Odstupenie od zmluvy

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Ares
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Odstupenie od zmluvy

Príspevok od používateľa Ares »

Chcel som sa opytat, ze ako to je so situaciou, ked si napriklad objednam tovar povedzme v alze.sk, avsak dojde ku skutocnosti, ze si tovar nevyzdvihnem. Mozu potom odomna pozadovat zaplatenie plnej sumy, alebo nejake penale?

Dik
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DanielDevil »

ked ho nechces, prevezmi ho a do 7 dni mozes tovar bez udania dovodu vratit a daju ti naspat cash
Ares
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

A ked ho neprevezmem vobec? Aspon nebudu mat rozbaleny tovar a mozu ho bez problemov dalej predat...
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

na tvojom mieste by som im zavolal, ze aka situacia ti vznikla, vyhnes sa tak moznosti, ze nabuduce ti neposlu nic, lebo si neseriozny. Tym ze balicek ostane na poste nevyzdvihnuty dlhu dobu, im len pridas na nakladoch a problemoch. Ty mas podla zakona, tovar ktory si si objednal cez net, tj nemohol si ho vopred vidiet, alebo ohmatat pri kupe, moznost vratenia tovaru - pozri si obchodne podmienky aku lehotu udavaju. Ak ziadnu, mozes tak vykonat do jedneho mesiaca, ale produkt by nemal byt rozbaleny a pouzivany.

V kazdom pripade teraz ide o to, aby boli aj oni oboznameni s problemom ktory nastal a navrhli ti dalsie riesenie. To ze ti vzniknu naklady na odoslanie tovaru s5, je podla mna voci nim daleko serioznejsie, ako keby tie naklady vznikli im.

Este ma napada - neviem kolko balik bude trcat nevyzdvihnuty na poste - ale ak dlhsie ako je doba moznosti vratenia tovaru, tak v takom pripade porusujes podmienky zmluvy, a tam uz sa moze zase dodavatel postavit proti tebe v ramci moznosti legislativy.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Ak objednavas cez DPD, tak v cene postovneho mas pri neprevzati tovaru cestu s5 k odosielatelovi v cene..
Ares
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

No ono to nebolo zasielane mne. Ono to bolo objednane len k nim na vyzdvihnutie osobne. Cize maximalne mali naklady to priviest zo skladu do pobocky.

Tam sa tusim pricitavala suma 49,- Sk k tovaru. Tych 50 sk im kludne mozem dat. :)

Preto sem pisem, lebo nechcem im narobit neprijemnosti...
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

ak to je v alze tak im fakt napis si vymysli ze ti tato kupil to iste a ze by si im to aj tak vratil abo tak :-D
Ares
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Ono som totizto musel surne odist pred par dnami mimo SR a druhou osobou to nechcem riesit. A zatial moj prichod je v nedohladno, tak sa mi zda zbytocne to na silu vyberat.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

no mne sa jedna oto ze alza su pdla mna dost seriozny ludia tak preco im robit naprieky :) a myslim ze tvoj problem riesia denne takze smelo im povedz
Ares
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Je mi jasne, ze su vacsia firma, tak sa im to stava bezne, no aj tak im napisem, ze k akej doslo skutocnosti. Viem, co to je jednat s neserioznymi ludmi... :)
ehm123
King
King

Príspevok od používateľa ehm123 »

Runes napísal:no mne sa jedna oto ze alza su pdla mna dost seriozny ludia tak preco im robit naprieky :) a myslim ze tvoj problem riesia denne takze smelo im povedz
najserioznejsi su na reklamacnom ;) poslem dosku ze mrzne a zavolaju mi ze na doske boli dolamane piny (co vobec neni pravda) a preto reklamaciu neuznaju
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

warezman napísal:najserioznejsi su na reklamacnom ;) poslem dosku ze mrzne a zavolaju mi ze na doske boli dolamane piny (co vobec neni pravda) a preto reklamaciu neuznaju
hmm no mozno neboli ked is balil ale keby si vedel co sa s tym deje pri preprave :-) ja ked uz daco taketo posielam tak obalim molitanom a dobre je si spravit fortku pred zabalenim hh a taktiez znacim uv fixkou :-P aby som vedel co je vymenene pripadne ci napisu ze vymenili a poslu to iste
ehm123
King
King

Príspevok od používateľa ehm123 »

Runes napísal:hmm no mozno neboli ked is balil ale keby si vedel co sa s tym deje pri preprave :-) ja ked uz daco taketo posielam tak obalim molitanom a dobre je si spravit fortku pred zabalenim hh a taktiez znacim uv fixkou :-P aby som vedel co je vymenene pripadne ci napisu ze vymenili a poslu to iste
Hmm na 775 je krit na piny tak nemohli sa len tak dolamat.
reno23
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reno23 »

warezman napísal:najserioznejsi su na reklamacnom ;) poslem dosku ze mrzne a zavolaju mi ze na doske boli dolamane piny (co vobec neni pravda) a preto reklamaciu neuznaju
heh, tiez som mal s alzou problemy... som cakal , kym mi pridu objednane komponenty (mimochodom vsetky boli na sklade) a kym prisli na predajnu trvalo to 29dni (malo to trval 48hodin) :D. A to by to trvalo mozno aj dlhsie keby som im kazdy druhy den nevyvolaval
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

hmmm tusim neni su az taky uzasny ako som myslel :-/ ja som zatial bral len prislusenstvo a nemal som problem zadny
Napísať odpoveď