cawte, ako sa daju ulozit obrazky do cache? napriklad ze by som chcel nejake avatary ulozit do cache aby sa mi tak dlho nenacitaval stranka... ako sa to da spravit? thx
Neurychlis to nijak. Maximalne ak mas rovnake obrazky na stranke, pomocou javascriptu mozes nacitat ako objekt, ale myslim si, ze prinos bude takmer nemeratelny.
No pokiaľ surfuje po nete cez veľmi pomalé pripojenie (>50kbps, napr. cez GPRS/WAP na mobile), tak z toho úžitok bude mať.
Inak z dôb, kedy som používal Operu, si pamätám, že tento browser mal celkom zaujímavé nastavenia.. medzi nimi aj práve cache. Skús pokukať, určite to nájdeš..
No pokiaľ sa jedná o konkrétne súbory.. to asi nepôjde. Jedine ma napadá skúsiť si ručne nájsť tie avatary a priradiť im read-only status.. že čo to spraví..
A ešte by sa dalo, že všetky obrázky aby boli stále uložené a nikdy ich nenačítavalo odznova. Ale v tomto prípade by bol problém s obrázkami, ktoré sú potrebné obnoviť. Čiže napr. tie kontrolné obrázky proti botom, na ktorých je vygenerovaný nejaký kód. Tu by asi načítavalo stále ten istý obrázok..
brm napísal:A ešte by sa dalo, že všetky obrázky aby boli stále uložené a nikdy ich nenačítavalo odznova.
no presne toto som potreboval sorry, asi som sa zle vyjadril proste aby sa mi tie obrazky ulozili do nejakeho priecinka a zostali tam aj po vypnuti prehliadaca... napriklad si tam ulozim smajliky, lebo sa mi strasne dlho stahuju
Digo.. pozri obrázok od PeterCA a tam nastav kontrolu zmeny obrázkov na čo najdlhšie obdobie..
Bez záruky, že to bude fungovať žiadaným spôsobom.. a ako som napísal, bude to asi fungovať na komplet všetky obrázky, nedá sa vybrať, že iba tieto obrázky.. (aspoň ja neviem o možnom spôsobe).