"Darcovstvo krvi"

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Martin44
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

Som asi pred mesiacom bol....a poviem vam potom som sa nadherne opil:-D Dal som si pol litra vodecky ako obvykle ale bol som neskonale rozbity :)
Bolo super pocit ze konecne kvalitne investovane peniaze.
ANONYMKA17
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ANONYMKA17 »

tak dnes som bola 1x darovať krv aj ja...bol to zvláštny pocit hlavne pri pohľade, aká hrubá je tá ihla xi :) Už sa teším, keď budem môcť ísť darovať zas...
Te-wei
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Te-wei »

No mohol by som sa už aj ja dokopať... 12krat
Maros.14
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Maros.14 »

ja by som dal
asontragy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa asontragy »

ja som uz tiez daroval krv.. ved klasika ulejes sa zo skoly + stravny listok + dobre stavy z nizkeho tlaku hehehehe
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Nedá mi to, nepochváliť sa, ale po dnešku som dvojnásobná darkyňa. Klasika, super sestričky, dobrý pocit, gastráč... :)
bell
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa bell »

bolek napísal:Nedá mi to, nepochváliť sa, ale po dnešku som dvojnásobná darkyňa. Klasika, super sestričky, dobrý pocit, gastráč... :)
super bolek :)

ja som bola naposledy v juli v Tescu a tiez som dvojnasobny darca :)

je to skvely pocit 8)
R.I.P.
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa R.I.P. »

u mna je najblizsie nemocnica v skalici ako kukam........a to ken pridem ze chcem darovat krv, alebo jako? viem ze musia byt vysetrenia.....na to sa aj pytam :wink:
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

ice7 napísal:u mna je najblizsie nemocnica v skalici ako kukam........a to ken pridem ze chcem darovat krv, alebo jako? viem ze musia byt vysetrenia.....na to sa aj pytam :wink:
No v nemocnici nájdeš také oddelenie že hematológia a tam je transfúzna stanica, kde pekne prídeš, dáš si na nôžky návleky, odložíš veci do šatne, ideš do miestnosti, kde vyplníš dotazník ohľadom tvojho zdravotného stavu, užívania liekov, výskytu v určitých oblastiach, sex. partnerov atď (treba to aj čítať, bo ja som na všetko dávala nie, nie, až som vyplnila aj kolónku: otázka pre mužov :D ), potom prejdeš k pani, ktorá sedí za PC, ak si prvýkrát, tak ti spraví vlastnú kartu (tam dostaneš napolitánku, ospravedlnenku a ďalšie potrebné veci) a potom ideš na darovanie. Najprv ti zoberú vzorku, prístroj určí všetky hodnoty, to sa vytlačí a ideš s tým lístkom k samotnej "vedúcej", tá zhodnotí hodnoty, keď ich máš v poriadku, tak ti zmeria tlak, spýta sa, či sa cítiš zdravý a OK a keď hej, tak ideš ďalej :) Umyješ si jamku na predlaktí, z kt. ti budú brať krv, spýtajú sa ťa na tvoje údaje, či si neklamal, pozrú, či nemáš v ústach žuvačku alebo cukrík, spýtajú sa, či si vypil dosť tekutín, potom si ľahneš, bách ihla a už len čakáš, kým ti odtečie, koľko treba. Potom ak ti je dobre, ideš dole späť po gastráč, uvaria ti kávu a môžeš ísť domov. :) takto to vyzerá u nás :wink:
Reli.C
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Reli.C »

tak. a už som dodaroval :(. bol som štvrtok na transfúzke že idem darovať krv (3.krát). vyplnil som všetko čo treba, s úsmevom za tvári som šiel za "vedúcou" ta sa ma všetko spýtala čo treba a potom "ste alergický na nejaké lieky?" hovorím že "áno na ACP (acylpyrín - na karte je to tak napísané, ale nepamätám si, žeby som mal niekedy negatívne reakcie na lieky)" a ona "no tak to nemôžete byť darca" hovorím jej že ako to je možné, veď som už 2x krv daroval. na to mi povedala, že som bol pripustení k odberom neprávom. wtf? tak som sa postavil a šiel preč, ale nedalo mi to a šiel som hneď na alergiológiu spraviť si testy, či to je vlastne tak. štve ma to dosť. tešilo ma to, že môžem niekomu takto pomôcť. no už nič :(. na výsledky z genetiky budem čakať 2 až 3 týždne :?. dúfam, že testy budú nejakým zázrakom všetky negatívne (vraj alergia na lieky je doživotná :?) a znova budem môcť byť darcom.

:modlenie:

/btw keď ste boli u stomatológa na nejaký ten "zákrok", tak si darovanie krvi naplánujte o min. 21 dni od jeho návštevy. taká malá pripomienka :wink:
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Reli.C napísal:...
ja som alergicky na penicilin a krv som daroval uz asi tri krat a v pohode, nikomu nic nevadilo... 8) tak teraz neviem, kde je problem? Dokonca ma vzali i ked som mal cca tri tyzdne pred darovanim kliesta...asi mali malo darcov :P
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

bol som darovat v lete ked nam dosiel do firmy email ze je nedostatok krvi. sme sa so sesternicou zobrali a sli sme si dokazat ze niesme az taki posrati (obaja sa dost stitime ihiel). sme sa navzajom drzali v takom napati ze ked ide ten druhy pojdem aj ja :) lebo sami by sme tam nesli.
sme si povedali ze pojdeme znova. nechcem to prehanat tak zasa v lete asi :)
nucli
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa nucli »

bol som darovat 2x zatial, hned ako som dovrsil 18 a potom o nejakych 5 mesiacov... sice mi aj prvy a druhy krat bolo trochu mdlo, ale to prejde, druhykrat to uz bolo ovela slabsie a vedel som co cakat.. tak som sa napil caju co mi strcila sestricka do ruky, posedel som si, potom som do seba vlial kavu a bolo mi dobre :) urcite pojdem znova...aj ked ma vnutri hryzie to ze znova mi bude asi nie velmi prijemne, ale nevadi a pojdem aj tak. nerobim to kvoli sebe :)
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Inak neviete ako dlho sa nemôže darovať krv po užívaní antibiotík? Naposledy som mala po nich zlý krvný obraz, takže nechcem ísť zase zbytočne.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

páni táto téma mi pripomína že by som mal ísť darovať krev.. som od strednej nebol. hh tam som chodil pravidelne.. každé tri mesiace streda voľná v blýzkej dobe pôjdem (iba jeden odber a mám prvú plaketu)
SSemteXX
Guru
Guru

Príspevok od používateľa SSemteXX »

aj napriek tomu,ze neznasam krv,rád ju darujem :)
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

krija napísal:bolek, bod 10 :wink: http://www.redcross.sk/Dotaznik001.jpg
Ďakujem. :) Takže môžem vyplniť že nie, keďže to bolo pred dvoma mesiacmi. :)
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

Asi by som aj siel darovat, zabrany voci tomu nemam a ra pomozem, len si na to neviem najst vobec cas :?
aris-beruska
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa aris-beruska »

ja darovat krv nemozem :? ale chcem vsetkym vam, ktori ste boli podakovat. moj ocino rok bojoval s leukemiou - rakovina kostnej drene. pred mesiacom bohuzial zomrel. darovana krv mu ale pomohla prezit posledne mesiace. kazdy tyzden na antolskej v blave dostaval transfuzie krvy. (skoda len, ze sa uz aj s krvou kupci) pred vianocami sme boli lekarkou upozorneni, ze sa moze stat, ze bude nedostatok krvi. preto by sme mali pozhanat darcov aby darovali krv na jeho meno. nastastie sa nasli ludia ktori boli ochotni darovat. dakejum este raz vam ludia s dobrym srdieckom, ze robite dobre skutky. :smt058
Napísať odpoveď