 
Myslim ze ten pokec neni az tak zla vec ..... jasne ze je tam kopec blbcov idiotov atd.. ale to je vsade nie ? na druhu stranu sa tam da spoznat aj kopec uzasnych ludi ..... aj vcera som cistou nahodou len tak nakukol do zoznamky (kde inac vobec nechodim ) a cely vcerajsi vecer som zabil pisanim si s holkou .. proste ide o to co od toho ocakavas .. ak tam ide clovek iba s tym ze zabije cas popise si moze byt na koniec aj prekvapeny kolko fajn ludi ci haluskarov tam najde a casom kde koho spozna aj osobne .. nooo ak tam ide s cielom "najdem si babu" tak to nema zmysel ..... a na zaver jedno krasne zamyslenie ktore napisala kamaratka , skvely cloviecik .. a viete kde som ju spoznal ? na pokeci , potom aj stretko atd ... to uz je jedno
Prišla som na to, že chatovanie je super vec. No dobre, ak neberiem do úvahy to, že dnešné deti pri počítači strávia celý deň a nemajú dostatok pohybu. A že elektrosmog je škodlivý. A že virtuálne vzťahy nenahradia tie skutočné. Musím predsa ísť príkladom, aspoň zo slušnosti.
Ale aj tak, je to pekná myšlienka, to chatovanie.
Páči sa mi, že pri spoznávaní ľudí tu vzhľad nehraje žiadnu rolu. To áno, niektorí majú fotky, ale mám pocit, že ide skôr o to, aby ste mohli niekomu pozerať do očí, keď mu píšete. Aby ten rozhovor bol viac skutočný. Ale fotky vedia ukážkovo klamať. Ja sa na seba nepodobám ani na jednej fotke, a viacerých kamarátov by som taktiež podľa fotky nespoznala.
Ale myslím skôr na fakt, že z ľudí, ktorých by som si na ulici ani nevšimla, sa môžu vykľuť úplne skvelé osobnosti, a budúci skvelí kamaráti, prinajmenšom. A stáva sa, že niekto, kto vzhľadom priam neoslňuje okruh desiatich metrov okolo seba, môže byť skutočne človekom so zlatým srdcom. Na druhej strane, často sa ukáže, že ľudia krásni ako obrázok sa zmôžu len na odpovede typu "hm" a samé smajlíky. A to nikoho dlho baviť nebude.
A potom, ja by som na ulici len tak niekoho neoslovila, na to nemám odvahu. Ale virtuálny svet má pomerne domácku atmosféru, a to nie je na škodu. Môžete napísať hocikomu, a s najväčšou pravdepodobnosťou vám odpíše. Tak sa nadväzujú kontakty v dnešnej dobe. Možno mi raz bude smutno za dvíhaním klobúkov alebo mávaním rúk v rukavičkách, ale chatovanie má jasné výhody.
Najväčším argumentom rodičov proti chatovaniu býva často to, že ľudia sa na internete môžu hrať na niekoho iného. To je pravda, nikdy v skutočnosti neviete, s kým si píšete. Ale aj keď mám vo všeobecnosti dobrú mienku o ľuďoch...málokto sa dokáže pretvarovať dostatočne dlhú dobu tak šikovne, aby si to inteligentný človek nevšimol. Týmto nechcem uraziť všetkých tých, ktorí predstierali, že majú viac/menej rokov než v skutočnosti, ale častokrát sa vek dosť odráža v štýle písania. Bez urážky. Naučila som sa šikovne tváriť, že som si nič nevšimla, je to dosť zábavné.
Musím priznať, že miestnosti určené na chatovanie sú beznádejne preplnené:
1. ľuďmi, ktorí si očividne potrebujú vybiť zlosť na iných
2. dievčatami vo veku trinásť a menej, ktoré vypisujú návrhy, pri ktorých by sa červenal aj chlap
3. ľuďmi vyznávajúcimi hiphop/emo/punk/metal, ktorí to potrebujú vykričať do sveta a preto neúnavne vychvaľujú ten svoj štýl a zhadzujú všetky iné
4. ľuďmi, ktorí zúfalo potrebujú komunikáciu, a keď privolím na rozhovor s nimi, odrazu ma nechajú vymýšľať témy, a ich odpovede sa obmedzia na dve slová
Ale napriek tomu, spomedzi desiatich ľudí, ktorí mi napíšu, sa nájde jeden, ktorý stojí za to. A už len kvôli tomu sa vyplatí občas sa prihlásiť.
Tak to, čo napísala tvoja kamarátka je úplne pravdivé. Je to presne tak, ako o tom píše.Aj aké skupiny ľudí sa tam stretávajú, proste všetko. Ako keby to boli moje slováslavo120 napísal:...a na zaver jedno krasne zamyslenie ktore napisala kamaratka...
-
midnight_man
Guru
Ako najst pohodovych ludi pokecat a tak....to je kazdodenna samozrejmost nas vsetkych no ja si neviem predstavit zeby som si nepustil QIP,SKYPE,a neprihlasil sa na pokec ..to je kazdodenny ritual.V tejtro dobre kazdy zije min 2 zivoty..jeden svoj a jeden na internete vo virtualnej realite priatelov na pokeci a kontakt liste ci uz na ICQ slebo skype.Proste je to tak...sice nam tieto veci "zobrali" moznost stretnut sa osobne..kazdy radsej napise...vacsina veci sa riesi takto,to ma mozno troska mrzi ale zase na druhu stranu sa tu daju najst uplne pohodovy ludia ,napr ja by som tiez per par rokmi nepovedal ze existuju taky ludia akych som nasiel a tiez je to len vdaka "zoznamke" ja to vsetko vnimam celkom pozitivne
Moja skusenost je podobna, podla mna je to nenahradi zivu komunikaciu z oci do oci, ten pokec a tak,na zoznamku...mozes to skusit ale potom treba byt opatrny. Lebo je tam kopec AJ takych ludi co sa pretvaruju, hraju na niekoho a ked by si tu dotycnu osobu spoznal nazivo, prislo by velke sklamanie, podla toho nakolko si jej doveroval cez net.
-
midnight_man
Guru
Úžasný prípad je moja spolužiačka čo sa tam zoznamuje snáď s každým ale ona je dosť trafená čo samozrejme nikto cez net nevie spoznať lebo tam sa proste dá predstierať a ona si tam aj dohodne nejaké stretnutia ale z nejakého divného dôvodu ju už nikto nechce viac vidieť.....
A má také že chodí s jedným z Košíc, s jedným z Bratislavy, s jedným z Budapešti.....no ja z nej nemôžem fakt
A má také že chodí s jedným z Košíc, s jedným z Bratislavy, s jedným z Budapešti.....no ja z nej nemôžem fakt
-
midnight_man
Guru
ano toto su tie negativa.....Alofok napísal:Úžasný prípad je moja spolužiačka čo sa tam zoznamuje snáď s každým ale ona je dosť trafená čo samozrejme nikto cez net nevie spoznať lebo tam sa proste dá predstierať a ona si tam aj dohodne nejaké stretnutia ale z nejakého divného dôvodu ju už nikto nechce viac vidieť.....