// som islny ateista
Viera
Boh zomrel??Retne napísal:Boh bol niekto ako Favid Copperfield, kazdeho oblbol, vsetci nechapali a po smrti mu pripisovali dalsie nadprirodzene vlastnosti![]()
No moj nazor je trosku hodny naivneho desatrocneho divcatka s lizankou: Verim v spravodlivost a Boh je pre nu perfektnym symbolom. takze ta viera ma len tak lizla.. no a o cirkvi ani slovo
Inak milujem ludi co nastolia nejaky nezmysel a ako argument tvrdia ze nemozes dokazat neexistenciu toho nezmyslu. Nemyslim to konkretne na tento pripad ale stava sa aj castejsie. Zivot nam riadi spiritualny hrncek granka.. dokaz ze nie
Tentoraz sme totiz v roli dokazovania my aspon trochu a uplne veriaci a kedze nikdy nebudeme moct dokazat boziu existenciu bude tato tema vhodna tak do krcmy k piatim pivam.
A co sa tyka fanatikov tak tych by som trochu prefackal nech si uvedomia ze zivot nieje pisany podla listov apostolov.
re
verim v boha aj ked to tak niekedy nevyzera. dost ma k tomu dohnal jeden vztah z jednou super babou. aj ked to nema nic spolocne, pre mna moc vela. v cirkev prestavam verit lebo coraz viac a viac ma dalej od boha
-
miki690
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Na tento prispevok nemozem nereagovat. urcite poznas scenku z filmu Dedicstvi aneb ku*va hosi gutentag ... "Vasi pi*u sem taky nevidl a verim ze ji mate" ... cize prosim neargumentuj tym je si ho nevidel. A to s tou ludskou hlupostou si si mohol odpustit. mas za to odo mna K-, lebo tym urazas mna aj ostatnych veriacich.MurphY napísal:tam kde konci ludska hlupost zacina viera v boha..ja som zarity ateista nebudem verit v to co som nikdy nevidel.. uz som sem asi pisal svoj nazor ale len tak ho zopakujem..
//edit neznamemu darcovi karmy : to nemal byt argument, to malo len poukazat na fakt ze hore uvedeny pirispevok typu "nieco neexistuje, lebo som to nevidel" je na podlozenie svojho nazoru prilis malo
-
Godfather
Medium Star
Nie je to nahoda sam Einstein povedal ze.... Boh nehral kocky!Janky napísal:V tom je ten rozdiel medzi nami,medzi krestanmi,ktori sa ku viere hlasia,ale v Boha aj tak neveria,lebo ho nevideli.
Zamysli sa nad takou samozrejmou vecou akou je voda.Je len náhoda,ze voda dokáze rozlozit vsetky látky,ktoré existuju???Je len náhoda,ze Zem je vzdialená od slnka,tak ze je nám príjemne???Keby bola len o pár stotisíc kilometrov blizsie,tak by sme nemohli prezit.Je to skutocne vsetko jedna velka náhoda????Co sa tyka tej polohy tak mam niekde v knihe aj cisla,ktore potvrdzuju to com som povedal.
Janky napísal:
V tom je ten rozdiel medzi nami,medzi krestanmi,ktori sa ku viere hlasia,ale v Boha aj tak neveria,lebo ho nevideli.
Zamysli sa nad takou samozrejmou vecou akou je voda.Je len náhoda,ze voda dokáze rozlozit vsetky látky,ktoré existuju???Je len náhoda,ze Zem je vzdialená od slnka,tak ze je nám príjemne???Keby bola len o pár stotisíc kilometrov blizsie,tak by sme nemohli prezit.Je to skutocne vsetko jedna velka náhoda????Co sa tyka tej polohy tak mam niekde v knihe aj cisla,ktore potvrdzuju to com som povedal.
no janky zober to tak zamyslat sa nad tym ako vznikla zem je take iste ako rozmyslat o tom jaky je vesmir velky..nahoda je aj to ze si vznikol ty..
V tom je ten rozdiel medzi nami,medzi krestanmi,ktori sa ku viere hlasia,ale v Boha aj tak neveria,lebo ho nevideli.
no janky zober to tak zamyslat sa nad tym ako vznikla zem je take iste ako rozmyslat o tom jaky je vesmir velky..nahoda je aj to ze si vznikol ty..
Neverím v Boha.Myslim ze je to vymysel.Nikdy nebolo dokázaná jeho existencia a povedal by som že je to len dobrá rozprávka pre cirkev na základe ktorej môžu zdierať ľudí ktorí podľahli tejto chorej viere.Jediné v čo v tomto svete verím je existencia samého seba.
1, Prečo keď je boh taký milosrdný a odpúšťa všetky hriechy musíme sa ísť spovedať ku kňazovi?Prečo sa nemôžme vyspovedať aj doma priamo bohu?
2, Prečo musíme chodiť do kostola keďže boh je vraj všade?
3, Prečo musíme platiť za svoju vieru?
4, Prečo vždy keď treba splatiť nejaký dlh peniaze niesú ale keď treba postaviť faru peniaze sa rýchlo nájdu
5, Prečo si cirkev ako jediná môže dovoliť povedať ako riešenie 6 miliónového dlhu citujem "Odpustenie dlhu"
Prečo?
EDIT : // brm dik za doplnok
.A chcem povedat ze som to pisal v zlom "case".Kedze neverim v boha ma byt v kazdej vete namiesto "musime" "musite"
1, Prečo keď je boh taký milosrdný a odpúšťa všetky hriechy musíme sa ísť spovedať ku kňazovi?Prečo sa nemôžme vyspovedať aj doma priamo bohu?
4, Prečo vždy keď treba splatiť nejaký dlh peniaze niesú ale keď treba postaviť faru peniaze sa rýchlo nájdu
5, Prečo si cirkev ako jediná môže dovoliť povedať ako riešenie 6 miliónového dlhu citujem "Odpustenie dlhu"
Prečo?
EDIT : // brm dik za doplnok
-
miki690
Medium Professional
Najskor je potrebne dodat ze nikto ani veriaci nemusia nikam chodit a nic nemusia robit pokial to nechcuDieg0 napísal:1, Prečo keď je boh taký milosrdný a odpúšťa všetky hriechy musíme sa ísť spovedať ku kňazovi?Prečo sa nemôžme vyspovedať aj doma priamo bohu?
Prečo?
1. Niekedy je dobre sa vyrozpravat , nebudem to rozoberat viac uz som to rozoberal inde ...
2. Ja chodim do kostola preto, ze tam mam cas, klud a mozem tam rozmyslat o viere o Bohu , modlit sa .... neviem preco tam chodia ostatni, ak len preto ze "musia" tak je to dost na nic a prakticky je zbytocne aby tam chodili.
3. Nemusime, ale ti ktori chcu podporit cirkev tak ju podporuju, pripadne pokrytci ktori sa chcu nejako vytiahnut pred ostatnimi ...
4. Vecsinou sa na fary robia zbierky, pripadne su nejaky sponzori ... ale na druhej strane to mozno cirkev prehana ...
5. Neviem o co konkretne ide, ale mozem tu zasa povedat, ze cirkev robi chyby , lebo ju tvoria ludia. Je vela veci, ktore aj mne prekazaju na cirkvi a su veci, ktore ma na nej hnevaju, napriklad to, ze sami vytvaraju prilezitosti na take otazky ako si prave ty tu teraz polozil. Napriek tomu chodim rad do kostola aj na spoved, aj ked Boh je vsade a odpusta hriechy, v kostole mam nanho viac casu ako kedykolvek a kdekolvek inde
No neviem ... preco musia platit zdravotnictvo aj ti, ktori su zdravi ? Preco za neho nepaltia len chory ? Aj ked je pravda ze cirkev je trochu iny pripad ... ale ked to tak zoberies napriklad vsetci platia aj za vysoke skoly aj ti co v zivote nestudovali ...brm napísal:Prečo za vieru musia platiť aj takí, ktorí ju maju doslova u prdele? Prečo za ňu neplatia len tí, ktorí ju majú?