Problemy po prestahovani + sebadovera

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Problemy po prestahovani + sebadovera

Príspevok od používateľa Lub0$ »

No uz som sa chystal dlhsie zalozit tuto temu takze nadiesiel cas :)
V posledny rok/dva mam zopar dost vela problemov co sa tyka kamratstiev rodiny a podobne. Vsetko sa to zvysilo ked sme sa prestahovali do UK. Uz pred tym sa rodicia hadali casto a dost drsne, no skoncil oto tak ze tu v UK sa idu rozvadzat, (nebudem hovorit com). Je to blbe, lebo vtedy ked ich da sa povedat najviac potrebujete, lebo ste prvy rok v cudzej krajine a vtedy som ani nevedel po Aj proste nic a oni este oznamia aj toto. No dobre OK, zazival som doma dost drsne hadky ako som spominal, mojim 15 roznym rozumom som prisiel nato, ze ked im to proste neklape neni o com premyslat, nema zmysel zit spolu ked to nejde. Nejak som sa s tym musel proste zmierit, lebo nic ine my nezostavalo, no stale zijeme vsetci spolu, lebo
koli tomu, ze ani jeden z rodicov nema kde ist, alebo nema dostatok penazi nato aby si platil najom sam (verte mi je to tu dost drahe) takze mame tichu domacnost, kde zijem uz skoro rok v takom dusevnom napeti kedy kto na koho vyblakne, a stava sa to casto, od mamy pocuvam len hundranie na oca a od oca pocuvam len hundranie na mamu, co sa mi vobec nepaci. Mam 18 rocnu sestru ktora ma frajera takze ona ma to stastie ze nikdy nieje doma. Ja pridem zo skoly a sadam za PC, sam si uvedomujem ze to nieje spravne a zdrave, ale nemam co robit, hrozne by som sa chcel niecomu venovat no nemozem, lebo so mtyp cloveka ktoreho nezaujimaju loptove sporty a podobne hovadinky, nic v tom nevidim. Ja som skor za tie extremnejsie sporty co je ten problem, ze na to treba dost penazi ktore nema, a rodicia mi ich nedaju.
Co sa tyka kamaratov, je tu ina mentalita ludi, vsetci s ami zdaj ubyt taky este "detsky", take spravanie pod moju uroven a podobne. Ja sa s nimi v pohode pozdravim v skole ale vobec to nieje na dlhu debatu.
Cize neostava mi nic ine len sediet doma. Prichadzam do veku kedy uz tuzim mat dievca, aby som sa mal komu vyrozpravat, o niekoho opriet mozno aj vyplakat :) a aby ma niekto chapal a aby ma mal rad. Proste aby som citil, ze niesom sam.
No zialbohu sa mi v tom nedari, lebo od kedy som v Uk stratil som asi vsetko sebavedomie. Na SVK som nemal problem hovorit s dievcatami napriklad, bolo to pohodka. Ale tu, neexistuje aby som sa prihovoril :?
Uvedomujem si ze som sa maximalne zmenil, lebo uz si nerozumiem s ludmi s ktorymi som si rozumel skvelo, (to plati aj pre moju mamu napriklad) Citim sa ak ototalny looser, na SVK som bol ukecany clovek tu som maximalne tichy, ja vobec neviem co sa to deje :?
Prosim odpuste si blbe poznamky :!:
Dakujem
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Nazdar Lubos ... pocuj v segre Oporu nemas?? Alebo v jej priatelovi??
Ja som zazival nieco podobne ked mama isla robit do prahy a z Kazdodenneho vidania sa stalo vidanie raz za 2-3 tyzdne.
Zaciatky boli dost tazke ale bracho mal bombovu priatelku (Ex) z ktorou sa dalo bombovo vykecat ... Poradila mi, vypocula ma ... atd
Odvtedy mam tie problemy za sebou :) Skus to
Viem ze si segru v minulosti moc nemusel ale co to skusit ;)
Alebo ani netreba dievca ... staci aj najlepsi kamarat s ktorym skocis na pivo a vykecate sa vymenite nazory atd ;)
A z tym sebavedomim ... na com stroskotalo?? Neistota?? Strach z jazyka??
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Možno si neistý len kvôli novému prostrediu, škole, ľudom, mentalite, hoci za ten čas by si sa mal ako tam aklimatizovať. Najlepšie by bolo nájsť si nejakého kamaráta, lebo byť celé dni sám za compom, to naozaj nie je nič moc. Skús nejaký krúžok na škole, určite ťa niečo zaujme a nebudú to len loptové hry.
A skús sa trochu osmeliť, niekomu sa prihovoriť a byť priateľský. Hoci ostatní v tvojom veku sa ti zdajú detinskí, neznamená to, že sú takí všetci a môžeš spoznať aj starších, možno s nimi si budeš rozumieť.
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

V Anglicku je uplne ina mentalita ludi ako tu takze urcite si so vsetkymi nebudes rozumiet tak ako na Slovensku, ale tak ked si za tym kompom tak co nanom robis? Si v kontakte s niekym zo Slovenska alebo tak? Alebo nemate v skole nejake kruzky co by ta bavili urcite by si tam s dakym nasiel spolocnu rec.

Nakoniec mozno je problem je aj ten ze nemas sa skym stretavat po skole, lebo vela ludi tam byva na internatoch kde oni po skole ticho zalezu a sedia bud na ihrisku alebo na izbach za notebookmi.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Ano sebavedomie stroskotalo asi hned ako som tu prisiel :?
Ako som pisal segra neni nikdy doma, a ked je tak sa uci. Jej priatel je super clovek, ale nejak s nim niesom casto a ked aj chcem s nim ist niekde sam do mesta a podobne tak segra ziarli a nechce aby sme isli bez nej :roll:
Kruzky tu niesu, skola konci o tristvrt na 4 cize ono uz ani tak nieje cas.
A ked som dobre pochopyl niekto sa vyjadril, ze mentalita je ta ist. No u teenegerov by so mnepovedal , su tak vychovany, ze sa az zle pozera, napriklad mame v triede takych debilkov co strka do ucittelky ako keby sa s nou chcel byt a povie jej do tvare ze je idiot.

Inac sem tam si zajdem cez vykendy so spoluziakmi zahrat snooker a biliard (no poslednu dobu ma uz dlho nevolali) Ale ja sa s nimi nejak vynikajuco necitim pravdupovediac. Proste to ich spravanie a podobne, zacnu na mna bez priciny nadavat a podobne, tak to dost odradi
:?
A sebavedomie som stratil po tom prichode a je to asi tym, ze ja ako slovak nikdy nebudem mat prizvuk ako anglican, a aj ked sa odvazim nieco povedat tak sa hned vsetci zacnu rehotat a to dost odradi od dalsej komunikacie :?
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Lub0$ napísal:A sebavedomie som stratil po tom prichode a je to asi tym, ze ja ako slovak nikdy nebudem mat prizvuk ako anglican, a aj ked sa odvazim nieco povedat tak sa hned vsetci zacnu rehotat a to dost odradi od dalsej komunikacie :?
Mierne OT: mne sa podarilo nabrat geordie prizvuk za ca 4 dni celkom uchadzajuci... :)

Vidiet ze ti englanderi ta medzi seba podvedome nechcu (hoci vedome by aj mozo boli radi) - tak sa skus pozriet po podobne "out" kamaratoch ;)
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Tak chod spolu aj zo segrou ... Ak samozrejme nema cely den ine plany
A hej v Anglicku ma vacsina Mladeze dost Impulzivny charakter a su dost Naladovy
K tomu sebavedomiu nerob si starosti ... pravdepodobne si natrafil na dementov ktory si nevedia cenit to ze sa snazis Rozpravat po Anglicky ...
Normalny clovek by bol rad ze na neho nejdes po slovensky ...
Cize nepovazuj sa za Loosera ... ale pozri sa na nich a tam vidis cistych Looserov.
Skus sa obratit na starsiu Generaciu ... Ja si tiez dost casto nemam co povedat z ludmi v svojom veku (cest vynimkam) ale taky 25-40 chlapik to uz je nieco ine ... to uz su celodenne debaty :)

Fabo: Tu nejde o prizvuk ... ale o toleranciu ... Ak je ten mladik na tolko dementny ze sa smeje z toho jaky mas prizvuk tak moja jedina reakcia by bola v pripade dobrej nalady Otocka a dovi a v pripade zlej zlomeny nos ...
Si predstav ze do Bratislavy dojde cisty Kosican a Hutori na teba ... mne to prijde zlate kolko nareci ma slovencina a rad si to vypocujem ... To iste v Polsku Góralski akcent. Rovnako sa nezacnem smiat Anglicanovi ked na mna zacne z lamanou slovencinou ... priam naopak este ocenim to ze sa snazi rozpravat v jazyku krajiny v ktorej sa nachadza.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Shark NX napísal:Fabo: Tu nejde o prizvuk ... ale o toleranciu ... Ak je ten mladik na tolko dementny ze sa smeje z toho jaky mas prizvuk tak moja jedina reakcia by bola v pripade dobrej nalady Otocka a dovi a v pripade zlej zlomeny nos ...
Ro je samozrejme, preto OT :)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Pride mi to celkom prirodzene. Komplet nove prostredie, chvilu trva kym clovek najde aspon par kamaratov s ktorymi sa da nieco podniknut. Navyse v zahranici, dost zataz na 15rocneho chalana. Kazdopadne ak uz chces hnit za kompom a nic ine ta nebavi (neodsudzujem, konstatujem), tak skus najst nejaku cinnost, ktora ta vedomostne posunie niekam vyssie. Tym chcem opat nazanacit moznost buduceho IT povolania, ktore v Britanii priamo prekvita a odbornikov je nedostatok. Je to sice hudba buducnosti, ale ak uz nieco robit, tak aby to malo aspon trochu zmysel.
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Zaujímavé, bratranec totiž keď bol v Amerike, tak práveže všetci sa mu prihovárali, že odkiaľ je, ako sa mu páči atď. ale tak Anglicko nie je Amerika...A čo takto nehľadať kamarátov ako veľkú partiu ale radšej nejakého jedného dvoch.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Tak rozdiel je skutocny kamarat/priatel a clovek, ktory sa ti prihovori, ale stale si pre neho povrchna znamost.
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Ale nikdy nemôžeš vedieť, čo sa z toho, keď sa ti niekto prihovorí vyvinie resp. s kým ťa zoznámi a či si náhodou nesadnete.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

No uz tu zijem druhy rok, co uz je dost dlha doba :?
A mna uz ani nebavi pri Pc sediet, ale ked nic ine mi nezostava. Alebo teda ja by som aj chcel nieco robit, ale co, ved ani posrany bicykel nemam :roll:
A k tomu jazyku, je to asi tak, ze ja sa viem dohovorit ale nie vzdy to je spisovnou anglictinou (co je asi jasne) a ten prizvuk, no a oni sa hned zacnu rehotat a podobne a to dost cloveka odradi. A ani oni sa nesnazia hovorit so mnou pomalsie a zrozumitelnejsie. Co je dost blbe, ja napriklad viem hovorit s kazdym ucitelom a aj im vsetkym rozumiem, no ziakom ako komu. A stretol som sa aj s dementmi co maju cisto rasisticke sklony :? a to tiez neni prijemne ked sa ku nemu ozvete a on vam povie, ze so mnou nebude hovorit pokym sa nenaucim Aj alebo ze sa mam vratit do svojej krajiny, a ze SVk je diera sracka a podobne. Este minuly skolsky rok som jedemu koli takym poznamkam vylepil, hned mal modre oko a hned utekal za ucitelkou :roll:
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Lub0$ napísal:No uz tu zijem druhy rok, co uz je dost dlha doba :?
A mna uz ani nebavi pri Pc sediet, ale ked nic ine mi nezostava. Alebo teda ja by som aj chcel nieco robit, ale co, ved ani posrany bicykel nemam :roll:
A k tomu jazyku, je to asi tak, ze ja sa viem dohovorit ale nie vzdy to je spisovnou anglictinou (co je asi jasne) a ten prizvuk, no a oni sa hned zacnu rehotat a podobne a to dost cloveka odradi. A ani oni sa nesnazia hovorit so mnou pomalsie a zrozumitelnejsie. Co je dost blbe, ja napriklad viem hovorit s kazdym ucitelom a aj im vsetkym rozumiem, no ziakom ako komu. A stretol som sa aj s dementmi co maju cisto rasisticke sklony :? a to tiez neni prijemne ked sa ku nemu ozvete a on vam povie, ze so mnou nebude hovorit pokym sa nenaucim Aj alebo ze sa mam vratit do svojej krajiny, a ze SVk je diera sracka a podobne. Este minuly skolsky rok som jedemu koli takym poznamkam vylepil, hned mal modre oko a hned utekal za ucitelkou :roll:
Tak to je neprijemne, ale deti su uz raz take :-? Mne napadlo, ze by si mohll skusit v tom vasom meste najst nejaku slovensku komunitu, tam by si mozno nasiel aj nejake dievca :) btw v skole nemate nejakych poliakov alebo tak? S nimi by si mozno mohl rozumiet a pripadne by ta mohli doviest aj k "domorodym," ktori nemaju voci pristahovalcom predsudky.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

No deti su take, lebo maju taku vychovu, aspon ja to tak vnimam.
A priznam si aj jeden z mojich problemov, o ktorom viem a aj si ho priznam, som dost vyberavy medzi priatelmi/kamratmi co je v niecom dobre a vniecom dost zle. :? No to je moja povaha a ta sa tazko meni.
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

to ze nechapem spravanie faganov v UK by az tak nevadilo. myslim, ze to nikto, ale co najviac nechapem je spravanie tvojich rodicov. musia vidiet, ze sa zrejme necitis najlepsie ked cez teba kydaju jeden na druheho a napatie sa da krajat. kedze sa nemoze ani jeden z nich osamostatnit, skus nejako nenapadne naznacit, ze sa necitis vobec doma prijemne. mozno zmenia pristup k tebe. ako sa spravaju jeden voci druhemu ked to nevidis je uz ich vec a do toho ta tahat ozaj nemusia. zvyknut si na novu krajinu moze byt pomerne velky problem. tebe sa len sotva niekto prihovori a ty sa asi tiez nie. teda sudim podla seba. pochybujem, ze ja by som sa niekomu prihovoril. kym by som si rozmyslel co poviem ako to poviem a kedy to poviem, uz by bolo davno neskoro. ale mozno sa mylim. samozreme, ze kamarata mat poruke je viac nez potrebne. v UK zije plno slovakov roztrusenych po celej krajine. mozno by nebolo zle nejakym sposobom niekoho takeho najst (na IRC napriklad alebo niekde vonku). niektorym ludom vyhovuje kontakt s cudzincom. su ludia, ktorych zaujima ina kultura, ina krajina. nie kazdy ti povie, ze SVK je diera a mas sa vratit. mozno by sa dalo prave vyuzit to, ze si cudzinec. len skoda, ze v UK je tych cudzincov tak vela a nie je to ziaden netradicny jav. ked to inak nepojde, tak sa proste zdvihni, povedz, ze to doma uz nemozes vydrzat a chod sa prejst niekam von na dlhsiu chvilu, precistit myslienky. mozno vasim trkne, ze nieco nie je v poriadku a ze to mozu ovplyvnit aspon trochu aj oni. a co sa tyka sebadovery? hmm tu ani nenadobudnes v takomto stave. ked nemas pevnu podu pod nohami, tak sotva. najprv sa treba citit ako tak prijemne a az potom riesit sebadoveru. aspon podla mna. kazdopadne drzim palce. po dlhom case tema, ktoru sa oplati sledovat :)
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Rodico msom to uz dal najavo a stale aj davam, povedal som to na rovinu, a plus este naviac som povedal, ze uz ma to proste s nimi nebavi a vsetk oto pocuvat a aj som povedal to, ze vsetko speje len k tomu, ze ja sa budem chciet odstahovat cim skor :roll:

Inac dakujem vam vsetkym :)
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

No to ze su vasi rozhadani idu tak aj sami proti sebe, pretoze ste v zahranici kde by ste mali drzat spolu pretoze sa zjavne nemate o koho opriet. Takze jedine co ti ostava je hucat do nich nech toho nechaju.
Popripade tva sestra by tiez na toho mohla mat vplyv. :wink:
muffy69
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa muffy69 »

no nemas to lahke...najma v takej rodinnej situacii, skus hladat pozitiva vo vsetkom aj ked ich je malo, napr. vies ako by som bol ja rad keby zijem v UK a kazdy den pocujem tu rec, zarucene sa lepsie a rychlejsie naucis ako my tu po AJ :) a keby sa venujes IT anglictina sa ti len zide a ked sa budes tomu venovat nadalej tak ta tam caka pekna buducnost :wink: ale samozrejme kazdy je ineho zamerania, nuz o anglicanoch som pocul ze su nejaki odmerani a dokonca ze sa tam ucitelia boja ziakov, neboj nejak vydrzis aj ked neviem kolko tam trva tvoja skola ale ked budes dospely a nebude sa ti tam pacit prestahujes sa do Irska (vraj tam su ludia zo zlatym srdcom :oops: ) alebo sa vratis ku nam Slovensko :P
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Ano hucim do nich, ale nezabera to, kazdy den im to pripominam. No nedaju si povedat, a ano vplyv ako vplyv, neda sa to nejak velmi ovplyvnit ked je raz niekto tvrdohlavy tak s nim nepohnes. :?
Aj dnes od rana citim doma take napetie, ze sa tu neda pomaly ani dychat, vsetci su nervozni tak su aj agresivny a hned vyblaknu aj bez priciny. Mne to zacina liest na mozog a nemam chut sa s nimi ani rozpravat :roll:
Ja si potrebujem nieco najst kde si vybijem nadbytocnu energiu, nie prechadzky so psom ani nic podobne, lebo pri prechadzani zase len myslim na to co je doma a na problemy a podobne.
Mne treba nieco kde niej cas mysliet na take sprostosti, no nemam peniaze. boze, skoro vsetko je len o peniazoch. :roll: ked niesu peniaze neni co robit, lebo do kazdeho sportu treba nieco investovat. :?
Uz na mna ide zufalstvo :smt017
Napísať odpoveď