DANIEL LANDA
-
Začiatok Konca
Professional
Dostal cez drzku na jednom koncerte od spevaka kapely Zona A (Konyk sa nezdaTomasito napísal:Ci mal az take excesy, ze na koncerte palil slovensku vlajku neviem, o tej nehode jeho manzelky som tiez pocul (imho famy), ale udajne este v 90´s dostal za huste reci nakladacku na jednom koncerte a prave to malo byt dovodom tych jeho vyrokov.
TT: Ti co ho oznacuju za nacka su smiesni (vid. Orlik song Faschos). Hold, vlastenectvo sa dnes pre mnohych = nacek = fasista.
-
Key5ers0ze
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
ani slovo?Key5ers0ze napísal:no ja som kedysi davno cital rozhovor s Konykom, ktory povedal, ze Landa prisiel na nejaky koncert Zony v Cechach kde nieco vykrikoval na Slovakov, o drzke nepadlo ani slovo a vraj si to potom vyrozpravali a normalne sa respektuju
Áno, bolo to myslím v roku 1988. Hrali sme v Prahe v DK Opatov. Pod pódiom provokovala početná skupinka pražských skinheads ... vykrikovali niečo proti Slovákom a napádali našich fanúšikov. Tak sme s Braňom Alexom zoskočili z pódia, jednému z najaktívnejších som jednu trafil, on mi ju vrátil ... a potom nás od seba odtrhli. Až po koncerte som sa dozvedel, že "pěkně si jí Landovi šoupnul"
-
Key5ers0ze
Guru wannabe
-
Jeremy
Medium Professional
sry necital som celu diskusiu ale teraz moj nazor na landu:
V minulosti velky k...t a nacek co hovori sam za seba...teraz sa tvari ze sa zmenil... ale aj tak mi pride ako pako...
Prespevava Krylove pesnicky a preraba ich vid Morituri te salutant.. Ale jaksi tie pesnicky vobec nepochopil a urobil z nich nieco strasne. Napr ta morituri Kryl spieva baladu o vojakoch iducich na smrt a landa z toho spravil nieco no neda sa to opisat ale ta pesnicka je ocividne nepochopena....
A dokonca sa mi aj par krat stalo ze ked som bol v pube pustil som Kryla tak sa ozvalo To co je za tr*ka co takto chu**** prespievava Landu...A aj ked sa chlapec tvari ze sa zmenil nieco v sebe uz nezmeni orlikovsku minulost a to ze teraz ho maju vyholenci stale radi a stale ho pocuvaju ako Orlik...
V minulosti velky k...t a nacek co hovori sam za seba...teraz sa tvari ze sa zmenil... ale aj tak mi pride ako pako...
Prespevava Krylove pesnicky a preraba ich vid Morituri te salutant.. Ale jaksi tie pesnicky vobec nepochopil a urobil z nich nieco strasne. Napr ta morituri Kryl spieva baladu o vojakoch iducich na smrt a landa z toho spravil nieco no neda sa to opisat ale ta pesnicka je ocividne nepochopena....
A dokonca sa mi aj par krat stalo ze ked som bol v pube pustil som Kryla tak sa ozvalo To co je za tr*ka co takto chu**** prespievava Landu...A aj ked sa chlapec tvari ze sa zmenil nieco v sebe uz nezmeni orlikovsku minulost a to ze teraz ho maju vyholenci stale radi a stale ho pocuvaju ako Orlik...
-
Key5ers0ze
Guru wannabe
Jeremy: ja si z casu na cas pustim Orlikov
a ked si o mne myslis, ze som nacko precitaj si najprv moje prispevky v prislusnych temach
video numero uno
video numero uno
-
Jeremy
Medium Professional
Key5ers0ze:
ja netvrdim o nikom ze je fasista ale bo rasista to je moje zlozite vyjadrovanie a teba poznam z fora a citam tvoje prispevky.... neboj
a ako v tom videu odznelo my niesme fasisti a my za to nemozeme ze atd atd sice o ni za to nemozu ze ich pocuvaju nackovia ale tak co cakas ked si buduju rovnaky imidz ako oni resp budovali a no neviem ci je prudky nacionalista zrovna vhodny smer...ako ja som pozeral minule daky dokument na ct2 o landovi kde bol pri krylovom hrobe rozpraval o nom rozpraval o minulosti ako sa zmenil atd ale stale sam tvrdil ze to bolo zle. len to co hovori teraz uz nikto z tych holohlavych nepocuva ... proste ja iba tvrdim ze LANDA nepochopil krylove pesnicky ked ich prespievaval a to sa mi na tom nepaci ked holohlavy to beru ako landove nacionalisticke songy ktorymi vyjadruje prudky nacionalizmus atd atd...
pre porovnanie
morituri te salutant by kryl
and by landa
porovnaj si tie dve pesnicky ako ich speivaju jeden spieva s laskou a druhy s nenavistou aspon tak sa javi jeden spieva baladu a druhy spieva vojensku pochodovku...
ja netvrdim o nikom ze je fasista ale bo rasista to je moje zlozite vyjadrovanie a teba poznam z fora a citam tvoje prispevky.... neboj
a ako v tom videu odznelo my niesme fasisti a my za to nemozeme ze atd atd sice o ni za to nemozu ze ich pocuvaju nackovia ale tak co cakas ked si buduju rovnaky imidz ako oni resp budovali a no neviem ci je prudky nacionalista zrovna vhodny smer...ako ja som pozeral minule daky dokument na ct2 o landovi kde bol pri krylovom hrobe rozpraval o nom rozpraval o minulosti ako sa zmenil atd ale stale sam tvrdil ze to bolo zle. len to co hovori teraz uz nikto z tych holohlavych nepocuva ... proste ja iba tvrdim ze LANDA nepochopil krylove pesnicky ked ich prespievaval a to sa mi na tom nepaci ked holohlavy to beru ako landove nacionalisticke songy ktorymi vyjadruje prudky nacionalizmus atd atd...
pre porovnanie
morituri te salutant by kryl
and by landa
porovnaj si tie dve pesnicky ako ich speivaju jeden spieva s laskou a druhy s nenavistou aspon tak sa javi jeden spieva baladu a druhy spieva vojensku pochodovku...
-
Key5ers0ze
Guru wannabe
Kryla som mal vzdy rad a keby ho prespieval ktokolvek, nikdy to uz nebude Kryl. Priznavam, ze album kde Landa prespieval Kryla je asi jeden z najslabsich(ani tych Orlikov nejak nemilujem, ale sem-tam ked pride nalada vypocujem si ich). A ver tomu, ze vacsina terajsich Landovych fanusikov vie kto Karel Kryl bol a co vsetko pre tento(CeskoSlovensko)stat spravil, dokonca vacsine Landovych fanusikov(ktorych poznam)sa Kryl v podani Landu nepaci. Uplne chapem a respektujem tvoj postoj, kedze aj ja neznasam ak nejaka "skvela" kapela vykradne nejaky skvely stary legendarny song a takmer nikto nevie, kto bol povodnym autorom.To, ze sa k Landovi hlasia ti kreteni vadi aj mne, ale s tym asi nic nespravim..
Pre mna je Landa jeden skvely Umelec, ktoremu sa podari takmer vsetko coho sa dotkne(dobre zhodneme sa na tom, ze Orlici a Kryl sa mu az tak nepodarili).
Napriklad genialny muzikal Krysar, ale aj niektore genialne songy ako napr. Protestsong s genialnym nadcasovym textom
Pre mna je Landa jeden skvely Umelec, ktoremu sa podari takmer vsetko coho sa dotkne(dobre zhodneme sa na tom, ze Orlici a Kryl sa mu az tak nepodarili).
Napriklad genialny muzikal Krysar, ale aj niektore genialne songy ako napr. Protestsong s genialnym nadcasovym textom
-
Jeremy
Medium Professional
Ako jasne Landa v poslednych rokoch urobil na sebe velku zmenu a velmi na sebe zapracoval. A teraz sa snazi robit dobre veci, ide jaksi opacnym smeromKey5ers0ze napísal:
<ot> a ku krylovi mohla by tu byt aj tema o nom
jj, Protest song sa mi velmi paci ale aj ine jeho texty...
Je fakt smutne, ze aj ked sa clovek zmenil stale ostava v ocich nazis-juniors,ale aj antifa tym nackom, ktorym bol pre viac ako 10 rokmi.
Osobne som toho nazoru ze clovek sa vo vnutri nezmeni nikdy, iba navonok a to sa Danovi podarilo asi az velmi dobre.
Je fakt smutne, ze aj ked sa clovek zmenil stale ostava v ocich nazis-juniors,ale aj antifa tym nackom, ktorym bol pre viac ako 10 rokmi.
Osobne som toho nazoru ze clovek sa vo vnutri nezmeni nikdy, iba navonok a to sa Danovi podarilo asi az velmi dobre.
-
Key5ers0ze
Guru wannabe
samozrejme tych songov je strasne vela, napr. Tajemstvi je magicka pesnicka alebo Touha z Kvasky alebo cely muzikal Krysar..Proste tazko by som hladal nieco co sa mi od neho nepaci...

ja velmi na muzikaly niesom,ale aj tam sa najdu take co ma "chytia za srdco". vela ludi nechape ako mozem pocuvat hop a landu sucastne,ale kedze nemam hudobny sluch pocuvam hudbu pre ich texty. a tie ma landa velmi dobre. moje naj su "historicke": Tradice, Bila hora, 1938, Moravske pole, Militia Cristi... od kedy som nasiel album Boure pocuvam len tenKey5ers0ze napísal:samozrejme tych songov je strasne vela, napr. Tajemstvi je magicka pesnicka alebo Touha z Kvasky alebo cely muzikal Krysar..Proste tazko by som hladal nieco co sa mi od neho nepaci...
ak je to naozaj tak ako vravi tak sa mu ani necudujem, ze chce emigrovat...mal som rad jeho hudbu-mal vyborne texty, ale teraz ho uz nepocuvam, lebo ho mam velmi opocuvanehoa nejde mi na chut...myslim si ze by si ho ludia mohli konecne vyskrtnut z ciernej listiny, nerozumiem preco si ho ludia stale spajaju so skinheadmi i napriek tomu ze sa od toho vela krat verejne distancoval
Pretoze ked mas na plagate propagujucom svoje koncerty na obleceni napis Mercurius co je latinsky Merkur co je planeta ktora obehne Slnko za 88 dni musis byt predsa neonacista, to je jasne nie?
http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2008013001
http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2008013001