Bolo super pocit ze konecne kvalitne investovane peniaze.
"Darcovstvo krvi"
-
ANONYMKA17
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
-
bolek
Guru
No v nemocnici nájdeš také oddelenie že hematológia a tam je transfúzna stanica, kde pekne prídeš, dáš si na nôžky návleky, odložíš veci do šatne, ideš do miestnosti, kde vyplníš dotazník ohľadom tvojho zdravotného stavu, užívania liekov, výskytu v určitých oblastiach, sex. partnerov atď (treba to aj čítať, bo ja som na všetko dávala nie, nie, až som vyplnila aj kolónku: otázka pre mužovice7 napísal:u mna je najblizsie nemocnica v skalici ako kukam........a to ken pridem ze chcem darovat krv, alebo jako? viem ze musia byt vysetrenia.....na to sa aj pytam
-
Reli.C
Medium Star
tak. a už som dodaroval
. bol som štvrtok na transfúzke že idem darovať krv (3.krát). vyplnil som všetko čo treba, s úsmevom za tvári som šiel za "vedúcou" ta sa ma všetko spýtala čo treba a potom "ste alergický na nejaké lieky?" hovorím že "áno na ACP (acylpyrín - na karte je to tak napísané, ale nepamätám si, žeby som mal niekedy negatívne reakcie na lieky)" a ona "no tak to nemôžete byť darca" hovorím jej že ako to je možné, veď som už 2x krv daroval. na to mi povedala, že som bol pripustení k odberom neprávom. wtf? tak som sa postavil a šiel preč, ale nedalo mi to a šiel som hneď na alergiológiu spraviť si testy, či to je vlastne tak. štve ma to dosť. tešilo ma to, že môžem niekomu takto pomôcť. no už nič
. na výsledky z genetiky budem čakať 2 až 3 týždne
. dúfam, že testy budú nejakým zázrakom všetky negatívne (vraj alergia na lieky je doživotná
) a znova budem môcť byť darcom.

/btw keď ste boli u stomatológa na nejaký ten "zákrok", tak si darovanie krvi naplánujte o min. 21 dni od jeho návštevy. taká malá pripomienka
/btw keď ste boli u stomatológa na nejaký ten "zákrok", tak si darovanie krvi naplánujte o min. 21 dni od jeho návštevy. taká malá pripomienka
-
Stenky
Professional
bol som darovat v lete ked nam dosiel do firmy email ze je nedostatok krvi. sme sa so sesternicou zobrali a sli sme si dokazat ze niesme az taki posrati (obaja sa dost stitime ihiel). sme sa navzajom drzali v takom napati ze ked ide ten druhy pojdem aj ja
lebo sami by sme tam nesli.
sme si povedali ze pojdeme znova. nechcem to prehanat tak zasa v lete asi
sme si povedali ze pojdeme znova. nechcem to prehanat tak zasa v lete asi
-
nucli
Medium Expert
bol som darovat 2x zatial, hned ako som dovrsil 18 a potom o nejakych 5 mesiacov... sice mi aj prvy a druhy krat bolo trochu mdlo, ale to prejde, druhykrat to uz bolo ovela slabsie a vedel som co cakat.. tak som sa napil caju co mi strcila sestricka do ruky, posedel som si, potom som do seba vlial kavu a bolo mi dobre
urcite pojdem znova...aj ked ma vnutri hryzie to ze znova mi bude asi nie velmi prijemne, ale nevadi a pojdem aj tak. nerobim to kvoli sebe 
-
krija
VIP
bolek, bod 10
http://www.redcross.sk/Dotaznik001.jpg
-
bolek
Guru
Ďakujem.krija napísal:bolek, bod 10http://www.redcross.sk/Dotaznik001.jpg
-
aris-beruska
Light Expert
ja darovat krv nemozem
ale chcem vsetkym vam, ktori ste boli podakovat. moj ocino rok bojoval s leukemiou - rakovina kostnej drene. pred mesiacom bohuzial zomrel. darovana krv mu ale pomohla prezit posledne mesiace. kazdy tyzden na antolskej v blave dostaval transfuzie krvy. (skoda len, ze sa uz aj s krvou kupci) pred vianocami sme boli lekarkou upozorneni, ze sa moze stat, ze bude nedostatok krvi. preto by sme mali pozhanat darcov aby darovali krv na jeho meno. nastastie sa nasli ludia ktori boli ochotni darovat. dakejum este raz vam ludia s dobrym srdieckom, ze robite dobre skutky.