Cas straveny na hojkovi

Napíšte nám, či sa vám páči tento board, čo by ste chceli pridať, zmeniť...
spanoo
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Cas straveny na hojkovi

Príspevok od používateľa spanoo »

Bolo by dost dobre keby kazdy uzivatel mal vo svojom profile cas straveny na hojkovi...myslim tym ako dlho si online...presne to iste ako je s tym kolko casu si stravil hranim, tak by bolo dobre keby to bolo aj na online cas.
Mna osobne dost zaujima kolko casu tu travim...cca 70-80 hodin tyzdenne ;)
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

mozes vyskusat toto: http://pageaddict.com/ je to doplnok do firefoxu
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

Pekny napad, len ja mam hojko ako domovsku a sem tam ked sadnu moji rodicia za PC, zapnu net a ani na neho neidu, robia zvacsa nieco ine, cudny zlozvyk... :) tak z toho dovodu by mozno vyslo kusok viacej hodin ako je to v reale...
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

Retne napísal:Pekny napad, len ja mam hojko ako domovsku a sem tam ked sadnu moji rodicia za PC, zapnu net a ani na neho neidu, robia zvacsa nieco ine, cudny zlozvyk... :) tak z toho dovodu by mozno vyslo kusok viacej hodin ako je to v reale...
no tak neviem, ono ta to po 5 minutach odpoji zo serveru, takze potom by si musel zase aspon obnovit stranku, cize mozno nejake minuty naviac by ti to pridalo :wink:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Tazko povedat ci je to hodnotenie realne, pretoze to pocita podla session a tie maju svoju platnost, navyse su ludia co pouzivaju RSS aj s loginom a tak tie casy by boli dost skreslene.
spanoo
Star
Star

hojko napísal:Tazko povedat ci je to hodnotenie realne, pretoze to pocita podla session a tie maju svoju platnost, navyse su ludia co pouzivaju RSS aj s loginom a tak tie casy by boli dost skreslene.
Nechcem aby si zoradoval ludi do nejakeho rebricka podla toho kolko su online alebo im daval statusy...len proste informacne to hod do profilu tak ako aj cas straveny hranim
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Ak vies navrhnut sposob akym tento cas merat z hladiska serveru, tak sem s nim, mna nic co by skutocne odpovedalo realite nenapada.
ppt
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ppt »

t0m4s3:
A co takto?
v tabulke USERS by bol dalsi stlpec(pomenujme ho online_time), ktory by zodpovedal celkovemu casu, ktory stravi user na fore + by tam bol stlpec last_refresh -posledny refresh uzivatela - aktualizoval by sa pri kazdom nacitani lubovolnej stranky na fore (tu mozno nastava problem, query pri kazdom nacitani stranky naviac..). Pri kazdom refreshy by sa vypocital cas, ktory uplynul od last_refresh a pripocital by sa k online_time iba v tom pripade, zeby bol rozdiel aktualneho casu od last_refresh menej ako 10 minut napr. A po tomto prepocte by sa last_refresh nastavil na hodnotu aktualneho casu.
Tieto vypocty by sa mohli vykonavat v page_header.php (aby sa vykonavali na kazdej podstranke fora), akurat, ze by to robilo par queries na kazdeho usera naviac.. :?
spanoo
Star
Star

Tak ten napada vyzera dobre...ale neviem ako to bude fungovat v skutocnosti a ci to nebude mat za nasledok spomalovanie celeho fora...
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

spanoo napísal:Tak ten napada vyzera dobre...ale neviem ako to bude fungovat v skutocnosti a ci to nebude mat za nasledok spomalovanie celeho fora...
Myslim, ze za spomalenie fora by to urcite nestalo. Aj ked osobne by som bol velmi zvedavy kolko casu tu stravim. Male cislo to nebude :D
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

to by bolo fakt skreslujuce...ja napr niekedy odbehnem aj na par hodin ale firefox nechavam zapnuty a ak je tam nabehnuty aj hojko...potom by to pripocitavalo hodiny ked za pc niesom. nie?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

ppt napísal:t0m4s3:
A co takto?
v tabulke USERS by bol dalsi stlpec(pomenujme ho online_time), ktory by zodpovedal celkovemu casu, ktory stravi user na fore + by tam bol stlpec last_refresh -posledny refresh uzivatela - aktualizoval by sa pri kazdom nacitani lubovolnej stranky na fore (tu mozno nastava problem, query pri kazdom nacitani stranky naviac..). Pri kazdom refreshy by sa vypocital cas, ktory uplynul od last_refresh a pripocital by sa k online_time iba v tom pripade, zeby bol rozdiel aktualneho casu od last_refresh menej ako 10 minut napr. A po tomto prepocte by sa last_refresh nastavil na hodnotu aktualneho casu.
Tieto vypocty by sa mohli vykonavat v page_header.php (aby sa vykonavali na kazdej podstranke fora), akurat, ze by to robilo par queries na kazdeho usera naviac.. :?
Napad to nie je zly, ale stale to ma daleko od reality...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

SchYzo napísal:to by bolo fakt skreslujuce...ja napr niekedy odbehnem aj na par hodin ale firefox nechavam zapnuty a ak je tam nabehnuty aj hojko...potom by to pripocitavalo hodiny ked za pc niesom. nie?
to máš rovnaké skreslenie ako stav pod avatarom. Tiež ťa tu vidím online aj keď tu možno nie si. Tak prečo by také isté skreslenie nemohlo byť aj v štatistike?
ppt
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

SchYzo: v tom pripade, co som pisal ja by sa ti ten cas nezapocitaval (ak nemas v prehliadaci nejakym sposobom nastaveny autorefresh stranok). Inak by sa ti ten cas zapocitaval napr vtedy, ze by si prisiel k PC, refreshol by si si hojko.com, odisiel niekam na 9 minut a opat by si refreshol stranku atd..
Jasne, ze by neslo o presne meranie casu, kedze cas je (nielen) v tomto pripade relativny pojem: Je to cas, kedy len citam forum? Alebo len cas ked sa mi nacitavaju jednotlive temy? etc.. :wink:
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

audiotrack napísal:to máš rovnaké skreslenie ako stav pod avatarom. Tiež ťa tu vidím online aj keď tu možno nie si. Tak prečo by také isté skreslenie nemohlo byť aj v štatistike?
lebo momentalny stav a statistika su rozdielne veci no...podla mna sa to tam nehodi ale ak chcete tak to tam dajte

/edit: ppt:no ak by to bolo tak tak to uz hej potom :)
spanoo
Star
Star

Nejde o to, ze v tom moze niekto podvadzat...sak s toho nikdo nebude mat ziadne vyhody a nemusite podla toho robit nekay rebricek ako pri karme...len informacne
ppt
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Vcera vecer som cisto do noveho phpBB u mna na localhoste nakodil pocitanie online casu presne podla toho sposobu ako som pisal vyssie (dakujem audiotrackovi za psychicku podporu :D ). Vysledok si mozete pozriet tu, no stranka bezi len v case ked mam doma zapnuty web server, kedze to je u mna, taktiez vam to nepojde velmi rychlo, pretoze rychlost mojho netu je dost obmedzena :oops: .
Kludne sa mozete do toho testing fora zaregistrovat, akurat vam pri registracii vypise chybu pri odosielani e-mailu (kedze nemam mail server), no registracia prebehne aj napriek chybe uspesne.

V profile sa ukazuje online cas "straveny" na stranke. Robi to o 2 queries viac. Uprava kodu bola ozaj len minimalna (par riadkov pre pocitanie casu + par riadkov pre vypis casu), takze ak by bol zaujem zo strany vedenia, mozem poskytnut skript..
"J"
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa "J" »

1mes 9dni 15hod 6min 48sec :sok: :new18: :hmm: a to si tam regnuty od vcerajska
ppt
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

"J": v databaze som si nageneroval vyssi cas, aby som otestoval zobrazovanie spravneho formatu casu. :wink:
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

ppt zas vymyšľaš somariny :P :D
Napísať odpoveď