DVI

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
nitrox
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

DVI

Príspevok od používateľa nitrox »

Mám monitor SAMSUNG 19´ 16/9

Keď ho zapojím cez VGA cez "obyčajný" kábel, tak sa na neho ani pozerať nedá, ale keď ho zapojím cez poriadne tienený kábel v cene približne 500 Sk - 2 metrový, tak je to už celkom dobre, ale stále je tam také jemné vlnenie, spôsobené, ani neviem čím, myslel som, že je to od sieťového napätia, ale som ho skúsil aj mimo, a žiedna zmena.
Na monitore mám aj DVI vstup, ale keď ho pripojím z PC tak nefunguje, v manuále mám napísané, že DVI nepodporuje PC funkciu, preto ma zaujíma či je rozdiel keď ide signál z PC a ked napríklad z nejakého prehrávača, ak existuje taký napr. DVD prehrávač, ktorý má výstup DVI.
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa brm »

A to je aký Samsung, že sa nedá napojiť DVI kábel? :roll: To bude podľa mňa nejaká hlúposť.. napíš presný typ.
nitrox
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

je to LE19R71B, to píše v návode, že sa nedá, a keď som to skúšal, tak mi nabehne, ale iba v 640 x 480 a nedá sa nastaviť iné, lebo inak zhasne a už sa nerozsvieti.... skúšal som to na 3 PC.... a po 2x už na tom istom PC sa ani nerozbehne....

Myslím, že je to riadna blbosť, lebo stál 15 000 a nedá sa napojiť cez DVI...
brm
Darca
Darca

Noo.. asi to bude v tom, že toto je LCD televízor a nie klasické LCD pre PC.. :roll:
nitrox
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

No to asi ano, ale keď už toľko stojí a má ten DVI tak by aj mal fungovať....

a na čom inom by potom mal fungovať ?
Veď keď je raz norma pre nejaký typ signálu, tak by mal byť z PC, alebo z nejakého prehrávača rovnaký, alebo sa mýlim... ???
nitrox
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

aký je rozdiel v signále, ktorý je na výstupe DVI z PC grafiky a toho, ktorý je na výstupe DVI, alebo HDMI z nejakého DVD prehrávača, lebo ak žiadny, tak prečo potom nechce isť ten televízor na DVI z PC ??

Možno že by tam stačilo iba prerušiť nejaký kábel, na ktorom sa identyfikuje, že je to PC a nie napríklad DVD, a ak by som ho odstránil, tak by to možno išlo, veď keď je raz daná nejak norma pre DVI signál, tak by ho mali všetky zariadenia vytvárať podľa tejto normy rovnako.....

alebo sa mýlim ??
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Je v tom DVI výstupe signál?
nitrox
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Samozrejme, že mi na PC DVI funguje, len monitor neide... aj v manuály je napísné, že DVI na tomto televízore nepodporuje PC funkciu....

Tak chcem vedieť, či sa to nedá náhodou nejako poriešiť....
Veď keď je to raz DVI signál, tak by nemal byť rozdiel či je z PC, alebo DVD.
Earl_Simmons
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Earl_Simmons »

no newiem je to LCD televizor a nie monitor ... a to ksebe nemozes porovnavat ... ja mam ties na svojom LCD televizore DVI ale vlni iba trochu ( takmer vôbec)
Zaver asi taky že nemôžes porovnavať LCD TV a LCD Monitor . To je ako keby si chcel nahradit televizor monitorom
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

Earl_Simmons napísal:no newiem je to LCD televizor a nie monitor ... a to ksebe nemozes porovnavat ... ja mam ties na svojom LCD televizore DVI ale vlni iba trochu ( takmer vôbec)
Zaver asi taky že nemôžes porovnavať LCD TV a LCD Monitor . To je ako keby si chcel nahradit televizor monitorom
to je podla mna nejaka chyba, monitor a telka je to iste akurat ze telka ma navyse tuner inak ziadny rozdiel tam nie je a DVI ma fungovat vsade ci uz je pripojeny ku pocitacu alebo k prehravacu podla mna to je softwarovy problem
brm
Darca
Darca

Sheep.. njn.. ale tu je chyba v Samsungu.. a miesto toho, aby tento problém vyriešili, tak napísali do manuálu, že tento DVI konektor nie je určený pre PC.. ;)
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

este by som dodal ze viacere monitory od samsungu mali tiez kdejake problemy s rozchodenim cez DVI ine zase cez VGA
Napísať odpoveď