Bojove umenia a pod.

O športe...

Ktoré bojové umenie je vaše najoblúbenejšie ?

Muay Thai
95
28%
Kung Fu
30
9%
Karate
24
7%
Judo
8
2%
Capoeira
30
9%
Aikido
39
12%
Combat Sambo
6
2%
Taekwondo
29
9%
ine
74
22%

Celkom hlasov: 335

kali520
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa kali520 »

dair napísal:kazdopadne zaujimave ale nejako sa mi to absolutne nespaja so slovom UMENIE... :?
Vsak vo vycvikovom tabore v specnaz sa ucia rozne bojove umenia ako Krav maga Capoeira alebo WT, ja si myslim ze sa to do tejto temy hodi.
Blade
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Blade »

NEvie niekdo o niakej dobrej skole kung-fu v blave?
Danny_Vin
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Danny_Vin »

Mna osobne najviac zaujima Aikido, pretoze sa nejedna cisto len o bojove umenie, ale skor o "cestu harmonie a sily ducha" alebo skor "umenie mieru".
Vychadza to zo samotneho slova aikido:
ai - harmonia, zjednotenie
ki - sila ducha, zivotna energia
do - cesta, filozofia

Aikido ma viac stylov, ktore si postupne vytvarali ucni zakladatela aikida, ktorym bol majster Morihei Ueshiba (Morihej Uješiba). Od septembra by som chcel zacat so stylom (smerom) iwama ryu, ktory vyucuje Morihiro Saito. Tento smer netrenuje len tzv. techniku prazdnych ruk, ale velky doraz dava na cvicenie so zbranami, ako su napr. boken = dreveny tupy mec, ci palica jo (dzo)...
A vsetko to este stupnuje moja vasen a laska k Japonsku a kulture samurajov.
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

(Jackson vs Henderson) + (Cro Cop etc., hmmm)
Kua, byt tak dnes tam a vychutnat si to osobne,
... samozrejme spoza povrazov, resp. klietky :smt107

// Jackson Wins :smt017
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dair »

kali520 napísal:Vsak vo vycvikovom tabore v specnaz sa ucia rozne bojove umenia ako Krav maga Capoeira alebo WT, ja si myslim ze sa to do tejto temy hodi.
predtym nez sa naparis si precitaj co pisem.
Nic take ze sa to tu nehodi som nenapisal.
Jedine som podotkol ze skor ako bojove UMENIE to je ked uz mas pred ocam len nadpis temy, to "a pod.".... :?

// Tomasito- nazov temy bol medzicasom upraveny, aby nedochadzalo prave k takymto a podobnym nedorozumeniam.
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IMI »

vy
Masaker
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Masaker »

Tomasito napísal:
(Jackson vs Henderson) + (Cro Cop etc., hmmm)
Kua, byt tak dnes tam a vychutnat si to osobne,
... samozrejme spoza povrazov, resp. klietky :smt107

// Jackson Wins
tento styl sa mi najviac paci.. len nevim jak sa to vola :twisted:
ale neviem si predstavit.. ze by takyto dvaja chalani prisli niekde na diskoteku.. a mali poriadnu chut sa bit.. ved by aj vyhadzovacou vyhasili..
blitzkrieg
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa blitzkrieg »

hlasoval som za Taekwon-do, paci sa mi styl ale sam by som chcel zacat trenovat Wing Tsun,
:arrow: Najlepsie knockouty v Taekwonde

//mam 16 rokov, co by ste mi prosim vas odporucili zacat cvicit ?? velmi sa mi paci WT,Kick box a Taekwondo no lenze asi tie posledne dve by som nemohol zacat cvicit kvoli mojej chorobe, nie som velmi "stary" na zacatie nejakeho umenia ?? chcem sa to naucit hlavne preto aby som si zaplnil medzery mojho volneho casu a zabudol na rodinne problemy, popripade pouzit na sebaobranu, viem ze WT je agresivna obrana na blizko t.j vyuzitie sily nepriatela a hlavne preto by som to chcel zacat cvicit
slavo120
Professional
Professional

Príspevok od používateľa slavo120 »

Noo ja som chodil na karate ale bol som taky siedmak mozno osmak na zakladke ani ma to moc nebavilo a dlho som pri tom neudrzal ....... takze som to nechal tak a do kopy z toho neviem i tak nic :D ......... teraz mam 17 mozno by som sa aj dal este na niejake bojove umenie , len ci neisom z formy :D :lol: to Muay Thai vyzera byt pecka , ale netusim ci to tu niekde v okolo SNV je a podla mna asi tazko ....

//neni niejaka stranka kde by som sa mohol dozvediet v akom meste sa mozem o ake bojove umenia zaujimat ..... respektive mne uplne postaci SNV .....viem ze tu je karate (alebo aspon bolo ) a tusim ze tu je aj ving-tchun
666frost
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa 666frost »

hmm,pokial viem tak doteraz najucinnejsie bojove umenie je Wing Chun...bolo zlozene v shaoline z najucinnejsich a zaroven najjednoduchsich blokov,uderov,kopov atd...Napr taky Yip Man nebol ani raz porazeny inim bojovim stylom ani tvrdim ani soft...dakde som tu zahliadol ze "je dobre si supera drzat od tela" co je podla mna sprostost,nieje predsa lepsie byt prinom a nedat mu priestor?? Ved ked tam budes z 2 metrov na mna kopat a udierat tha mi staci spravit pol kroka do strany alebo dozadu...Wing Chun je najlepsie preto lebo sa tam robi viac veci naraz...napr. Blok naraz s uderom niekedy dokonca este aj kopacka daka(hlavne na nohy hhh)...preto napr taka Capoeira nic nezmoze,lebo aku to uz len mam rovnovahu na jednej ruke?? a chcem vidiet dakoho ako zacne kruzit ritou na ulici hhh ale s5 k teme...Jednoznacne je najefektivnejsie Wing Chun (nie Wing Tsun a podobne napodobenini) mozte hovorit co chcete,aj ze to hovorim len preto ze na to chodim,ale pravda je taka ze som to uz vedel predtim ako som tam zacal chodit,vlastne preto som tam zacal chodit...este daco k Muay Thai---je to tu asi najrozsirenejsie,ale len preto,lebo je to najlahsie,sak kto by sa nenaucil 3 kopy a 2 uderi...videl som,skusil som odisiel som (asi po 5 treningoch hhh) je to onicom...ide tam len cisto o fyzicku zdatnost a v podstate je to celkom onicom...a este nieco,neporovnavajte bojove umenia podla toho ako to vie daky 15 sopliak co chodi na daco mesiac a uz si dohaduje suboje atd...tot moj nazor BTW sak kazdy si najde to vlastne co mu bude vyhovovat,a v podstate nezalezi na bojovom umeni ale skor na bojovnikovi... :roll:
Masaker
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Amatersky Box

Príspevok od používateľa Masaker »

existuje na slovensku neaka prganizacia ktora by zdruzovala amaterskych boxerov.. a organizovala zapasy? .. aky je nanizsi vek na ofiacialny zapas? .. neviete rozdelenie vahovych kategorii? .. nebmate neake cvicenaia boxxerov? .. neaky komplet navod?
diki
ffnatic
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ffnatic »

ked chceš boxovať bež niekde kde je nejaký klub a tam ta to naučia doma to nemá význam :) nemáš sa čoho báť,nezjedia ťa :lol:
potom možeš skušať aj nejaké tréningy podľa videí ale najprv sa musíš naučiť základ od trénera...papa a veľa šťastia
Vankisss
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Vankisss »

no presne najpr ti radim najdi si niakeho trenera alebo niakeho kamoša ktory už dlhši čas boxuje lebo ak sa naučiš raz zle boxovat a zklady ti ujdu asi nemaš šancu budeš robit chyby. A potom chod boxovat do niakeho toho klubu alebo musiš si najst klub pre amatreov na slovensku su tiež take pre začiatočnov to by som ti ja odporučil.
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IMI »

este doplnik 1 hodina domaceho boxovania (zle) je 6 hodin opravy !! pocul som to od vela ludi tak mi nemusite trepat ze to tak nieje
slavo120
Professional
Professional

Príspevok od používateľa slavo120 »

Noo tak ja chodim teraz na toto Yong Tjun tu do SNV .. pre tych co by chceli vediet viac ci zhliadnut video

Kód: Vybrať všetko

http://www.missing-link.sk/
:wink:
Steven666
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Steven666 »

jednoznačne Muay Thai. Buakaw n1.
romanius
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa romanius »

No ja som hlasoval za Taekwondo,robim ho asi 9 rokov a stale ma to bavi,myslim ze to ma nieco do seba...hovori sa ze sa tam nenaucis tak perfektne "ubranit na ulici" no ja by som to tak nepodcenoval
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

taekwondo ma niektore krasne kopy...
tie rotovane veci by som chcel vediet, ale vruty mi nikdy nejako nesli :(
nedokazem prist na princip veci, kde sa rotuje kolmo na zem. Uz obycajna 720-ina mi robi problem :(
ledenaster
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ledenaster »

SUMO je najlepsie.....

Kebz ta niekto ohrozoval hodis sa nanho a pripucis ho megabruchom :)

Preto vela jem... :wink:
jackoff8
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jackoff8 »

Masaker napísal:existuje na slovensku neaka prganizacia ktora by zdruzovala amaterskych boxerov.. a organizovala zapasy? .. aky je nanizsi vek na ofiacialny zapas? .. neviete rozdelenie vahovych kategorii? .. nebmate neake cvicenaia boxxerov? .. neaky komplet navod?
diki
http://www.boxing.szm.sk
Napísať odpoveď