Sebaobrana - spreje, paralyzery...

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
JV
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa JV »

PLS nevie niekto nejaky slovensky e.shop so sebeobranou :?
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

co by ste mi odporucili na sebeobranu pred zvieratom (besny pes, bojovy pes, divoke zviera - jelen v ruji, pripadne macko)? Tam asi kaser nebude ucinny, ma vtedy zmysel plynovka s novinamidom 120mg? Nedavam si nadeje ze by zasobnik zlozil medveda, ale toho psa, pripadne jelena...?
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Uvazujem o tom, ze si kupim nejaky sebaobranny prostriedok, najskor asi Slzny plyn, no neviem ako to je s tym tu v UK, lebo mali sme jeden a policajt pvedal, ze je zakazane drzat slszny plyn rovnaky ako policia(a to bol kupeny na SVK) a on ukazal a mal taky isty plyn.
Takze neviem ci je to tu legalne, a keby ste prosim vas niekto vedel o eshope v UK s takymi srandami tak by ste mi pomohli :wink: .
Zacinam mat take mensie problemy, s nejakymy zasranymy pakistancami, skoro kazde rano ked cakam na autobus provokuju, maju sice mozno 12-13 rokov, ale ja ich bit nechcem, ved to su zasrani, ktory su o 2 hlavy nizsi odo mna. A ja problemi s policiou mat nechcem. Lebo viem ako to tu chodi, uz len za facku sa plati pokuta 80 libier. :?
Cize keby ma otrvovali znova, nastriekam mu to do ksichtu a ho zneskodnim aspon na 20 minut. A to sa ho ani nedotknem. :D
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Lub0$ napísal:...
ak chces postupovat podla zakona, nesmies mat pri sebe ziadnu sebeobrannu zbran! Ked sme boli v UK pred cca 5 rokmi, bolo tomu tak. Ziadny kaser, ziadny noz, nic. Bud sa naucit vyjednavat s ludmi alebo mat rychle nohy. :?

asi som ta moc nepotesil, tak http://www.specnaz.cz/index.php?id=63&a ... cat=42&l=0
je to sice o znasilneni, ale plati to i pre panov v tvojej situacii :D
tomek00
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tomek00 »

ja mam uz par rokov "nindžáky" cely cas som ich mal odlozene doma, nepouzil som ich... ale najlepsia sebaobrana je taka ze sa budeme snazit vyhybat miestam kde je to nebezpecne a ked uz tak ryyychlo utekat prec :wink:
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Stoporko napísal:ak chces postupovat podla zakona, nesmies mat pri sebe ziadnu sebeobrannu zbran! Ked sme boli v UK pred cca 5 rokmi, bolo tomu tak. Ziadny kaser, ziadny noz, nic. Bud sa naucit vyjednavat s ludmi alebo mat rychle nohy. :?

asi som ta moc nepotesil, tak http://www.specnaz.cz/index.php?id=63&a ... cat=42&l=0
je to sice o znasilneni, ale plati to i pre panov v tvojej situacii :D
No dobre to akoze ma niekto napadne, alebo mi proste neda pokoj tak ja nesmiem v zaujme sebaobrany pouzit ziaden paralyzer, alebo nic podobne??? :roll:
inflater
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa inflater »

no, proti ludom a obzvlast malym spratkom staci aj ten sprej, na rozzureneho medveda bych si s nejakou plynovou pistolou neodvazil... este by ho to viac nastvalo... najlepsie je konfliktom sa vyhybat, a ak by uz prisiel ten nas macko tak sa zahrat na mrtveho... aj ked viem ze lahko sa vravi, ale istotne nie plynovku; nasere sa, dojdu ti tam bombicky a potom ho mozes tak pelendrekom mlatit :lol: mozno este lovecku gulovnicu alebo brokovnicu, ale vidis to - v spravach mas aj pripady s pouzitim zbrane a aj tak - nasledne zranenia atd.... plus za zastrelenie davaju pokuty alebo rovno basu ak nemas svedka ze to bolo v sebaobrane

ako vravim, najlepsie je vyhybat sa konfliktom
a ak je to nejaky besny pes (ktory nema ani ponatia co robi samozrejme), tak ak mas rychle nohy tak zdrhaj, ak si odvazis tak pal donho aj kaserom. ale ak ho nezneskodnis alebo mu neutecies... taketo pripady koncia velmi zle. bud vykrvacas, alebo ak uz bol nasyteny, tak v tom horsom pripade besnota. - no je to tabu, vyber je na tebe :)
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

A este so msa chcel opytat co je to ten motylik ci co :o
KAzdy tu pise ze to ma, a ja ani netusim co to je :)
JV
Light Professional
Light Professional

to je druh noža taký "vyklapaci" a pls fakt nikdo nevie nejaky slovenský e.shop ohladom tychto veci? :?
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

to Lubo: v Britanii nesmies mat na ulici ani kaser ani ziadnu sebeobrannu zbran a toboz nie motylika

motylik je vyhadzovaci noz s dvojitou ruckou, velmi efektne pri otvarani, ale to je asi tak vsetko... http://www.armpek.sk/?str=320&ct=60 na bezne prace nepouzitelny (ale nechcem sa s nikym hadat ak ma opacny nazor)

to Inflater: myslis ze by novinamid 120 nezastavil psa? Proti mackovi, vravim, nedavam tomu sancu, no proti "mensej zveri" by to mohlo mat ucinok...co takto jelen, srnec, diviak? pre neznalych: do plynovych zbrani sa laduju hlavne tri druhy streliva: dva takmer neucinne: CS a este jeden, no a treti, velmi silny a oficialne zakazany proti ludom :D je prave novinamid. Predavaju sa naboje s obsahom novinamidu 20 a 120mg. Po horach sa tulam dost casto a teraz uz aj s drahou polovickou a ide mi predovsetkym o jej bezpecnost. Na opasku sa mi zvykne hompalat lovecky noz, no ten by som na zviera pouzil len nerad.
predom dik za pomoc
som proti pouzivaniu plynoviek na obranu pred ludmi (moje prispevky skorej v teme) ale pred zvieratom je to ine
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

No dobre ale ako vravim, tiez to bolo pouzite aj u nas a policajt len povedal, ze ukaz mi to, tak so mmu to doniesol a povedal ,ze si to musi nechat, lebo je to zakazane, ale pochybujem ze by mi dali pokutu, ved je to sebaobrana. :?
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krupica_dnb »

v prvom rade jeden fakt, zvierata maju ine sliznice ako ludia, to plati aj pre oci. Normalne kasery (NATOapod.) maju ako ucinnu latku zluceninu zalozenu na benzenovom jadre a to je neucinne voci zvieratam. Neviem povedat ci je neskodna alebo drazdiva.
Preto sa proti zvieratam pouzivaju peprove spreje, daju sa najst specialne prave proti zvieratam. takze minimalne pepper.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

pozri, mne takto v UK zhabali moj oblubeny noz...budiz mu lahka zem... ich zakony prestudovane nemam (a ani nase :D ) no ked sme tam boli zo skolou cca 5r dozadu tak nam aj letaciky rozdavali ze NESMIEME MAT PRI SEBE NIC NA SEBEOBRANU ako je sprej, tonfa, obusok a pod. Aj nam to prislo nelogicke, hlupe, ale co uz. Na tom odkaze co som daval je par zaujimavych alternativ - kluce, golfova lopticka...
JV
Light Professional
Light Professional

prsim vas tato stranka www.afg.sk zasiela iba na firmy ? :? ty kks hladam na googli uz hodinu a nenašiel som žiadny slovenský e.shop čo sa tychto veci tyka :x
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

JV napísal:prsim vas tato stranka www.afg.sk zasiela iba na firmy ? :? ty kks hladam na googli uz hodinu a nenašiel som žiadny slovenský e.shop čo sa tychto veci tyka :x
skus dajaky armyshop, tam mavaju taketo veci. moj antidog pochadza z municaku :) teda oplati sa mi na zvieratka plynovka? kaser je len ne blizko a ma malu kapacitu. aku by ste kupili? paci sa mi walther 22, ale ta cena... ideal daco do 3k so 7 a viac rannym zasobnikom, a aby to pekne vyzeralo (ziadna damska pistolka a ziadna bereta - vela krava). dik za radu
JV
Light Professional
Light Professional

v army shope cz som skušal ale tam na slovensko zasilaju iba za doplatok 220 kč a to sa mi nechce davat za obyčajni kaser a na sk armyshope je pri slzakoch napisane tento tovar si možte kupit iba na predajni alebo take niečo
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

JV
Light Professional
Light Professional

dik som nevedel ze aj municak je e-shop k+
Edward31
Novice
Novice

plynovky vs. ostre zbrane

Príspevok od používateľa Edward31 »

Cele rozsiahle diskusie o tom , ci su plynove pistole vyhoda, alebo nie, resp. ich porovnavanie s ostrymi zbranami su nezmyselne. Tazko porovnavat " jablka s hruskami ". Je sice pravda, ze pouzitie plynovky je v istom zmysle riziko, nakolko je na nerozoznanie od ostrej. Vsetko je ale relativne a zavisle na konkretnych podmienkach. Niekedy je na nezaplatenie mat ostru, inokedy by som ju radsej u seba nemal. Rovnake je to s plynovkou. Raz je lepsie mat u seba jedno , inókedy druhe. Najlepsie je dokazat ich nepouzit. Je pravda , ze vystrielat do cloveka zasobnik plynovych nabojov je jednoduche a teda pre mnohych lakave. S ostrou je to o nieco horsie. Myslim , ze ci uz ide o ostru, plyn, noz , alebo len hole paste, vzdy v tom zohrava podstatnu ulohu sudnost a rozvaha. Osobne nosim plynovku a nikedy aj noz a v blizkej buducnosti si chcem legalne zaobstarat ostru / zijem vo velkom meste kde nieje nudza o kriminalitu /, ale dufam , ze nebudem musiet nikdy nic z toho pouzit. A ak by k tomu doslo tak nech je to s chladnou hlavou. Bude to tak ci onak nutne zlo.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Edward, pravdupovediac je tazko zachovat si chladnu hlavu v danej situacii ked ta niekot napadane apodobne. Dokaze to mozno 5 ludi zo 100, a este ked mas v jednom vrecku plynovu zbran a v druhom nejaky noz, tak si si v podstate isty ze sa ubranis a ked po tebe niekto skoci tiez s nozom v ruke tak vacsina z nas by asi na nho vystrielala cely zasobnik. :wink:
Napísať odpoveď