Antibiotická Liečba

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Začiatok Konca
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Antibiotická Liečba

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Počujte,potrebujem pomôcť..Ide o to,že som chorý..a beriem aj antibiotiká,poslednú tabletku doberiem v stredu ráno..a v nedeľu mám prvý ligový zápas..a nerád by som ho vynechal..lebo sme zatiaľ druhý..a máme veľmi blízko k postúpeniu do prvej ligy..som nahrávač(pre volejbalistov a basketbalistov..všetci vieme,aká je to osoba dôležitá..o to viac,keď nieje k dispozícii iný.. :( ) No..a tak ešte teraz sa necítim celkom dobre..ešte kašlem,zahlienená priedušnica..dnes som sa bol kúpať na plavárni a bolo mi celkom dobre..aj záťaž som celkom dobre zvládal..Ale je v tom problém..(okrem toho,že ma mamina nechce pustiť..)navrhla mi jedno riešenie..že budem ležať..celé dni..a až v ten deň,teda v nedeľu budem môcť ísť..je to technicky nemožné,aby som po totálnom kľude šlapal na plných 100% to sa technicky nedá..na zápase by som v takom prípade skapal..jediné východisko som videl v tom,že by som vysadil antibiotiká a začal pomaly trénovať...

Čo by ste mi poradili?..najlepšie by boli športovci,kt. toho už niečo zažili..viem,že si tým škodím(vlastne neviem..ale chcel by som aj vedieť,ako)..ale chcel by som aj vedieť,ako by to bolo technicky možné..Ďakujem za rady.. :)

//edit..kur*a ľudia,to ma necháte v sračkách?.. :(
bell
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa bell »

otazka - mas teploty ? resp. kedy si mal naposledy ?

ono, je to mozne, ze zacnes trenovat, ale moze sa ti stat, ze nebudes dostatocne vylieceny , co si myslim , ze je blbe :? resp. potom by si sa mal doliecovat, ale bude to zalezat a akom budes stave po tom zapase.
Začiatok Konca
Professional
Professional

Mal som teploty v začiatkoch choroby..ale len teploty,ktoré som nejak extra neregistroval..Ale teraz už nie..Ako to,že nebudem doliečený..je to problém,lebo sa mi to môže vrátiť a budem si to musieť zopakovať..celú liečbu,len so silnejšími antisračkami..okrem toho na ďalší týždeň mám ďalší zápas(teda dvoj zápas)
jurdzi
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jurdzi »

ja by som siel normalne na zapas...sice neviem kolko nahravac za zapas beha a tak ale ak nemas teplotu tak v pohode ja mam totizto nieco take ako ty len teplota uz zmizla uz len kaslem, mam nadchu a zahlienene zvnutra :D ale bez tej teploty sa citim fakt dobre...hned po zapase by som lezal este ten tyzden no nedaval by som silnejsie sracky a cez ten dalsi vikend uvidis ako ti bude...ja si myslim ze kym neni teplota tak v pohode...alebo mozes este teraz dolezat a plne sa pripravit na ten druhy zapas :)
Začiatok Konca
Professional
Professional

Hej,tak sa to snažím brať..ale viete body budú chýbať..Ale ide o to,že keď človek berie antisračky,tak má oslabený organizmus..a mamina mi vravela,že to môže mať čo dočinenia so srdcom..a že na tom môže pekne vyhorieť..a toho sa bojím..že či by to mohlo mať nejaké dôsledky..Ešte raz díky..

//edit:samozrejme,že sa to dá..ale niet za koho striedať...ťažko je to..som jediný nahrávač..hrám volejbal..Ako mňa únava ani tak neserie..skôr to srdce..toho sa bojím..mamina mi s tým furt niečo potí(je to zdravotná sestra)
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

tento tyzden som nieco podobne zazil, chory som uz druhy tyzden, vypisany som od utorka, zapalene dutiny, teploty som nemal akurat zle sa mi dycha a kaslem trochu, tiez som bral antibiotika..hram hokejbal...
vcera som hral bez problemov, dnes mam svalovku sice jak hovado
tyzden predtym to bolo ovela horsie, lebo bola zima a tak trochu som som mal opicu, velmi tazko sa mi behalo..nevladal som ani prve striedanie...
ja osobne odporucam lezat a potom v zapase ked budes citit ze uz nemozes nechaj sa vystriedat aspon na chvilu predychat a tak (neviem aky sport robis a ci to pravidla dovoluju, ak nie, tak sry)

//no volejbal nie je zas taka makacka na behanie, aj ked sa tam dost naskaces a nahadzes...kazdopadne povedz mame ze ides hrat volejbal a nie behat maraton
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

taka otazka nemoze trenovat a brat antibiotika?
Začiatok Konca
Professional
Professional

mi-chau napísal:taka otazka nemoze trenovat a brat antibiotika?
Myslíš,že prečo pán dokor alebo pani doktorka dávajú po braní antibiotík min týždeň pauzu,teda kľudu s cvičením?.. :D len tak zo srandy to nebude.. :wink:
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Pred rokom som odohral zapas, bolo po po 4 dnoch brania antibiotik (basketbal).. Okrem toho, ze som myslel, ze kazdu chvilu od unavy odpadnem to slo v poho, na druhy den som nevladal vstat z postele.. CIze si to zvaz:). ja by som do toho siel, volejbal predsi len nie je na kondicku a nabehane metre tak narocny..
yoplin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa yoplin »

vo volejbale ide aj o sustredenost. ked bude rozmyslat nad nicim, tak tiez toho moc neuhraje.
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Pekne ber tie antibiotiká a keď sa nebudeš cítiť veľmi zle, choď na ten zápas a po ňom sa to snaž čo najviac vyliečiť a vyležať. Nebudeš určite ani prvý ani posledný, ktorý bude hrať s nasadenými liekmi.
RoQa
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RoQa »

Nečítal som predchádzajúce príspevky ,ale chceš byť zdravý a pôjdeš na plaváreň ? (Verejnú ? )
Začiatok Konca
Professional
Professional

Joxxo napísal:Nečítal som predchádzajúce príspevky ,ale chceš byť zdravý a pôjdeš na plaváreň ? (Verejnú ? )
A?...čo si tým chcel povedať?..bol som na plavárni..a dnes mi je dobre..bol som na kontrole..ešte dve tabletky..doktorka mi povedala,že počkáme ešte do stredy..Povedala mi,že je to lepšie..ale,že sa liečim pomaly..a tak sa teda počká do stredy..a ak sa to nezlepší,tak mi spraví testy..a v tú stredu sa dohodnem s ňou,ako to bude..tak sa teda ozvem potom..

No,neviem,či sa v basketbale nabehám menej(som nahrávač)..je to oveľa intenzívnejšie..a oddychvať môžeš len pri odohratom bode..teda tú chvíľu,keď sa ide podávať..takže je to intenzívne..a to dosť..

ak by ste mali ešte nejaké dotazy,alebo otázky,tak sa v kľude spýtajte a ja odpíšem..zatiaľ ďakujem.. :)

//edit: to si robíš srandu?... :lol: mne nič nieje..ba myslím,že sa cítim ešte lepšie.. :wink:
RoQa
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RoQa »

Ja len preto, lebo podľa mňa na verejnej plavárni je dosť vysoké riziko že chytíš nejakú chorobu ... :)
bell
Light Star
Light Star

ZitePunkom napísal:Hej,tak sa to snažím brať..ale viete body budú chýbať..Ale ide o to,že keď človek berie antisračky,tak má oslabený organizmus..a mamina mi vravela,že to môže mať čo dočinenia so srdcom..a že na tom môže pekne vyhorieť..a toho sa bojím..že či by to mohlo mať nejaké dôsledky..Ešte raz díky..

//edit:samozrejme,že sa to dá..ale niet za koho striedať...ťažko je to..som jediný nahrávač..hrám volejbal..Ako mňa únava ani tak neserie..skôr to srdce..toho sa bojím..mamina mi s tým furt niečo potí(je to zdravotná sestra)
jedine co ma teraz napada je, ze tvoja mamina mala na mysli poststretokokovu chorobu, ktora moze napadnut aj srdce. Ide o imunitnu reakciu, ale IMO prejavuje sa az pri chronickych stavoch, cize ked by si nemal dostatocne vyliecenu chorobu, ktora by pretrvavala mesiac aj viac .
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

Tak neviem ake mate lieky vy ale tak ja som uz druhy tyzden doma a ten minuly som dostal spatne lieky. Unava, vedlasie ucinky boli hrozne, horucku som dostal az potom co som zacal uzivat liek, aj ked mi uz horucka presla tak proste muka typu zastrelte ma. Dnes som sa citil tak isto ako minuly pondelok ked som isiel po tie lieky, dnes som kupil zase nove tak uvidime co to urobi :D .

//a ku tomu sportu, ten sice ja nerobim ziadny ovsak to ze mas lieky neznamena ze tam skapes alebo nieco podobne toho sa nemusis bat, ale tak zahras dva kola a nudes viac vladat alebo sa ti nebude viac chciet ale to je moj odhad, pokial se teda citis dost cerstvy tak chod nato no

ale co som ozaj nepochopil je preco chodis na verejnu plavaren ked si chory, bud sa este viac nakazis alebo dalej rozsiris chorobu a pri prechladnutiach a zimnych virozach este lepsie :lol:
Začiatok Konca
Professional
Professional

To bell takže ymslíš,že by sa mi nič stať nemalo?..ako myslím,že ho zvládnem v pohode?..inak zajtra idem k tej lekárke a poradím sa s ňou.

To Sheep hovädo.. :D mne bolo ešte lepšie po tom kúpaní..Neviem,čo ste to všetci mali s tým kúpaním.. :D
bell
Light Star
Light Star

ZitePunkom napísal:To bell takže ymslíš,že by sa mi nič stať nemalo?..ako myslím,že ho zvládnem v pohode?..inak zajtra idem k tej lekárke a poradím sa s ňou.
nie, reagovala som na to, ze tvoja mamina ma obavy o to, ze by si mohol ochoriet na srdce, ale IMO je to malo pravdepodobne. Skor by si sa mal cim skor vyliecit a nie aby sa ti tahala choroba tyzdne . :wink:
jj, porad sa s doktorkou, to bude najlepsie a potom napis co ti povedala.
Začiatok Konca
Professional
Professional

No,ľudia,bol som u doktorky..zobrala mi krv na testy,lebo sa jej to celé nejak nezdá..už s to skoro dva týždne...a to nieje normálne. Tak mi teda vzala krv a prepísala ešte nejaké lieky.. Pýtal som sa jej na tú nedeľu..a povedala mi,že v žiadnom prípade nie,pretože sa mi to vráti a mohol by som v posteli preležať viac,ako jeden víkend..čo by ma mrzelo viac..a teraz hráme akurát s tímom,ktorý by sme mohli poraziť..a ešte aj doma. A dozvedel som sa,že mám náhradu ako ďalšieho nahrávača..ako za istých a normálnych okolností by som bol a aj som nasratý..ale teraz je to dobre..dúfam,že neprehráme..tak teda zatiaľ díky.. :)
Napísať odpoveď