Výlet do Osvienčimu (Auschwitz)
Výlet do Osvienčimu (Auschwitz)
takze, cez leto by som sa chcel ist pozriet do osviencimu. zaujimalo by ma, ci sa tam plati nejake vstupne a ked hej, tak kolko a ci sa da zaplatit aj nejaky sprievodca, najlepsie, co hovori slovensky, cesky. dakujem za odpovede 
-
PeterCA
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: Osviencim
vstupne sa samizdat neplati, ale plati sa sprievodca 100% (okolo 1200 sk samizdat) ale su tam iba polski sprievodcovia2Pacaveli napísal:takze, cez leto by som sa chcel ist pozriet do osviencimu. zaujimalo by ma, ci sa tam plati nejake vstupne a ked hej, tak kolko a ci sa da zaplatit aj nejaky sprievodca, najlepsie, co hovori slovensky, cesky. dakujem za odpovede
aj nejake inspiracne foto ti mozem hodit
inac je tam zakaz fotenia, ale zakazy su nato, aby sa porusovali
//pridane fotky
chcem este dodat, ze sa tam dost blbo foti, lebo väcsinou veci je za sklom
a triedna ma skor posle do pi*i ako tam pridem. nie, ked tam pojdem, urcite nechcem zo skolou, lebo by som z toho naozaj nic nemal. chcem tam ist asi s ocom, alebo sa este uvidi. dik za fotky, nejake som uz videl, poslal mi jeden chalan tu z hojka. a to s tym fotenim - ked ma nejak chytia, co sa moze stat?bolek napísal:Navrhni to ako školský výlet.
-
Shark NX
Addict
Nieje zakazane ... za 10zł mas Fotograficky kupon
Sprievodca existuje aj slovensky ... Je to pani Ilona (ak tam este robi) Polka zijuca dlhsie na slovensku ... Tiez sa da "objednat" Ale ked si ju uz rezervujete a pojde s vami tak sa nesmejte jej prizvuku ... ma dost silny polsky prizvuk ... a nema to moc v laske
(Robil som tam par krat simultalneho tlmocnika
)
Sprievodca existuje aj slovensky ... Je to pani Ilona (ak tam este robi) Polka zijuca dlhsie na slovensku ... Tiez sa da "objednat" Ale ked si ju uz rezervujete a pojde s vami tak sa nesmejte jej prizvuku ... ma dost silny polsky prizvuk ... a nema to moc v laske
(Robil som tam par krat simultalneho tlmocnika
ked som bol ja zo skoly tak sme sa rozdelili na "slovansku" a "nemecku" skupinu: podla toho kto comu rozumel viac... v slovanskej som sa snazil trochu tlmocit o com hovori,ale nakoniec ma to prestalo bavit a zvysok mojej skupiny z vykladu asi vela nemal...
fotit sa bez kuponu nesmie v interieroch,a kedze su tam vitriny ani mi to vlemi nechybalo, kedze moj fotak nema rezim "muzeum", preto som si kupil brozuru, kde bola vacsina tych vitrin nafotenych.
fotit sa bez kuponu nesmie v interieroch,a kedze su tam vitriny ani mi to vlemi nechybalo, kedze moj fotak nema rezim "muzeum", preto som si kupil brozuru, kde bola vacsina tych vitrin nafotenych.
-
kukiak
Addict
Ta pani co hovori slovensky sa vola tusim Orlowska alebo jak sa to polsky pise
. Je vsak mala sanca ze nanu prave natrafis a pojde prevadzat len teba, vacsinou sa to objednava dost dlho dopredu a pre cele skupiny.
Ked uz tolko pocuvas toho 2paca a vravis nam aky ma skvele texty, urcite vies dobre aj po anglicky
Ked uz tolko pocuvas toho 2paca a vravis nam aky ma skvele texty, urcite vies dobre aj po anglicky
kukiak napísal:Ta pani co hovori slovensky sa vola tusim Orlowska alebo jak sa to polsky pise. Je vsak mala sanca ze nanu prave natrafis a pojde prevadzat len teba, vacsinou sa to objednava dost dlho dopredu a pre cele skupiny.
Naj by bolo keby si tam siel s nejakou vacsou skupinou a urcite si zaplat aj sprievodcu, najlepsie tu Slovenku zijucu v polsku ci naopak, mali sme ju aj my a bola super.
Ohladom fotenia, fotil som a o ziadnom kupone nam nikto nic nepovedal, ale tak ja som tam bol asi tak pred 5 rokmi mozno sa to zmenilo.
Inak zazitok na cely zivot odporucam kazdemu navstivit
Ohladom fotenia, fotil som a o ziadnom kupone nam nikto nic nepovedal, ale tak ja som tam bol asi tak pred 5 rokmi mozno sa to zmenilo.
Inak zazitok na cely zivot odporucam kazdemu navstivit
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
http://web.tuke.sk/travel/poznavacky.html ako druhy zajazd je auschwitz, cena 1000, tak si pozri, inak priamy spoj zo slovenska tam zrejme nepojde, najskor vlakom do krakowa a stamad somehow.2Pacaveli napísal:zaplatit kupon je najmenej. mam jednu otazku, som z kosic, ak by som tam chcel ist autobusom, nastupil by som napr. na stanici a potom by ma to vylozilo kde? resp. kde sa daju pozriet ceny listkov a pod.?
jj, to som nasiel aj ja, len som chcel vediet, ci neni nejaky spoj, ze priamo tam ma to odvedze a potom o nejakej hodine to ide spat... tak to este uvidim...zelovoc napísal:http://web.tuke.sk/travel/poznavacky.html ako druhy zajazd je auschwitz, cena 1000, tak si pozri, inak priamy spoj zo slovenska tam zrejme nepojde, najskor vlakom do krakowa a stamad somehow.
AKA VEKOVA KATEGORIA MOZE IST DO OSWIENCIMU DO TABORA?
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
akakolvek ...
takze skusme obnovit tuto temu
Chystam sa do Osviencimu v auguste...
ale akosi z ich stranky neviem pochopit ako to myslia s tym sprievodcom....
ci ho treba ozaj 2 tyzdne dopredu objednat za ludovych cca 60ecek pre skupinu do 10 ludi
alebo bude kazdu hodinu ci dve odchadzat nejaka skupina ku ktorej sa moze kazdy pripojit??
KTO STE TAM BOLI TENTO ROK NAJLEPSIE POSLEDNY POLROK PLS OZVITE SA
DAKUJEM za kazdy nazor
Chystam sa do Osviencimu v auguste...
ale akosi z ich stranky neviem pochopit ako to myslia s tym sprievodcom....
ci ho treba ozaj 2 tyzdne dopredu objednat za ludovych cca 60ecek pre skupinu do 10 ludi
alebo bude kazdu hodinu ci dve odchadzat nejaka skupina ku ktorej sa moze kazdy pripojit??
KTO STE TAM BOLI TENTO ROK NAJLEPSIE POSLEDNY POLROK PLS OZVITE SA
DAKUJEM za kazdy nazor
-
Mateq
Medium Professional
Re:
Taktiež by som sa nehral s tými vysielačkami cez ktorú ju každý v skupine počúva, keď sa toho dotkneš kvôli regulácii zvuku tak ju to vytočí v domienke že to vypínaš a nechceš počúvať jej výkladShark NX napísal: Sprievodca existuje aj slovensky ... Je to pani Ilona (ak tam este robi) Polka zijuca dlhsie na slovensku ... Tiez sa da "objednat" Ale ked si ju uz rezervujete a pojde s vami tak sa nesmejte jej prizvuku ... ma dost silny polsky prizvuk ... a nema to moc v laske