Flash Biosu na P5K ... Preprogramovať BIOS.. KDE??
Flash Biosu na P5K ... Preprogramovať BIOS.. KDE??
Zdravim.
Potreboval by som nejako preprogramovat (preflashovať) bios na Asus P5K, lebo pri flasovani noveho biosu mi vypísalo chybu a už sa PC vôbec nenabootuje.
Iba sa zapne a po 3sek vypne a takto sa to opakuje. Bolo by to nejako možne opraviť? diky
Potreboval by som nejako preprogramovat (preflashovať) bios na Asus P5K, lebo pri flasovani noveho biosu mi vypísalo chybu a už sa PC vôbec nenabootuje.
Iba sa zapne a po 3sek vypne a takto sa to opakuje. Bolo by to nejako možne opraviť? diky
-
prask
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
zevraj asus dosky to maju nejake komplikovanejsie takze potom jedine reklamacia. ja som ju uhral ked mi to padlo a uznali mi to (prave kvoli tomu ze som pouzival ich programy). ak si pouzival ten Asus Update vo wine tak to je zrada, ten program by sa mal zrusit. najlepsie je to riesit z USB kluca cez Asus EZ flash.
po nepodarenom update mi nepomohlo nic proste doska nepostovala takze som to nemal ako rozchodit.
po nepodarenom update mi nepomohlo nic proste doska nepostovala takze som to nemal ako rozchodit.
Crashfree bios je len na papieri, nefunguje. TAktiez nam odisla doska P5B SE. Pri update vymazalo stary bios, nahodilo novy, ale verifikacia uz nepresla ani na snad 20xkrát. Po restarte samozrejme ani post, skratka nic. Potom sme sa to snazili este obnovit cez disketu, usb, cd ale tomu uz nic nepomohlo. Vyreklamovali to ale bez pipnutia, takze je mozne, ze sme neboli sami.t0m4s3 napísal:To ti dementi z Asusu nemaju dual-bios? Citam, ze to ma nejaku featuru Crashfree bios, ktora, ale zrejme funguje "skvele"
prask.. len ak si prečítaš prvý príspevok, tak ono mu to ani nezačne bootovať, ani mu neprebehne úvodná obrazovka "post".. tj. sa ani nevie dostať do biosu..
ThroniX.. čo tak to dať na reklamačku? Pokiaľ si nerobil zverstvá pri nahadzovaní biosu (neskúšal si nejaké pofidérne nie z produkcie asus), tak by nemal byť problém. Pochybujem, že bude niekto vedieť niečo také urobiť.. najskôr Ti to dokážu urobiť v autorizovanom servise ASUS.. skús pogoogliť.
ThroniX.. čo tak to dať na reklamačku? Pokiaľ si nerobil zverstvá pri nahadzovaní biosu (neskúšal si nejaké pofidérne nie z produkcie asus), tak by nemal byť problém. Pochybujem, že bude niekto vedieť niečo také urobiť.. najskôr Ti to dokážu urobiť v autorizovanom servise ASUS.. skús pogoogliť.
Keby to bol iny cip, tak by som mu to v praci vedel spravit, lebo tu na to mame programator. Ale tam je najskor 1MB seriovy cip rovnako ako na P5B, na ktory uz nemame vybavenie.brm napísal: Pochybujem, že bude niekto vedieť niečo také urobiť.. najskôr Ti to dokážu urobiť v autorizovanom servise ASUS.. skús pogoogliť.
BTW: Je mozne, asi to mal na mysli prask, vytvorit spustaciu disketu a cez nu naprogramovat bios, no v mojom pripade ani to neslo. Teda vsetko ukazalo ako ok, ze programuje no velmi rychlo mu to islo, takze najskor nic neprogramoval, lebo po restarte to aj tak neslo.
Dal by sa urobit hot flash, to znamena ze potrebujes este jeden funkcny PC s doskou od asusu na ktorej nabootujes flashovaci program, vymenis bios chipy a naflashujes to natvrdo. Je tam sice riziko ze pri zapnutom PC ked budes vyberat chip tak sa nieco stane, ale inak to nejde. Funguje to bezproblemov, ja som to robil na jednom starom PC.
-
PeterCA
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
vopred sorry ze to trepem do tejto temy, ale nechcem vytvarat zbytocne novu
akze mam jeden problem(neviem ci je to problem, preto sa vas chcem spytat)... mam spominanu dosku ASUS P5K... nepaci sa mi ale jedna vec: v BIOSe mam pri SATA CONFIGURATION polozku "Configure SATA as" a je tam IDE
... viete niekto co s tym? nieje tam ina moznost ako IDE... (disk mam WD 2500KS).. vie niekto co s tym? lebo ked si predstavim, ze ten disk mi ide ako IDE
zatial dik vsetkym
akze mam jeden problem(neviem ci je to problem, preto sa vas chcem spytat)... mam spominanu dosku ASUS P5K... nepaci sa mi ale jedna vec: v BIOSe mam pri SATA CONFIGURATION polozku "Configure SATA as" a je tam IDE
zatial dik vsetkym