Eset Smart Security System
-
NumBer_One
Star
- Kontaktovať používateľa:
Eset Smart Security System
Prosim vas ako tam nastavim firewall tak, aby som ho nemusel vypinat, pretoze ked je zapnuty na druhom PC mi nejde net
mam zdielany net...
Re: Eset Smart Security System
Nadstav si ho do interaktivneho modu. Klasicky je nadstaveny v automatickom.NumBer_One napísal:Prosim vas ako tam nastavim firewall tak, aby som ho nemusel vypinat, pretoze ked je zapnuty na druhom PC mi nejde netmam zdielany net...
Ja som musel aktivovat automaticky rezim.
Tu sa objavil problem, preco som presiel na Comodo Firewall v3. Pri automatickom rezime vsetky programy mohli pristupovat na net. Ja som potreboval interkativny rezim, ale ked som ho nastavil, zdielanie Internetu prestalo fungovat.
ESS treba dat este trosku casu, kym sa z neho stane pohldlny firewall
Tu sa objavil problem, preco som presiel na Comodo Firewall v3. Pri automatickom rezime vsetky programy mohli pristupovat na net. Ja som potreboval interkativny rezim, ale ked som ho nastavil, zdielanie Internetu prestalo fungovat.
Ale kdeze, je z neho pohodlny firewall, len treba vediet ako nato. Mne vsetko funguje a to som sa natrapil s inymi vecami v tom firewalle. Ked ti nieco nejde, zapni si wireshar (alias ethereal) kukni si ake pakety a protokoly sa vysielaju a niesu dorucene a tie povol v esete. To je cele.impact napísal:Ja som musel aktivovat automaticky rezim.
Oki, diky za raduInvader napísal:Ale kdeze, je z neho pohodlny firewall, len treba vediet ako nato. Mne vsetko funguje a to som sa natrapil s inymi vecami v tom firewalle. Ked ti nieco nejde, zapni si wireshar (alias ethereal) kukni si ake pakety a protokoly sa vysielaju a niesu dorucene a tie povol v esete. To je cele.
Interaktivny mod je presne to co ty vravis. Opyta sa ta na danu aplikaciu ci ju otvorit/zablokovat. Avsak to zdielanie netu nato ta isto nevyzve, lebo to nieje aplikacia. (neviem ako by som to inac nazval a opisal). Myslim, ze keby si povolil TCP/IP paketu dnu a von pre vsetky aplikacie, malo by to stacit.impact napísal:Oki, diky za raduJa si vsak firewall pre obycajneho uzivatela predstavujem tak, ze mi ukaze ci tu-ktoru vec zablokovat. Ja mam to stastie, ze wireshark poznam, ale co miliony neskusenych uzivatelov ?
PS: Obycajnemu uzivatelovi staci WinFirewall si myslim.
-
M.a.R.o.s.H
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Ano, to som povolil. Ale niektore sluzby nesli, ine sli. Ja to potrebujem presne tak ako to ma Comodo, spyta sa ma ci je siet bezpecna, kliknem ano a viac sa nestaram. V ESS som to spravil, ale nefungovalo to v interaktivnom rezime. Pisal som do ESETu a tam mi povedali, ze problem sa moze vyskytovat na zostavach s SP2.Invader napísal:Ee, povolil by si dnu a von v ramci lokalnej siete a nie pc vs internet. V Smart je to pod polozkou Zony. Tam si porobis tirto upravy.
Fakt ti neporadim, nemam s tym skusenosti. Nerobil som to.impact napísal:Ano, to som povolil. Ale niektore sluzby nesli, ine sli. Ja to potrebujem presne tak ako to ma Comodo, spyta sa ma ci je siet bezpecna, kliknem ano a viac sa nestaram. V ESS som to spravil, ale nefungovalo to v interaktivnom rezime. Pisal som do ESETu a tam mi povedali, ze problem sa moze vyskytovat na zostavach s SP2.