Flash Biosu na P5K ... Preprogramovať BIOS.. KDE??

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
ThroniX
Expert
Expert

Flash Biosu na P5K ... Preprogramovať BIOS.. KDE??

Príspevok od používateľa ThroniX »

Zdravim.

Potreboval by som nejako preprogramovat (preflashovať) bios na Asus P5K, lebo pri flasovani noveho biosu mi vypísalo chybu a už sa PC vôbec nenabootuje.
Iba sa zapne a po 3sek vypne a takto sa to opakuje. Bolo by to nejako možne opraviť? diky
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa brm »

Pozri manuál (stiahni z netu), že ako sa resetuje BIOS (CLEAR CMOS).. alebo vyber baterku na cca minutu..
prask
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa prask »

zevraj asus dosky to maju nejake komplikovanejsie takze potom jedine reklamacia. ja som ju uhral ked mi to padlo a uznali mi to (prave kvoli tomu ze som pouzival ich programy). ak si pouzival ten Asus Update vo wine tak to je zrada, ten program by sa mal zrusit. najlepsie je to riesit z USB kluca cez Asus EZ flash.
po nepodarenom update mi nepomohlo nic proste doska nepostovala takze som to nemal ako rozchodit.
ThroniX
Expert
Expert

Všetky resety som už skušal a nepomoholo.
prask: Tak to dam na reklamaciu dufam že to uznaju. Ako píšeš keď je to cez ich program a padne mali by to uznať, dúfam že ano.
erik_tt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erik_tt »

Dobre vedet akurat som to chcel zajtra robit mozno ste mi zchranili dosku
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

To ti dementi z Asusu nemaju dual-bios? Citam, ze to ma nejaku featuru Crashfree bios, ktora, ale zrejme funguje "skvele"
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

t0m4s3 napísal:To ti dementi z Asusu nemaju dual-bios? Citam, ze to ma nejaku featuru Crashfree bios, ktora, ale zrejme funguje "skvele"
Crashfree bios je len na papieri, nefunguje. TAktiez nam odisla doska P5B SE. Pri update vymazalo stary bios, nahodilo novy, ale verifikacia uz nepresla ani na snad 20xkrát. Po restarte samozrejme ani post, skratka nic. Potom sme sa to snazili este obnovit cez disketu, usb, cd ale tomu uz nic nepomohlo. Vyreklamovali to ale bez pipnutia, takze je mozne, ze sme neboli sami.
ThroniX
Expert
Expert

pato83: Presne toto iste mi spravilo vymazalo, nahodilo a pri Verifikacii to skončilo, ďalej s tým už nešlo ani pohnúť.
prask
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

najlepsia moznost je pouzit EZ flash to mam overene. ten program cez windows pada asi v 50% pripadoch a hlavne na viste to ma strasne rad.
ThroniX
Expert
Expert

Vedel by plss niekto Preprogramovať (hardwarovo) nejako BIOS. dik
ThroniX
Expert
Expert

Nepoznate nejaky servis kde by mohli preprogramovať bios? Je to 8 nožičkovy čip a da mi vyprat aj zo zakladovky.
prask
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

sak to flashni cez Asus EZ flash (dostanes sa tam bud cez bios alebo nejakou skratkou pri starte) a bios si daj na USB kluc.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

prask.. len ak si prečítaš prvý príspevok, tak ono mu to ani nezačne bootovať, ani mu neprebehne úvodná obrazovka "post".. tj. sa ani nevie dostať do biosu..

ThroniX.. čo tak to dať na reklamačku? Pokiaľ si nerobil zverstvá pri nahadzovaní biosu (neskúšal si nejaké pofidérne nie z produkcie asus), tak by nemal byť problém. Pochybujem, že bude niekto vedieť niečo také urobiť.. najskôr Ti to dokážu urobiť v autorizovanom servise ASUS.. skús pogoogliť.
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

brm napísal: Pochybujem, že bude niekto vedieť niečo také urobiť.. najskôr Ti to dokážu urobiť v autorizovanom servise ASUS.. skús pogoogliť.
Keby to bol iny cip, tak by som mu to v praci vedel spravit, lebo tu na to mame programator. Ale tam je najskor 1MB seriovy cip rovnako ako na P5B, na ktory uz nemame vybavenie.

BTW: Je mozne, asi to mal na mysli prask, vytvorit spustaciu disketu a cez nu naprogramovat bios, no v mojom pripade ani to neslo. Teda vsetko ukazalo ako ok, ze programuje no velmi rychlo mu to islo, takze najskor nic neprogramoval, lebo po restarte to aj tak neslo.
prask
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

nene sry ja som uplne zabudol ze jemu to uz odislo. myslel som ze sa riesi nieco ine. pardon :D
luki999
Expert
Expert

Príspevok od používateľa luki999 »

Dal by sa urobit hot flash, to znamena ze potrebujes este jeden funkcny PC s doskou od asusu na ktorej nabootujes flashovaci program, vymenis bios chipy a naflashujes to natvrdo. Je tam sice riziko ze pri zapnutom PC ked budes vyberat chip tak sa nieco stane, ale inak to nejde. Funguje to bezproblemov, ja som to robil na jednom starom PC.
PeterCA
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PeterCA »

vopred sorry ze to trepem do tejto temy, ale nechcem vytvarat zbytocne novu

akze mam jeden problem(neviem ci je to problem, preto sa vas chcem spytat)... mam spominanu dosku ASUS P5K... nepaci sa mi ale jedna vec: v BIOSe mam pri SATA CONFIGURATION polozku "Configure SATA as" a je tam IDE :cry: ... viete niekto co s tym? nieje tam ina moznost ako IDE... (disk mam WD 2500KS).. vie niekto co s tym? lebo ked si predstavim, ze ten disk mi ide ako IDE :cry:

zatial dik vsetkym :wink:
Napísať odpoveď