Caute prosím vás o radu v paneláku sme 3 kamaraty a sme prepojený cez switch.
Jeden z nás ma pripojenie na internet a zdieľa ho ostatným ale chceli by
sme do tejto nasej siete zapojiť aj ostatných kamarátov z iného paneláku aj oni sú navzájom
prepojený cez switch a poskitnut aj im pripojenie na internet.
Ako sa mame navzájom prepojiť ak nechceme použiť káble?
Ako zabezpečiť sieť aby nám niekto tretý ‘‘nekradol‘‘ pripojenie do internetu?
Viac na obrazku : http://i25.tinypic.com/33zbpg7.jpg
Ako prepojit panelak
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Ak nechces pouzit kabel, tak je logicke, ze okrem wifi ti nic ine neostava. Ak chcete spojit len dva panelaky, tak v tomto pripade by bolo dobre pouzit dve smerove anteny, ktore by sa natocili proti sebe. Nakolko neviem odhadnut odkial si, no podla IP by som tipol na Bratislavu, tak tam by mohol byt kvoli velkemu ruseniu s wifi problem, najma pri vzdialenosti 4km medzi panelakmi. V tomto pripade by bolo lepsie pouzit 5GHz zariadenia, ktore su o nieco drahsie, avsak pasmo nie je az tak extremne zarusene. Zariadenia, ktore mate si opisal ako switch, hoci si myslim, ze ide skor o router, teda zrejme aspon v pripade pripojenia kde je internet. Tam by potom stacilo pripojit APcko+antenu... Co sa tyka bezpecnosti, tak WEP, WPA2 a podobne to isti..., WPA2 povazujem za dostatocne bezpecne.
-
Don_Pipino
Darca
Ja by som to riesil nasledovne:
Kupil by som 4 APcka.Prvu dvojcu by som zapojil medzi prvy barak a stredny barak do bridge.V tedy sa to bude chovat ako kvazi kabel.Teda ak budete vsetci vyuzivat pripojenie z jedneho routra, vsetkym vam prideli IPcky v tej istej sieti, cize sa vam do toho nebude bit IPcka APcka.To iste spravit pre stredny a posledny barak.Tam kde je vzdialenost 4 KM, by sa asi zisla vacsia antena.Samozrejeme APcka zapajame do switche, ako normalne kable.Bo ono to v tom rezime bridge aj tak funguje, ako kabel.
Kupil by som 4 APcka.Prvu dvojcu by som zapojil medzi prvy barak a stredny barak do bridge.V tedy sa to bude chovat ako kvazi kabel.Teda ak budete vsetci vyuzivat pripojenie z jedneho routra, vsetkym vam prideli IPcky v tej istej sieti, cize sa vam do toho nebude bit IPcka APcka.To iste spravit pre stredny a posledny barak.Tam kde je vzdialenost 4 KM, by sa asi zisla vacsia antena.Samozrejeme APcka zapajame do switche, ako normalne kable.Bo ono to v tom rezime bridge aj tak funguje, ako kabel.
-
hojko
Site Admin
To nezalezi len od anteny, ale tiez o vykonu zariadenia. Tie je mozne upravit firmwarom z netu, niektore su upravene az na tolko, ze daleko prevysuju normy Telekomunikacneho uradu. Na meranie by bolo najlepsie pouzit NetStumbler.
http://www.google.sk/search?hl=sk&q=wif ... ogle&meta=
http://www.google.sk/search?hl=sk&q=wif ... ogle&meta=