Aka je podla VAS Windows Vista...
-
muffy69
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
heh, ja mam taku Vistu, cele to GUI je v keli, kedze som sa hral s nejakym theme patcherom lebo ta vista tema ma moc nejak nechyta a poondialo sa to, teraz ficim na vzhlade ala Windows 2000 a celkom sa mi to zacina pacit
ale nejak ma to netrapi, aspon to bezi o trochu rychlejsie a aj tak to kombinujem s Ubuntu
inak ten SP1 s vistou pohol dost a aj povypinanie sluzieb, takze uz sa to zacina chytat na xp a aspon si vystacim aj s 1 GB RAM
Zial musim oznamit, ze sa deje velmi //aspon pre mna// zavazna chyba.. A to ked mam nieco spakovane v rare a dam to rozpakovat na plochu klasickym pretiahnutim tak:
1. ak je to adresar hodi ho na plochu, ale nevidim ho, musim ist do C:/users/meno/.... a tam ho vidno je
2. Pokial je to len 1 subor vobec ho na plochu neda az na druhy krat.
1. ak je to adresar hodi ho na plochu, ale nevidim ho, musim ist do C:/users/meno/.... a tam ho vidno je
2. Pokial je to len 1 subor vobec ho na plochu neda az na druhy krat.
sheep: ja viem, ze nebol, ale kazdy do neba chvali vistu, ale XP si kedysi bez problemov aj na starsich PC rozbehal... hovorite tu o service packoch, ja hovorim o viste bez neho ze je nanic
enter: dik ze mam nazor pubertiaka... keby som nemal vistu odskusanu a viackrat tak nehovorim ze je podla mna nanic... tato tema ma nazov ze aka je podla vas vista - ja som vyjadril svoj nazor a uz ma tu oznacujes za pubertiaka - dik...
neviem aka je vista s SP1... mozno odpadli bugy a somariny, ale pochybujem,ze sa znizili tie obrovske HW naroky a ze prislo nieco take uzasne super do systemu... moj nazor je,ze XP pomaly konci a ja prejdem na linux ked sa mi ho konecne podari normalne rozbehat...
enter: dik ze mam nazor pubertiaka... keby som nemal vistu odskusanu a viackrat tak nehovorim ze je podla mna nanic... tato tema ma nazov ze aka je podla vas vista - ja som vyjadril svoj nazor a uz ma tu oznacujes za pubertiaka - dik...
neviem aka je vista s SP1... mozno odpadli bugy a somariny, ale pochybujem,ze sa znizili tie obrovske HW naroky a ze prislo nieco take uzasne super do systemu... moj nazor je,ze XP pomaly konci a ja prejdem na linux ked sa mi ho konecne podari normalne rozbehat...
Nie je to tak, ale je to až tak iné ako Windows, že čo majú ľudia vedomosti z win to im je nanič, každý začína z nuly ako keď mal úplne prvý počítač a nemal žiadne skúsenosti s ním. Mylná predstava je, že Linux je klonovaný windows, kde všetko funguje tak isto len sa to nazýva ináč, len zadarmo, lebo to tak nie je.enter00 napísal:to sa ti nepodari nikdy, linux na desktope je pre geekov, nie pre ludi.
Asi všetci čo mali úplne prvý počítač a nemali s ním žiadne skúsenosti tak nezačali s inštalovaním operačného systému, ovádačov a všetkého ale už to bolo nainštalované alebo mu s ním pomohol nejaký známy to sfunkčniť. Podobne by mal postupovať každý čo začína s Linuxom - dať si poradiť/ pomôcť. Sám na všetko z nuly je ťažké na každom os.
Čo používam Vistu je to ok, len niektoré programy tam nefungújú dobre, neskôr sa to určtie zlepší.
-
Shark NX
Addict
Co v pripade Visty?? Prepnes Vizualne Efekty na Vista Basic ... to ti dost odlahci Masinu ... + Vista sa prisposobuje systemu podla WEI (Windows Experience Index) Tzn hod si Vistu na Athlon 1800+ a vypne vsetky nepotrebne hovadiny ... sice to je aj na XP slaba Masinahojko napísal:bloodko: Pri hre si znizim detaily, rozlisenie, efekty, filtre... a co v pripade Visty???
Athlon 1800+ je slabý počítač na XP? No to nemyslíš vážne, XP beží (dobre) aj na oveľa slabších počítačoch. Tak podľa tohto na Vistu treba Quadcore minimálne.Shark NX napísal:Co v pripade Visty?? Prepnes Vizualne Efekty na Vista Basic ... to ti dost odlahci Masinu ... + Vista sa prisposobuje systemu podla WEI (Windows Experience Index) Tzn hod si Vistu na Athlon 1800+ a vypne vsetky nepotrebne hovadiny ... sice to je aj na XP slaba Masina
na 800 AMD s 256mb ram bez problemov ... a hry sli ryxlejsie nez pod W98 ... s geforce 3 siel aj max payne (skoro) na full grafike ...Shark NX napísal:Co v pripade Visty?? Prepnes Vizualne Efekty na Vista Basic ... to ti dost odlahci Masinu ... + Vista sa prisposobuje systemu podla WEI (Windows Experience Index) Tzn hod si Vistu na Athlon 1800+ a vypne vsetky nepotrebne hovadiny ... sice to je aj na XP slaba Masina
rozdiel medzi vistou a XP pri nastupe bolo ze Xp bolo stabilnejsie a ryxlejsie oproti w98 ... ale vista od XP rychlejsia nieje ...
a graficke ficurky co ma vista maju aj ine os a dokonca 100X lepsie a ovela menej narocne na HW ...
este ked som predaval tu 800ku tak bol na nej rocny win XP a kopa hier co vtedy na tom sla a pouzival som ten komp aj na net pravdaze a az po zasahoch noveho uzivatela trebalo preinstalovat ... dovtedy no problemo ... takze cele to je na uzivatelovy ... aky uzivatel taky kompShark NX napísal:Ano ide rychlo ... ale max Mesiac po instalaci ... Potom SWAPuje jak besny ... a celkovo sa strasne zbrzdi.
ked ti poviem ze vista na Athlone 1800 chodila normalne so vsetkym vcetne Aera tak sa nahnevas?Shark NX napísal:Co v pripade Visty?? Prepnes Vizualne Efekty na Vista Basic ... to ti dost odlahci Masinu ... + Vista sa prisposobuje systemu podla WEI (Windows Experience Index) Tzn hod si Vistu na Athlon 1800+ a vypne vsetky nepotrebne hovadiny ... sice to je aj na XP slaba Masina
-
Shark NX
Addict
A ked ti poviem ze nie?? Podla toho co tvrdis si vistu zapol asi len na P4 alebo Jednojadrovom Athlone ...Cesar napísal:To tam je ešte aj na Viste, spravíš tam extrémne zaťaženie a konec, pôjde to ako slimák, môžeš robiť čo chceš, počkáš a nezlepší sa. Po reštarte to je zase ok.
Cim dlhsie je vista zapnuta a cim aktivnejsie ju pouzivas tym rychlejsie ide (Zavisi hlavne od ramky) Precitaj si par clankov o nej a zistis ze je uplne ina a v dobrom
Sheep nie
Nie, som skúšal ja na CoreDuo počítači práve, lebo po nejakom úspešnom update neustále len reštarotvala Vista do nekonečna a bolo to treba obnoviť z DVD. Ja mám Athlon64 ale ani na CoreDuo to nebežalo vôbec lepšie aj ja som sa čudoval.Shark NX napísal:A ked ti poviem ze nie?? Podla toho co tvrdis si vistu zapol asi len na P4 alebo Jednojadrovom Athlone ...
A eške k počítači s predinštalovanou Vistou dali "zadarmo" tlačiareň k čomu ani Vista ovládače nie sú ani len na nete, robia z ľudí totálnych blbcov.
-
Shark NX
Addict
Mne to bezi nadherne ... mam ju stvrty Mesiac na Notebooku ([email protected],2GB RAM, 250GB 7200ot WD, atd...) Vsetky Updaty mi prebehli bez problemu + mam RC Verziu SP1 ... cize nemam sa na co stazovat. A fungovala mi bombovo aj na Masine PDC E2160,2GB RAM atd...Cesar napísal:Nie, som skúšal ja na CoreDuo počítači práve, lebo po nejakom úspešnom update neustále len reštarotvala Vista do nekonečna a bolo to treba obnoviť z DVD. Ja mám Athlon64 ale ani na CoreDuo to nebežalo vôbec lepšie aj ja som sa čudoval.![]()
A eške k počítači s predinštalovanou Vistou dali "zadarmo" tlačiareň k čomu ani Vista ovládače nie sú ani len na nete, robia z ľudí totálnych blbcov.No NAY je naj!
Viste bohate staci aj Slaby dualcore ... Samozrejme pokial je Plne aktualizovana ... Tie "cracknute" Verzie z Januara 2007 tam sa ani necudujem ze robia problemy ... Pri nej musis mat zakazany Auto-Update a to v dnesnych casoch znamena smrt ...
Rovnako ako Win XP SP1 ... ten je bez aktualizacii Funkcny jak podme v zime na jahody
A to ze niesu ovladace nieje vina Visty ale vyrobcu toho zariadenia
Este btw z Vistou to je trochu inac ... Nemozes porovnavat vykon Visty hned po starte ... jej to trva trochu dlhsie ... ona si stale nahrava casto pouzivane aplikacie do RAM a do 5min je perfektne plynula