ako zmeniť ip/ako sa odpojiť

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Marko033
Light Expert
Light Expert

ako zmeniť ip/ako sa odpojiť

Príspevok od používateľa Marko033 »

mám otázočku mám net od T-comu turbo2 a mám modem DSL Ethernet modemb Glitel GT-318RI a mám problém ťahám z rapidu ale neviem ako sa mám odpojiť aby sa mi zmenila ip tak ak by niekto vedel pomôcť okrem pomoci nech si kúpim premium bol by som vám vďačný
patro16
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa patro16 »

uplne jednoducho ze vypnes a zapnes ten vypinac vzadu
Marko033
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Marko033 »

patro16 napísal:uplne jednoducho ze vypnes a zapnes ten vypinac vzadu
no hej to ma hned napadlo ale potom mi blbne pripajanie bud ma nepripojí alebo musím čakať poriadne dlho
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

Marko033 napísal:no hej to ma hned napadlo ale potom mi blbne pripajanie bud ma nepripojí alebo musím čakať poriadne dlho
njn, niesi sam komu sa tak dlho net pripaja po restartovani modemu,ci routra.Takze aj keby si pouzil nejky program,ktory by ti automaticky restartovaval modem v nejakom casovom intervale, tak by ti to stale tak dlho nabiehalo.

Skus ked tak chodit cez proxy servre,budes si ich prepinat, alebo mozno aj existuje nejaka utilitka na prepinanie proxy.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

nestačí
ipconfig -release
ipconfig -renew
:?:
vilko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa vilko »

audiotrack napísal:nestačí
ipconfig -release
ipconfig -renew
:?:
hej,ak by mal zapnuty transparentny bridge a riadil PPP z pocitaca,,co pochybujem :D
mito85
Star
Star

Príspevok od používateľa mito85 »

mne robilo presne tento problém a mám ten istý modem. lenže ja som mal 2 antiviry, skúšal som v nastaveniach firewallu dať výnimky a nič, hrabal som sa v nastaveniach a tiež nič:( potom som druhý antivirus vyhodil a už to ide v pohode:) skús vypať firewall úplne, alebo skús odznovu celý postup inštalácie modemu.
gumino
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa gumino »

aj ja sa pridam k tejto teme..
problem je s tymto modemom.. GLITEL GT-318RI
dal som si zaviezt novu linku, novy 4G net turbo2plus

http://www.t-com.sk/Default.aspx?CatID= ... &ktzid=756
piste, kto mate podobny net, alebo skusenosti s tymto.. :?

mam zapnuty pc, zapnuty modem, vsetko ide, (net nabehne asi minutu po zapnuti modemu)

ked chcem vypnut net a napr. preinstalovat nod, alebo tahat z rapidu, aby sa mi resetla IP, tak vypnem manualne modem a vtedy mi zamrzne PC..
neskor sa k tomu prida aj pisklavy zvuk a neda sa pohnut s mysou..

ked zapnem znova modem (manualne tlacitkom), PC odmrzne a vsetko ide zase normalne... lenze net nenabehne.. musim iba vypnut pc aj modem, pockat a znova zapnut.. (restart nestaci)

otazka je: ked je modem vypnuty (a PC zamrznute) nemozem ten cas nic robit... da sa s tym nieco robit alebo kde je problem? ma niekto podobny problem?
dakujem za info
ehm123
King
King

Príspevok od používateľa ehm123 »

najednoduchsie,s tromi kamosmi su kupite ucet za 1800sk na rok,kazdeho to vynde 600sk a skratka nebudete jeden piatok pit :)
AND!
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa AND! »

Mam podobny problem mam FIBERNET a mam 2 problemy:jeden je ten ze mal by som mat dynamicku IP adresu ale stale mam tu istu a neviem ako to zmenit aby som mohol tahat z RS nemam zapojene cez WI-FI ale cez kabel co som mal z predchadzajuceho netu.A druhy problem mam ten druhy variant rychlost 30Mb a taha mi to iba 1MB a malo by to ist o dost viac a viem ze niektore servery ani viac mozno nepojdu ale ani na testoch pripojeniach[speedtest,inet] mi to viac ako 1MB neda.Monter povedal ze to moze byt aj sietovkou ale cem sa spytat tu viacerych ludi mozno mi poradite dakujem :oops:
Sabo
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sabo »

teoreticky to moze byt sietovou kartou ak mas nejaku staru a pracuje 10 MB/s, popripade aj starymi a nekvalitnymi RJ-45 kablami...

na to aby sa ti zmenila IP adresa by malo stacit vypnut a zapnut router
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

AND! napísal:Mam podobny problem mam FIBERNET a mam 2 problemy:jeden je ten ze mal by som mat dynamicku IP adresu ale stale mam tu istu
Chlape, buď rád. Navyše keď máš venovanú IP adresu len pre seba, nemusíš sa obávať, že Ti lístok uchmatne nejaký sused na LANe.

A na ten 1MB/s si zavolaj nejakého znalého kamaráta s notebookom, ktorý sa zapichne hneď do smerovača, následne na svojom stroji odmeria rýchlosť čo to dá (keďže u Teba doma je veľa faktorov, ktoré to môžu ovplyvniť, takto to bude len 1m priamy UTP kábel a plne funkčný notebook).
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

AND! napísal:mal by som mat dynamicku IP adresu ale stale mam tu istu
Dynamická IP znamená iba to, že sa meniť môže (ale nemusí).
vilko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa vilko »

chrono napísal:Dynamická IP znamená iba to, že sa meniť môže (ale nemusí).
neviem, co je na tom pravdy,,ale FIbernet ma udajne 3 dnove leasy pridelovania IPcky
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Samotna frekvencia leasu s tym moc spolocne nema. Lease moze vyprsat a IP mozes dostat kludne opat tu istu.
Marek9011
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Marek9011 »

Ja mam tiež t-com, turbo2 a modem Glitel GT-318RI, zmenu ip som riesil timto scriptom http://www.edisk.sk/stahni/51917/1.rar_335.26KB.html 8) (to si mozes dat do akehokolvek dll manzera, ja mam cryptload). Funguje to v poho ale mne to tiez robi dost dlho (asi 2min :o )
eNerGy.Mix
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

IP

Príspevok od používateľa eNerGy.Mix »

cawte mam n vas jednu otazku mam net od T-Comu a modem mam Microcom AD 2706 a hrajem hru CS 1.6 a chcem, si vytvarat servery mam to uz nainstalovane ale ked ho vytvorim server tak len na server sa pripojy len ja...a nkto viac...ta ako si zmenim ip uz viem ze ked chcem zmenit ip na pc tak mam vypnut net ok... ale aj ked vypnem ta sa mi nemeni ale...ale ked dostanem na tej hre hovori sa ban ze odpojenie od servera a ked vypnem net tak a zapnem tak na ten server mozem ist...newem preco sa mi nemeni ip... pls odpiste...na icq ...
mito85
Star
Star

Príspevok od používateľa mito85 »

Marek9011 napísal:Ja mam tiež t-com, turbo2 a modem Glitel GT-318RI, zmenu ip som riesil timto scriptom http://www.edisk.sk/stahni/51917/1.rar_335.26KB.html 8) (to si mozes dat do akehokolvek dll manzera, ja mam cryptload). Funguje to v poho ale mne to tiez robi dost dlho (asi 2min :o )
a ako to mám implementovať do môjho Internet Download Managera?
lebo ako utilitka je to dobrá ale chcem aby mi resetlo modem automaticky po stiahnutí partu a nie aby som to robil ja manuálne:D
Marek9011
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Marek9011 »

to si mozes dat do akehokolvek dll manzera
to som myslel tak ze mas na vyber cryptload a jdownloader
Napísať odpoveď