Viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

V co verite?

v boha
100
47%
v cirkev
1
0%
v boha aj v cirkev
29
14%
som ateista
65
31%
ine ( alah, budha,...)
18
8%

Celkom hlasov: 213

Retne
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Retne »

Boh bol niekto ako Favid Copperfield, kazdeho oblbol, vsetci nechapali a po smrti mu pripisovali dalsie nadprirodzene vlastnosti :D

// som islny ateista
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Ocividne ma Elan pravdu, neveriaci neveria v ineho Boha ako veriaci veria :)
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Retne napísal:Boh bol niekto ako Favid Copperfield, kazdeho oblbol, vsetci nechapali a po smrti mu pripisovali dalsie nadprirodzene vlastnosti :D
Boh zomrel?? :? to su casy dnes...
No moj nazor je trosku hodny naivneho desatrocneho divcatka s lizankou: Verim v spravodlivost a Boh je pre nu perfektnym symbolom. takze ta viera ma len tak lizla.. no a o cirkvi ani slovo
:smt018
Inak milujem ludi co nastolia nejaky nezmysel a ako argument tvrdia ze nemozes dokazat neexistenciu toho nezmyslu. Nemyslim to konkretne na tento pripad ale stava sa aj castejsie. Zivot nam riadi spiritualny hrncek granka.. dokaz ze nie :roll:
Tentoraz sme totiz v roli dokazovania my aspon trochu a uplne veriaci a kedze nikdy nebudeme moct dokazat boziu existenciu bude tato tema vhodna tak do krcmy k piatim pivam.
A co sa tyka fanatikov tak tych by som trochu prefackal nech si uvedomia ze zivot nieje pisany podla listov apostolov.
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

mi-chau napísal:Boh zomrel?? :?
On zije? :shock: Nevies nahodou jeho cele meno a ake ma obcianstvo?
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Retne napísal:On zije? :shock: Nevies nahodou jeho cele meno a ake ma obcianstvo?
ja netvrdim ze zije, ale ty tvrdis ze zil kedze si napisal ze umrel :idea: na to aby nieco existovalo nemusi mat meno a priezvisko ani statne obcianstvo, rovnako ako ine abstraktne veci, ci uz smutok nenavist laska a podbne veci.
Monako2
Medium Professional
Medium Professional

re

Príspevok od používateľa Monako2 »

verim v boha aj ked to tak niekedy nevyzera. dost ma k tomu dohnal jeden vztah z jednou super babou. aj ked to nema nic spolocne, pre mna moc vela. v cirkev prestavam verit lebo coraz viac a viac ma dalej od boha
Rammer
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Rammer »

Verim v Boha aj v cirkev, ale nesuhlasim so vsetkymi cinmi, ktore spravila.
MurphY
Professional
Professional

Príspevok od používateľa MurphY »

tam kde konci ludska hlupost zacina viera v boha..ja som zarity ateista nebudem verit v to co som nikdy nevidel.. uz som sem asi pisal svoj nazor ale len tak ho zopakujem..
vojtk
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa vojtk »

Verim v dokonalost a lasku-nekonecnu a nezistnu ako zaklad vsetkeho, ako nieco, co je zakladnym kamenom univerza a vsetkych svetov.

Nazvite si to Budhom, Bohom, Silou, Vsetlom...mne je to jedno
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

vojtk napísal:Verim v dokonalost a lasku-nekonecnu a nezistnu ako zaklad vsetkeho, ako nieco, co je zakladnym kamenom univerza a vsetkych svetov.

Nazvite si to Budhom, Bohom, Silou, Vsetlom...mne je to jedno
co si pod tym pojmom nekonecna laska predstavujes?
vojtk
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa vojtk »

Nieco, co neviem dost dobre vyjadrit slovami, nejaku pozitivnu tvoriacu energiu, nejaky zakladny element, ako to mam vediet? :)
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

MurphY napísal:tam kde konci ludska hlupost zacina viera v boha..ja som zarity ateista nebudem verit v to co som nikdy nevidel.. uz som sem asi pisal svoj nazor ale len tak ho zopakujem..
Na tento prispevok nemozem nereagovat. urcite poznas scenku z filmu Dedicstvi aneb ku*va hosi gutentag ... "Vasi pi*u sem taky nevidl a verim ze ji mate" ... cize prosim neargumentuj tym je si ho nevidel. A to s tou ludskou hlupostou si si mohol odpustit. mas za to odo mna K-, lebo tym urazas mna aj ostatnych veriacich.

//edit neznamemu darcovi karmy : to nemal byt argument, to malo len poukazat na fakt ze hore uvedeny pirispevok typu "nieco neexistuje, lebo som to nevidel" je na podlozenie svojho nazoru prilis malo ;) evidentne si to nepochopil ale nevadi ;)
Godfather
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Godfather »

Janky napísal:V tom je ten rozdiel medzi nami,medzi krestanmi,ktori sa ku viere hlasia,ale v Boha aj tak neveria,lebo ho nevideli.
Zamysli sa nad takou samozrejmou vecou akou je voda.Je len náhoda,ze voda dokáze rozlozit vsetky látky,ktoré existuju???Je len náhoda,ze Zem je vzdialená od slnka,tak ze je nám príjemne???Keby bola len o pár stotisíc kilometrov blizsie,tak by sme nemohli prezit.Je to skutocne vsetko jedna velka náhoda????Co sa tyka tej polohy tak mam niekde v knihe aj cisla,ktore potvrdzuju to com som povedal.
Nie je to nahoda sam Einstein povedal ze.... Boh nehral kocky! :wink:
MurphY
Professional
Professional

Príspevok od používateľa MurphY »

Janky napísal:
V tom je ten rozdiel medzi nami,medzi krestanmi,ktori sa ku viere hlasia,ale v Boha aj tak neveria,lebo ho nevideli.
Zamysli sa nad takou samozrejmou vecou akou je voda.Je len náhoda,ze voda dokáze rozlozit vsetky látky,ktoré existuju???Je len náhoda,ze Zem je vzdialená od slnka,tak ze je nám príjemne???Keby bola len o pár stotisíc kilometrov blizsie,tak by sme nemohli prezit.Je to skutocne vsetko jedna velka náhoda????Co sa tyka tej polohy tak mam niekde v knihe aj cisla,ktore potvrdzuju to com som povedal.

no janky zober to tak zamyslat sa nad tym ako vznikla zem je take iste ako rozmyslat o tom jaky je vesmir velky..nahoda je aj to ze si vznikol ty..
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

Neverím v Boha.Myslim ze je to vymysel.Nikdy nebolo dokázaná jeho existencia a povedal by som že je to len dobrá rozprávka pre cirkev na základe ktorej môžu zdierať ľudí ktorí podľahli tejto chorej viere.Jediné v čo v tomto svete verím je existencia samého seba.

1, Prečo keď je boh taký milosrdný a odpúšťa všetky hriechy musíme sa ísť spovedať ku kňazovi?Prečo sa nemôžme vyspovedať aj doma priamo bohu?
2, Prečo musíme chodiť do kostola keďže boh je vraj všade?
3, Prečo musíme platiť za svoju vieru?
4, Prečo vždy keď treba splatiť nejaký dlh peniaze niesú ale keď treba postaviť faru peniaze sa rýchlo nájdu
5, Prečo si cirkev ako jediná môže dovoliť povedať ako riešenie 6 miliónového dlhu citujem "Odpustenie dlhu"
Prečo?

EDIT : // brm dik za doplnok :P.A chcem povedat ze som to pisal v zlom "case".Kedze neverim v boha ma byt v kazdej vete namiesto "musime" "musite"
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Dieg0 napísal:3, Prečo musíme platiť za svoju vieru?
Prečo za vieru musia platiť aj takí, ktorí ju maju doslova u prdele? Prečo za ňu neplatia len tí, ktorí ju majú?

//ale zelovoc má pravdu.. cirkev sa myslím rozoberala už vo viacerých témach..
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

Dieqo0: nemyl si boha a cirkev. na vsetky tvoje otazky ti mozem odpovedat: lebo cirkev.
yoplin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa yoplin »

nikomu neberiem jeho vieru v cokolvek, ale mna nikto nepresvedci o tom ze nejaky boh existuje, alebo ze mam v neho verit.
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

Ak chce niekto kritizovať Boha (ako napríklad tu spomínané "prečo musíme...", mal by si uvedomiť, že všetky príkazy / nákazy / zákazy a podobné blbosti vymysleli ľudia, nie Boh...

Ja v Boha verím, ale má to veľmi ďaleko k obrazu viery ako ho prezentuje západná církev...
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

Dieg0 napísal:1, Prečo keď je boh taký milosrdný a odpúšťa všetky hriechy musíme sa ísť spovedať ku kňazovi?Prečo sa nemôžme vyspovedať aj doma priamo bohu?
2, Prečo musíme chodiť do kostola keďže boh je vraj všade?
3, Prečo musíme platiť za svoju vieru?
4, Prečo vždy keď treba splatiť nejaký dlh peniaze niesú ale keď treba postaviť faru peniaze sa rýchlo nájdu
5, Prečo si cirkev ako jediná môže dovoliť povedať ako riešenie 6 miliónového dlhu citujem "Odpustenie dlhu"
Prečo?
Najskor je potrebne dodat ze nikto ani veriaci nemusia nikam chodit a nic nemusia robit pokial to nechcu ;)
1. Niekedy je dobre sa vyrozpravat , nebudem to rozoberat viac uz som to rozoberal inde ...
2. Ja chodim do kostola preto, ze tam mam cas, klud a mozem tam rozmyslat o viere o Bohu , modlit sa .... neviem preco tam chodia ostatni, ak len preto ze "musia" tak je to dost na nic a prakticky je zbytocne aby tam chodili.
3. Nemusime, ale ti ktori chcu podporit cirkev tak ju podporuju, pripadne pokrytci ktori sa chcu nejako vytiahnut pred ostatnimi ...
4. Vecsinou sa na fary robia zbierky, pripadne su nejaky sponzori ... ale na druhej strane to mozno cirkev prehana ...
5. Neviem o co konkretne ide, ale mozem tu zasa povedat, ze cirkev robi chyby , lebo ju tvoria ludia. Je vela veci, ktore aj mne prekazaju na cirkvi a su veci, ktore ma na nej hnevaju, napriklad to, ze sami vytvaraju prilezitosti na take otazky ako si prave ty tu teraz polozil. Napriek tomu chodim rad do kostola aj na spoved, aj ked Boh je vsade a odpusta hriechy, v kostole mam nanho viac casu ako kedykolvek a kdekolvek inde :wink:
brm napísal:Prečo za vieru musia platiť aj takí, ktorí ju maju doslova u prdele? Prečo za ňu neplatia len tí, ktorí ju majú?
No neviem ... preco musia platit zdravotnictvo aj ti, ktori su zdravi ? Preco za neho nepaltia len chory ? Aj ked je pravda ze cirkev je trochu iny pripad ... ale ked to tak zoberies napriklad vsetci platia aj za vysoke skoly aj ti co v zivote nestudovali ...
Napísať odpoveď