Výlet do Osvienčimu (Auschwitz)

Všetko čo hľadáte a doteraz sa vám to nepodarilo zohnať smerujte sem...
2Pacaveli
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Výlet do Osvienčimu (Auschwitz)

Príspevok od používateľa 2Pacaveli »

takze, cez leto by som sa chcel ist pozriet do osviencimu. zaujimalo by ma, ci sa tam plati nejake vstupne a ked hej, tak kolko a ci sa da zaplatit aj nejaky sprievodca, najlepsie, co hovori slovensky, cesky. dakujem za odpovede :wink:
PeterCA
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Osviencim

Príspevok od používateľa PeterCA »

2Pacaveli napísal:takze, cez leto by som sa chcel ist pozriet do osviencimu. zaujimalo by ma, ci sa tam plati nejake vstupne a ked hej, tak kolko a ci sa da zaplatit aj nejaky sprievodca, najlepsie, co hovori slovensky, cesky. dakujem za odpovede :wink:
vstupne sa samizdat neplati, ale plati sa sprievodca 100% (okolo 1200 sk samizdat) ale su tam iba polski sprievodcovia :lol:
aj nejake inspiracne foto ti mozem hodit :wink:
inac je tam zakaz fotenia, ale zakazy su nato, aby sa porusovali :lol: fotit mozes, ale snaz sa byt nenapadny :D

//pridane fotky
chcem este dodat, ze sa tam dost blbo foti, lebo väcsinou veci je za sklom :D
Prílohy
New_P6210061.jpg
New_P6210038.jpg
New_P6210027.jpg
New_P6210024.jpg
New_P6210007.jpg
den333
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa den333 »

no my tam ideme zo skoly s celym rocnikom dost sa na to tesim...a tie foto by boli vyborne..
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

2Pacaveli: Vstupné do Oswiencimu sa neplatí. Ak chceš sprievodcu, môžeš si zaplatiť poľského, anglického alebo nemeckého sprievodcu, platí sa 20 Zl na osobu, to znamená cca 190 skk na osobu.
Ja tam idem budúci týždeň, bol som tam aj minulého roku.
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Navrhni to ako školský výlet. :)
2Pacaveli
Addict
Addict

bolek napísal:Navrhni to ako školský výlet. :)
a triedna ma skor posle do pi*i ako tam pridem. nie, ked tam pojdem, urcite nechcem zo skolou, lebo by som z toho naozaj nic nemal. chcem tam ist asi s ocom, alebo sa este uvidi. dik za fotky, nejake som uz videl, poslal mi jeden chalan tu z hojka. a to s tym fotenim - ked ma nejak chytia, co sa moze stat?
PeterCA
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PeterCA »

samizdat, ze to riesia pokutou :wink: ale niesom si isty ci je to fakt pravda

// ale nemaj boja... su tam vsade zakazy fotenia ale tam kazdy foti.. kazdy ich ma na haku ale tak bola by odvaha fotit pred sprievodcom :lol: aspon toho, co sme mali my... stale tam daco blabotal
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Nieje zakazane ... za 10zł mas Fotograficky kupon
Sprievodca existuje aj slovensky ... Je to pani Ilona (ak tam este robi) Polka zijuca dlhsie na slovensku ... Tiez sa da "objednat" Ale ked si ju uz rezervujete a pojde s vami tak sa nesmejte jej prizvuku ... ma dost silny polsky prizvuk ... a nema to moc v laske
(Robil som tam par krat simultalneho tlmocnika ;) )
2Pacaveli
Addict
Addict

oki, dakujem vam kazdemu za prispevky, na tu pani Ilonu si snad spomeniem ked tam pojdem a spytam sa... teda, niekto sa spyta za mna, po anglicky by mi to asi neslo, po nemecky tiez a po polsky uz vobec :D este raz vam dakujem.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ked som bol ja zo skoly tak sme sa rozdelili na "slovansku" a "nemecku" skupinu: podla toho kto comu rozumel viac... v slovanskej som sa snazil trochu tlmocit o com hovori,ale nakoniec ma to prestalo bavit a zvysok mojej skupiny z vykladu asi vela nemal...
fotit sa bez kuponu nesmie v interieroch,a kedze su tam vitriny ani mi to vlemi nechybalo, kedze moj fotak nema rezim "muzeum", preto som si kupil brozuru, kde bola vacsina tych vitrin nafotenych.
2Pacaveli
Addict
Addict

zaplatit kupon je najmenej. mam jednu otazku, som z kosic, ak by som tam chcel ist autobusom, nastupil by som napr. na stanici a potom by ma to vylozilo kde? resp. kde sa daju pozriet ceny listkov a pod.?
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Ta pani co hovori slovensky sa vola tusim Orlowska alebo jak sa to polsky pise :D . Je vsak mala sanca ze nanu prave natrafis a pojde prevadzat len teba, vacsinou sa to objednava dost dlho dopredu a pre cele skupiny.

Ked uz tolko pocuvas toho 2paca a vravis nam aky ma skvele texty, urcite vies dobre aj po anglicky
2Pacaveli
Addict
Addict

kukiak napísal:Ta pani co hovori slovensky sa vola tusim Orlowska alebo jak sa to polsky pise :D . Je vsak mala sanca ze nanu prave natrafis a pojde prevadzat len teba, vacsinou sa to objednava dost dlho dopredu a pre cele skupiny.

Ked uz tolko pocuvas toho 2paca a vravis nam aky ma skvele texty, urcite vies dobre aj po anglicky
:lol: teraz to tu neplet, texty si prekladam niekedy ked sa mi paci melodia, tak si prelozim text, neviem po anglicky nejak extra dobre. to sem proste neplet. je rozdiel jak to podava on a jak by to podavala ta sprievodkyna. a este sa spytam, keby som tam bol, tak ako velmi treba tu sprievodkynu? oplati sa tam vobec ist bez nejakeho sprievodcu?
tomPD
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomPD »

Naj by bolo keby si tam siel s nejakou vacsou skupinou a urcite si zaplat aj sprievodcu, najlepsie tu Slovenku zijucu v polsku ci naopak, mali sme ju aj my a bola super.
Ohladom fotenia, fotil som a o ziadnom kupone nam nikto nic nepovedal, ale tak ja som tam bol asi tak pred 5 rokmi mozno sa to zmenilo.
Inak zazitok na cely zivot odporucam kazdemu navstivit
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

2Pacaveli napísal:zaplatit kupon je najmenej. mam jednu otazku, som z kosic, ak by som tam chcel ist autobusom, nastupil by som napr. na stanici a potom by ma to vylozilo kde? resp. kde sa daju pozriet ceny listkov a pod.?
http://web.tuke.sk/travel/poznavacky.html ako druhy zajazd je auschwitz, cena 1000, tak si pozri, inak priamy spoj zo slovenska tam zrejme nepojde, najskor vlakom do krakowa a stamad somehow.
2Pacaveli
Addict
Addict

zelovoc napísal:http://web.tuke.sk/travel/poznavacky.html ako druhy zajazd je auschwitz, cena 1000, tak si pozri, inak priamy spoj zo slovenska tam zrejme nepojde, najskor vlakom do krakowa a stamad somehow.
jj, to som nasiel aj ja, len som chcel vediet, ci neni nejaky spoj, ze priamo tam ma to odvedze a potom o nejakej hodine to ide spat... tak to este uvidim...
TADI
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa TADI »

AKA VEKOVA KATEGORIA MOZE IST DO OSWIENCIMU DO TABORA?
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

akakolvek ...
glider
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa glider »

takze skusme obnovit tuto temu

Chystam sa do Osviencimu v auguste...

ale akosi z ich stranky neviem pochopit ako to myslia s tym sprievodcom....

ci ho treba ozaj 2 tyzdne dopredu objednat za ludovych cca 60ecek pre skupinu do 10 ludi

alebo bude kazdu hodinu ci dve odchadzat nejaka skupina ku ktorej sa moze kazdy pripojit??

KTO STE TAM BOLI TENTO ROK NAJLEPSIE POSLEDNY POLROK PLS OZVITE SA :)

DAKUJEM za kazdy nazor
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Re:

Príspevok od používateľa Mateq »

Shark NX napísal: Sprievodca existuje aj slovensky ... Je to pani Ilona (ak tam este robi) Polka zijuca dlhsie na slovensku ... Tiez sa da "objednat" Ale ked si ju uz rezervujete a pojde s vami tak sa nesmejte jej prizvuku ... ma dost silny polsky prizvuk ... a nema to moc v laske
Taktiež by som sa nehral s tými vysielačkami cez ktorú ju každý v skupine počúva, keď sa toho dotkneš kvôli regulácii zvuku tak ju to vytočí v domienke že to vypínaš a nechceš počúvať jej výklad :D
Napísať odpoveď