Ako ulozit obrazky do cache???

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
digo
Zablokovaný
Zablokovaný

Ako ulozit obrazky do cache???

Príspevok od používateľa digo »

cawte, ako sa daju ulozit obrazky do cache? napriklad ze by som chcel nejake avatary ulozit do cache aby sa mi tak dlho nenacitaval stranka... ako sa to da spravit? :oops: thx
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa brm »

Asi každý browser to má defaultne zapnuté..

Aký program používaš?
digo
Zablokovaný
Zablokovaný

brm napísal:Asi každý browser to má defaultne zapnuté..

Aký program používaš?
Operu :roll:
btw. neviem ci som to dobre nazval, ale jednoducho povedane chcem urychlit nacitavanie stranky :)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Neurychlis to nijak. Maximalne ak mas rovnake obrazky na stranke, pomocou javascriptu mozes nacitat ako objekt, ale myslim si, ze prinos bude takmer nemeratelny.
brm
Darca
Darca

No pokiaľ surfuje po nete cez veľmi pomalé pripojenie (>50kbps, napr. cez GPRS/WAP na mobile), tak z toho úžitok bude mať. ;)

Inak z dôb, kedy som používal Operu, si pamätám, že tento browser mal celkom zaujímavé nastavenia.. medzi nimi aj práve cache. Skús pokukať, určite to nájdeš.. ;)
PeterCA
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PeterCA »

zeby toto? :P
Prílohy
Bez názvu.JPG
Gadelat
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gadelat »

jasne ale tym neulozi konkretny obrazok do cache a ja neviem o sposobe ako na to bohuzial tiez
brm
Darca
Darca

No pokiaľ sa jedná o konkrétne súbory.. to asi nepôjde. Jedine ma napadá skúsiť si ručne nájsť tie avatary a priradiť im read-only status.. že čo to spraví.. :)

A ešte by sa dalo, že všetky obrázky aby boli stále uložené a nikdy ich nenačítavalo odznova. Ale v tomto prípade by bol problém s obrázkami, ktoré sú potrebné obnoviť. Čiže napr. tie kontrolné obrázky proti botom, na ktorých je vygenerovaný nejaký kód. Tu by asi načítavalo stále ten istý obrázok.. :)
digo
Zablokovaný
Zablokovaný

brm napísal:A ešte by sa dalo, že všetky obrázky aby boli stále uložené a nikdy ich nenačítavalo odznova.
no presne toto som potreboval :smt023 sorry, asi som sa zle vyjadril :oops: proste aby sa mi tie obrazky ulozili do nejakeho priecinka a zostali tam aj po vypnuti prehliadaca... napriklad si tam ulozim smajliky, lebo sa mi strasne dlho stahuju :?
brm
Darca
Darca

Digo.. pozri obrázok od PeterCA a tam nastav kontrolu zmeny obrázkov na čo najdlhšie obdobie.. :)

Bez záruky, že to bude fungovať žiadaným spôsobom.. a ako som napísal, bude to asi fungovať na komplet všetky obrázky, nedá sa vybrať, že iba tieto obrázky.. (aspoň ja neviem o možnom spôsobe).
Napísať odpoveď