Aka je podla VAS Windows Vista...

Informácie o software, ankety...
muffy69
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa muffy69 »

heh, ja mam taku Vistu, cele to GUI je v keli, kedze som sa hral s nejakym theme patcherom lebo ta vista tema ma moc nejak nechyta a poondialo sa to, teraz ficim na vzhlade ala Windows 2000 a celkom sa mi to zacina pacit :lol: ale nejak ma to netrapi, aspon to bezi o trochu rychlejsie a aj tak to kombinujem s Ubuntu :) inak ten SP1 s vistou pohol dost a aj povypinanie sluzieb, takze uz sa to zacina chytat na xp a aspon si vystacim aj s 1 GB RAM
Josa
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Josa »

Zial musim oznamit, ze sa deje velmi //aspon pre mna// zavazna chyba.. A to ked mam nieco spakovane v rare a dam to rozpakovat na plochu klasickym pretiahnutim tak:
1. ak je to adresar hodi ho na plochu, ale nevidim ho, musim ist do C:/users/meno/.... a tam ho vidno je
2. Pokial je to len 1 subor vobec ho na plochu neda az na druhy krat. :(
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

sheep: ja viem, ze nebol, ale kazdy do neba chvali vistu, ale XP si kedysi bez problemov aj na starsich PC rozbehal... hovorite tu o service packoch, ja hovorim o viste bez neho ze je nanic

enter: dik ze mam nazor pubertiaka... keby som nemal vistu odskusanu a viackrat tak nehovorim ze je podla mna nanic... tato tema ma nazov ze aka je podla vas vista - ja som vyjadril svoj nazor a uz ma tu oznacujes za pubertiaka - dik...

neviem aka je vista s SP1... mozno odpadli bugy a somariny, ale pochybujem,ze sa znizili tie obrovske HW naroky a ze prislo nieco take uzasne super do systemu... moj nazor je,ze XP pomaly konci a ja prejdem na linux ked sa mi ho konecne podari normalne rozbehat...
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

Maki napísal:a ja prejdem na linux ked sa mi ho konecne podari normalne rozbehat...
to sa ti nepodari nikdy, linux na desktope je pre geekov, nie pre ludi.
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

ked myslis... mne je jedno..linux chcem na notas co budem v lete kupovat... a XP mi uz lezie krkom a vistu ani za svet.. takze tak
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

enter00 napísal:to sa ti nepodari nikdy, linux na desktope je pre geekov, nie pre ludi.
Nie je to tak, ale je to až tak iné ako Windows, že čo majú ľudia vedomosti z win to im je nanič, každý začína z nuly ako keď mal úplne prvý počítač a nemal žiadne skúsenosti s ním. Mylná predstava je, že Linux je klonovaný windows, kde všetko funguje tak isto len sa to nazýva ináč, len zadarmo, lebo to tak nie je.

Asi všetci čo mali úplne prvý počítač a nemali s ním žiadne skúsenosti tak nezačali s inštalovaním operačného systému, ovádačov a všetkého ale už to bolo nainštalované alebo mu s ním pomohol nejaký známy to sfunkčniť. Podobne by mal postupovať každý čo začína s Linuxom - dať si poradiť/ pomôcť. Sám na všetko z nuly je ťažké na každom os.

Čo používam Vistu je to ok, len niektoré programy tam nefungújú dobre, neskôr sa to určtie zlepší.
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

problem je, ze v linuxe sa kazdy aj ten najmensi problem meni na nocnu moru, vo win sa bud nevyskytuju alebo sa daju riesit zatvorenim a otvorenim programu. (ak sa bavime o beznych useroch, za tie roky som "supportu" pre rodinu urobil uz dost).
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

hojko napísal:bloodko: Pri hre si znizim detaily, rozlisenie, efekty, filtre... a co v pripade Visty??? ;)
Co v pripade Visty?? Prepnes Vizualne Efekty na Vista Basic ... to ti dost odlahci Masinu ... + Vista sa prisposobuje systemu podla WEI (Windows Experience Index) Tzn hod si Vistu na Athlon 1800+ a vypne vsetky nepotrebne hovadiny ... sice to je aj na XP slaba Masina
Cesar
Addict
Addict

Shark NX napísal:Co v pripade Visty?? Prepnes Vizualne Efekty na Vista Basic ... to ti dost odlahci Masinu ... + Vista sa prisposobuje systemu podla WEI (Windows Experience Index) Tzn hod si Vistu na Athlon 1800+ a vypne vsetky nepotrebne hovadiny ... sice to je aj na XP slaba Masina
Athlon 1800+ je slabý počítač na XP? No to nemyslíš vážne, XP beží (dobre) aj na oveľa slabších počítačoch. Tak podľa tohto na Vistu treba Quadcore minimálne.
pom
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa pom »

Shark NX napísal:Co v pripade Visty?? Prepnes Vizualne Efekty na Vista Basic ... to ti dost odlahci Masinu ... + Vista sa prisposobuje systemu podla WEI (Windows Experience Index) Tzn hod si Vistu na Athlon 1800+ a vypne vsetky nepotrebne hovadiny ... sice to je aj na XP slaba Masina
na 800 AMD s 256mb ram bez problemov ... a hry sli ryxlejsie nez pod W98 ... s geforce 3 siel aj max payne (skoro) na full grafike ...
rozdiel medzi vistou a XP pri nastupe bolo ze Xp bolo stabilnejsie a ryxlejsie oproti w98 ... ale vista od XP rychlejsia nieje ...
a graficke ficurky co ma vista maju aj ine os a dokonca 100X lepsie a ovela menej narocne na HW ...
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Ano ide rychlo ... ale max Mesiac po instalaci ... Potom SWAPuje jak besny ... a celkovo sa strasne zbrzdi.
pom
Light Star
Light Star

Shark NX napísal:Ano ide rychlo ... ale max Mesiac po instalaci ... Potom SWAPuje jak besny ... a celkovo sa strasne zbrzdi.
este ked som predaval tu 800ku tak bol na nej rocny win XP a kopa hier co vtedy na tom sla a pouzival som ten komp aj na net pravdaze a az po zasahoch noveho uzivatela trebalo preinstalovat ... dovtedy no problemo ... takze cele to je na uzivatelovy ... aky uzivatel taky komp :)
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

ked ti poviem ze vista na Athlone 1800 chodila normalne so vsetkym vcetne Aera tak sa nahnevas? :)
Cesar
Addict
Addict

Shark NX napísal:Ano ide rychlo ... ale max Mesiac po instalaci ... Potom SWAPuje jak besny ... a celkovo sa strasne zbrzdi.
To tam je ešte aj na Viste, spravíš tam extrémne zaťaženie a konec, pôjde to ako slimák, môžeš robiť čo chceš, počkáš a nezlepší sa. Po reštarte to je zase ok.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Cesar napísal:To tam je ešte aj na Viste, spravíš tam extrémne zaťaženie a konec, pôjde to ako slimák, môžeš robiť čo chceš, počkáš a nezlepší sa. Po reštarte to je zase ok.
A ked ti poviem ze nie?? Podla toho co tvrdis si vistu zapol asi len na P4 alebo Jednojadrovom Athlone ...
Cim dlhsie je vista zapnuta a cim aktivnejsie ju pouzivas tym rychlejsie ide (Zavisi hlavne od ramky) Precitaj si par clankov o nej a zistis ze je uplne ina a v dobrom

Sheep nie :) Len som prekvapeny lebo som ju skusal na P4 631 a sla strasne pri viacerych aplikaciach ani HT jej moc nepomahal
pom
Light Star
Light Star

Shark NX napísal:Len som prekvapeny lebo som ju skusal na P4 631 a sla strasne pri viacerych aplikaciach ani HT jej moc nepomahal
niet co dodat ... dalsi spokojny uzivatel Win Vista :)
Cesar
Addict
Addict

Shark NX napísal:A ked ti poviem ze nie?? Podla toho co tvrdis si vistu zapol asi len na P4 alebo Jednojadrovom Athlone ...
Nie, som skúšal ja na CoreDuo počítači práve, lebo po nejakom úspešnom update neustále len reštarotvala Vista do nekonečna a bolo to treba obnoviť z DVD. Ja mám Athlon64 ale ani na CoreDuo to nebežalo vôbec lepšie aj ja som sa čudoval. :)

A eške k počítači s predinštalovanou Vistou dali "zadarmo" tlačiareň k čomu ani Vista ovládače nie sú ani len na nete, robia z ľudí totálnych blbcov. :lol: No NAY je naj! :lol:
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Cesar napísal:Nie, som skúšal ja na CoreDuo počítači práve, lebo po nejakom úspešnom update neustále len reštarotvala Vista do nekonečna a bolo to treba obnoviť z DVD. Ja mám Athlon64 ale ani na CoreDuo to nebežalo vôbec lepšie aj ja som sa čudoval. :)

A eške k počítači s predinštalovanou Vistou dali "zadarmo" tlačiareň k čomu ani Vista ovládače nie sú ani len na nete, robia z ľudí totálnych blbcov. :lol: No NAY je naj! :lol:
Mne to bezi nadherne ... mam ju stvrty Mesiac na Notebooku ([email protected],2GB RAM, 250GB 7200ot WD, atd...) Vsetky Updaty mi prebehli bez problemu + mam RC Verziu SP1 ... cize nemam sa na co stazovat. A fungovala mi bombovo aj na Masine PDC E2160,2GB RAM atd...
Viste bohate staci aj Slaby dualcore ... Samozrejme pokial je Plne aktualizovana ... Tie "cracknute" Verzie z Januara 2007 tam sa ani necudujem ze robia problemy ... Pri nej musis mat zakazany Auto-Update a to v dnesnych casoch znamena smrt ...
Rovnako ako Win XP SP1 ... ten je bez aktualizacii Funkcny jak podme v zime na jahody

A to ze niesu ovladace nieje vina Visty ale vyrobcu toho zariadenia

Este btw z Vistou to je trochu inac ... Nemozes porovnavat vykon Visty hned po starte ... jej to trva trochu dlhsie ... ona si stale nahrava casto pouzivane aplikacie do RAM a do 5min je perfektne plynula
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

mam ultiamate verziu so vsetkymi updatmi a zacinam dost nadavat - zla optimalizacia OS na hry, ide to pomaly,... neviem, asi by som radsej menil za XP
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Okrem toho ze vacsina DX10 hier nedokaze vypnut DX10 Mod ... napr Crysis mi siel na DX9 pri 1280x800 vsetko na stred okolo 50FPS z DX10 mi to ide cca 20-25 a je to dost iritujuce ...
Inac som si spomalenie nevsimol
Napísať odpoveď