obranyschopnost organizmu

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
bell
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa bell »

tomek00 napísal:ja sa dam kazdorocne ockovat proti chripke a inac obcas dake ovocie, vitamin C... to je asi vsetko
hm, tak ockovanie proti chripke nie je az take ucinne, existuje vela druhov chripok, ked za zaockujes proti jednej, mozes dostat druhu, tak sa netreba na to velmi spoliehat :idea:

wau uplink :shock: , si jeden s mala co dodrzaviaju taku zivotospravu ako ty

ako uz pisali predo mnou, je dobre jest prirodzneny vitamin C ako synteticky

pravidelne konzumujem zeleninu a aj ovocie, ale pomenej :oops: (mala by som viac) a snazim sa dodrziavat pravidelnu zivotospravu
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Sheep napísal:asi tak, je to individualne, neznasanlivost laktozy nemusis mat a po vypiti mlieka ti moze byt zle :?
sedi vec no, kurnik a ja pritom mliecne veci tak lubim...mmm. Klasik, acidko [najma jahodove], parenica [udena mnam ^_^], korbaciky, rozne francuzske syry [toto mozem z francuzska] od vymyslu sveta...ach :(
fruxo napísal:frcim na Marťankoch :D
martankovia su perfektni, echinacea, ale tiez je dobra echinacea z finclubu, alebo ina prirodna forma, len trosku drahsia. A dobre chutia ^_^ mmm...
digo napísal:pocuj uplink, to kde si zohnal ten tuk zo zralocej pecene??? :shock: alebo este nejaky tea tree oil (o tom si ale pisal v inej teme).??
inak ja v poslednom case len sedim za kompom, takze si moc imunitu nezvysujem :? ale v lete to planujem zmenit :)
http://www.finclub.sk/websk/shop/produc ... ucts_id=15
len nemal by som tu moc tieto linky hadzat, mame tam aj celkom slusne zlavy, napr. toto za 600 SKK mame za 450 SKK a tak. samozrejme ze aj finclub funguje na multilevelingovom marketingovom systeme [dufam ze som pouzil spravny termin na spravnom mieste], daco ako amway a ini podvodnici, s tym rozdielom ze vyrobky od nich su drahe a funkcne...lenze su naozaj drahe. Netreba to chalovat stale a nesmie sa to chalovat priliz dlho v kuse, ked na Teba daco ide hodis si 4-5x za den po 3-5 a na dalsi den ani nevies ze daco bolo, atd. atd. atd. Napr. tohotorocne chripkove epidemie som prezil s cistym stitom aj s maminou :)

Teatree oil dostanes v kazdej lekarni, treba 100% cisty, je trosku drahsi, ale staci par kvapiek takmer na cokolvek, treba si na nete nastudovat ako to pouzivat a kedy. Dobry je zacka ABC
bell napísal:...wau uplink :shock: , si jeden s mala co dodrzaviaju taku zivotospravu ako ty
keby som toto leto aj kvoli zivotosprave skoro nezdochol, tak na to je*em ako ostatni ludia, ver mi ^_^...musim to mat teraz trosku prisnejsie, ale tiez polavim, no urcite nie v spani a v strave [delenej]. Pri tom chcem ostat. Dovod je jednoduchy. Ked jes delenu stravu, neostane v Tebe strava zakvasena a skysnuta dlhe dni, ale pravidelne cez Teba fici ako potrubim, tak ako ma [s presnostou na minuty :D], tak isto nepodporujes plesne a ine parazity v organizme, netvoris im tam vhodne podmienky pre zivot atd. atd. atd. Ma to len dve nevyhody toto cele. Casovo velmi narocne a financne zvladnutelne...ale tiez narocnejsie...len ten cas :?
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

uplink: ty si ma tou svojou životosprávou úplne dotal, v pozitívnom slova zmysle. :)
Snažím sa tiež dodržiavať aspoň akú takú životosprávu, ale občas to bejde. :oops: Inak neuznávam tie syntetické doplnky a iné svinstvá. Radšej si dám viac ovocia a zeleniny. Tiež nepijem veľa mlieka, len sem tam, akurát každý mi vraví, že je to kravina s tým zahlieňovaním, ale ja si to nemyslím. Nejem mäso, nefajčím, nechľascem, sem tam sa osprchujem studenou vodou a neobliekam sa ako polárny medveď. :)
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

este niekto kto napise aky je uplink dokonaly so svojou zivoto spravou? :)
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

kvanta granka,caju,pomarancov,bananov,jablk a na imunokokotany sa mozes vysrat
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

pinacolada napísal:kvanta granka,caju,pomarancov,bananov,jablk a na imunokokotany sa mozes vysrat
v podstate mas pravdu, Tvoje tvrdenie ma len dva malinkate logicko-teoreticke problemy. Prvy je: aku skutocnu efektivitu maju synteticky dopestovane potraviny, ktore konzumujeme [ano, holubar pravdepodobne bude namiestat a povie ze rovnaku, ale to je na inu temu]. Druhy: vie clovek, kedy, kolko a coho moze skonzumovat? Napriklad my Slovaci nevieme, ze nase ovocie mierneho pasma je pre nas ovela lepsie, ako tropicke ovocie, z jednoducheho dovodu, narodili sme sa tu a sme na jeho konzumaciu ovela lepsie prisposobeni. Tak Ti poviem. Asi 3 roky som jedaval kazdy vecer o 11tej ovocnu misu [kiwi, jablka, banany...], kazdy Bozi den. Akoze konec. Nik mi nepovedal, ze ovocie nemozem po siedmej. Lekarka [svetska/Mudr] mi povedala ze ovocie je lahke na noc :D, ze do pohody. Boze moj, kolky to blud. Ovocie je praveze brutalne tazke na noc a malo by sa konzumovat hlavne doobeda, poobede len symbolicky [konkretne to mam do teraz dost na haku, niekde sa mozem pretazovat, no nie? Slopem 3x den bananovy cocktail, posledny vecer o deviatej, zatial zvladam :D]. Takze len tolko. Inac zohnat bio ovocie da riadne zabrat, hlavne v Blave, zvysok Slovenska si ho zvlada dopestovat aj samo...
kubodinho
Professional
Professional

Príspevok od používateľa kubodinho »

neviem musim pokopa , ale na mna sa chripka a ani anglina moc enchyta , obcas som chory , ale fakt len obcas , mozno preto ze chodim hravat futbal za kazdeho pocasia a organizmus si na to uz zvikol
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

kubodinho napísal:neviem musim pokopa , ale na mna sa chripka a ani anglina moc enchyta , obcas som chory , ale fakt len obcas , mozno preto ze chodim hravat futbal za kazdeho pocasia a organizmus si na to uz zvikol
tomu ver, ak si Tvoj organizmus zvykne na sport v kazdom pocasi, tak tie ostatne veci su len doplnkom odtienov do farebneho spektra, ktoreho zaklad tvori prave ten sport, v kazdom pocasi. Keep it up :)
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

cesnak! 2-3x za týždeň
J.O.S.E
King
King

správa

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

na mojej životospráve sa asi niečo pokazilo, kedže za posledné tri týždne som už druhýkrat chory. :? . a to aj napriek tomu, že sa snažím jesť dostatok ovocia najčastejšie pomaranče a banány, nikdy predtým som takto často chory nebol
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

kubodinho napísal:anglina moc enchyta
:D

k teme: obcas zjem banan, pomaranc, vypijem pohar mlieka, ale inak sa nijakymi doplnkami vyzivy ani vitaminmi v tabletkach nedopujem.
a chory som uz nebol tak dlho, ze uz si ani nepamatam :wink:
kore
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kore »

Ked som chory, tak nic nejem, ziadne ovocie, niekedy zpapam zelene jablko, ale aj dobry oblubeny actimel je dobry :lol: Milos buban neklame :lol:
Motion Blur
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Motion Blur »

Som tri roky nebol chory ale ze by som dbal nejak na zdravu stravu tak to zas nie.Len obcas si dam Vitamin C,D a este nejaky MultiVitamin.Ale v dectve ma otec dost vykrmoval ovocim (hlavne jablkamy), a som mu za to vdacny lebo choroby sa na Mna nejako nelepia. 8)
LordHaart
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa LordHaart »

no ja mam znizenu bunkovu imunitu :?
berem trojo liekov... z ovocia casto zerem jablka a mandarinky... a furt nist ..
in your world
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa in your world »

ja vám tiež trochu prispejem.ja sa dopujem grepfruitami(žlté aj červené)veľmi mi chutia.minulý rok som ho jedla pravidelne a nebola som vôbec chorá.a ešte som si našla dosť dobrý bylinkový čaj teekanne-chrípka a prechladnutie.pijem ho keď náhodou niečo cítim v hrdle po bicyklovaní :D
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Mne sa osvedčila pravidelná konzumácia echinaceových kvapiek - pár kvapiek do vody 3x denne a choroba ma zďaleka obchádza. Okrem toho ma tieto kvapky už niekoľkokrát vytiahli aj zo začínajúcej choroby.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

je zaujimave ze vyse polroka som nemal ziadnu chorobu (rozumej dychacich ciest). nieze by som sa stazoval, ale nerobim nic extra pre posilnie obranyschopnosti, mozno skor naopak
:modlenie: aby to tak zostalo
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

keďže mám celoročne mierne upchaté nosové dutiny... :D ale to je z iného dôvodu. Imunitu si pestujem pohybom, veľa chodím pešo, chodím rýchlo a rád chodím do lesa. Obliekam sa vždy o trochu menej ako by bolo treba, telo sa po pár dňoch prispôsobí a je fajn. Chrípka ma obišla, len som sa nakazil od mojej milovanej polovičky, no i to ma po dvoch dňoch prešlo :) Tlačím ovocie, neriadim sa tým čo u nás rastie je dobré a ostatné jesť nebudem (aj keď s týmto názorom po logickej stránke súhlasím), ale tak ako v celom svojoím stravovaní mám zásadu: počúvam svoje telo. Cítim chuť na mrkvu? Prečo nie. Som od detstva odchovaný na kozom mlieku, na chate sme kupovávali kravské od susedov. Tie šplichty čo sú v obchodoch... :cry: a ešte "odtučnené" :D Chystám sa opäť vyraziť na skaly, som cez zimu nelozil, s priateľkou chceme začať pravidelne inline-ovať... treba kombinovať čo mi vraví telo a čo mi vraví rozum. Ak je to to isté, nie je čo riešiť. Ale každý máme svoj spôsob životosprávy...
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Keď je zle, tak si dám beta glukan, inak žijem úplne normálne. Normálne sa stravujem, nebazirujem na nejakých koktejloch, doplnkoch stravy, pripravkoch pre zdrave peňaženky biomaklerov a pod.
-Rád si pochutím na acidku, nepreháňam to s fastfoodom a cítim sa uplne dopohodky.

Uplink: Mal som jednú známu, ktorá žila cca rovnako "zdravo" ako ty. Koktely, studene jedla, šport, fitness, životospráva, príroda, zvieratka. Pre pár rokmi zomrela na rakovinu. :wink:
R.I.P
Becker02
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Becker02 »

uplink napísal: clovek - beloch nevie dobre travit mliecny cukor od cca 4och rokov [laktoza], mlieko donasa znacny uzitok organizmu, ale zaroven ho konstantne poskodzuje a tym poskodzuje aj samotnu imunitu organizmu.
a ina rasa napr. cernoch vie dobre travit ten mliecny cukor?
Napísať odpoveď