Odstupenie od zmluvy
Odstupenie od zmluvy
Chcel som sa opytat, ze ako to je so situaciou, ked si napriklad objednam tovar povedzme v alze.sk, avsak dojde ku skutocnosti, ze si tovar nevyzdvihnem. Mozu potom odomna pozadovat zaplatenie plnej sumy, alebo nejake penale?
Dik
Dik
-
DanielDevil
Addict
- Kontaktovať používateľa:
na tvojom mieste by som im zavolal, ze aka situacia ti vznikla, vyhnes sa tak moznosti, ze nabuduce ti neposlu nic, lebo si neseriozny. Tym ze balicek ostane na poste nevyzdvihnuty dlhu dobu, im len pridas na nakladoch a problemoch. Ty mas podla zakona, tovar ktory si si objednal cez net, tj nemohol si ho vopred vidiet, alebo ohmatat pri kupe, moznost vratenia tovaru - pozri si obchodne podmienky aku lehotu udavaju. Ak ziadnu, mozes tak vykonat do jedneho mesiaca, ale produkt by nemal byt rozbaleny a pouzivany.
V kazdom pripade teraz ide o to, aby boli aj oni oboznameni s problemom ktory nastal a navrhli ti dalsie riesenie. To ze ti vzniknu naklady na odoslanie tovaru s5, je podla mna voci nim daleko serioznejsie, ako keby tie naklady vznikli im.
Este ma napada - neviem kolko balik bude trcat nevyzdvihnuty na poste - ale ak dlhsie ako je doba moznosti vratenia tovaru, tak v takom pripade porusujes podmienky zmluvy, a tam uz sa moze zase dodavatel postavit proti tebe v ramci moznosti legislativy.
V kazdom pripade teraz ide o to, aby boli aj oni oboznameni s problemom ktory nastal a navrhli ti dalsie riesenie. To ze ti vzniknu naklady na odoslanie tovaru s5, je podla mna voci nim daleko serioznejsie, ako keby tie naklady vznikli im.
Este ma napada - neviem kolko balik bude trcat nevyzdvihnuty na poste - ale ak dlhsie ako je doba moznosti vratenia tovaru, tak v takom pripade porusujes podmienky zmluvy, a tam uz sa moze zase dodavatel postavit proti tebe v ramci moznosti legislativy.
najserioznejsi su na reklamacnomRunes napísal:no mne sa jedna oto ze alza su pdla mna dost seriozny ludia tak preco im robit napriekya myslim ze tvoj problem riesia denne takze smelo im povedz
-
Runes
Addict
hmm no mozno neboli ked is balil ale keby si vedel co sa s tym deje pri prepravewarezman napísal:najserioznejsi su na reklamacnomposlem dosku ze mrzne a zavolaju mi ze na doske boli dolamane piny (co vobec neni pravda) a preto reklamaciu neuznaju
Hmm na 775 je krit na piny tak nemohli sa len tak dolamat.Runes napísal:hmm no mozno neboli ked is balil ale keby si vedel co sa s tym deje pri prepraveja ked uz daco taketo posielam tak obalim molitanom a dobre je si spravit fortku pred zabalenim hh a taktiez znacim uv fixkou
aby som vedel co je vymenene pripadne ci napisu ze vymenili a poslu to iste
-
reno23
Guru wannabe
heh, tiez som mal s alzou problemy... som cakal , kym mi pridu objednane komponenty (mimochodom vsetky boli na sklade) a kym prisli na predajnu trvalo to 29dni (malo to trval 48hodin)warezman napísal:najserioznejsi su na reklamacnomposlem dosku ze mrzne a zavolaju mi ze na doske boli dolamane piny (co vobec neni pravda) a preto reklamaciu neuznaju