Cernobyl, Pripjat..

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Na Ukrajinu chcem ist kazdopadne a vidim 2 zakladane moznosti, vlakom az do Kyjeva (z KE ca 22-24hod) alebo busom do Uzhorodu/vlakom do Lvova a s Ukrajincami letiet do Kyjeva.

Myslim ze z kyjeva na oblast nebude problem.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

http://travelling.kiev.ua/Chernobyltrip.htm
to sa tyka vyletu do Zony.
cesta do Kijeva: prepokladam ze Uzhorod a Lvov stoja za prehliadku... vlak Uzhorod-Lvov, 7 hodin cena 25 hrivien.
Lvov-Kijev: 9-11 hodin, 40-55 hrivien.
v Kijeve Vesper vygoogloval daky hostel za celkom slusnu sumu...
potom by som pocital s cestou na Krym: vlaky jazdia priamo do Sevastopolu a Simferopolu...50-55 hrivien, 17/18 hodin... ale na Kryme sa oplati vidiet Bakcisaraj tam jazdi 2 hodinovy vlak zo Simferopolu... este juznejsie je Jalta a Alusta, tam su v utesoch jaskyne vyhodne ako "place to stay" pre "clapkanie sa" :lol:
vzhladom na ceny vyletu do Zony je ten pocet ludi asi limitovany,ale ci viac tym lepsie...
//"zraz" by pripadal do uvahy bud v KE na stanici,alebo v Ciernej nad Tisou... alebo vo vlaku do CnT... tusim to bol rychlik Hornad
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

jackb - koľko korún je jedna hrivna?
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

erytrocyt napísal:jackb - koľko korún je jedna hrivna?
Ukrajina 1 UAH 4.460
hitman
VIP
VIP

Príspevok od používateľa hitman »

kazdopadne by to velmi zaujimava cesta nuz ale aj tak zbytokova radiacia ktora tam je po 20 rokoch je stale velka aby som sa tam len tak vybral...isto prechadzat sa tam by bolo podla mna fakt super isto do toho mestecka to by bol asi nazitok na cely zivot no ale fakt chytit tam nejaku radiaciu do tela ehmm fakt tolko az nie...

inak v Uzhorode som bol tulal som sa v starom meste plus nejaka ta oblast okolo ale original na sidliskach a tak som nebol....no je to tam zaujimave proste vidiet to na vlastne oci....
a rad by som urcite navstivil Kyjev moze to byt velmi pekna navsteva :wink:
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

Čo sa týka radiácie v Pripjati tak je to vraj úplne bez problémov. je síce podstatne vyššia ako bežná radiácia napríklad v BA ale pokiaľ tam ideš na 1 alebo hoci aj na 3 dni tak ti nič nehrozí.. Dokonca aj keby si sa priblížil k sarkofágu viac ako je predpísaná vzdialenosť bez ochranného obleku tak by ti za krátky čas ožarovania maximálne dočasne klesol stav červených krviniek. Ono choroba z ožiarenia si pýta podstatne viac radiácie... Teraz som v tom celkom in lebo som o Černobyle robil seminárnu prácu :D A ak sa tam pôjde keď budem mať čas tak na 101% so mnou rátajte. A Ukrajina sa oplatí ešte aj kvôli prívetivým nízkym cenám takže poriadny trip by nevyšiel nejak extra veľa :)
jackb
Redeemer
Redeemer

jj, mas pravdu Vesper. podla tej prezentacie je radiacia pri sarkofagu 1,557 rontgenu, na chorobu z oziarenia treba 20R narazovo, teda podla blogu...
myslel som si ze to bude vacsie svinstvo... niesu dake informacie o nasledkoch co sa tyka genetiky? teda ked si budem chciet par rokov po vylete zalozit rodinu nechcem ryskovat ze sa moje dieta bude 3 nohy a podobne... :lol:
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Ináč ten blog je síce super na také priblíženie toho čo sa vtedy stalo pre normálnych ľudí ale keď som šiel trochu do hĺbky tak som zistil že je v ňom veľa nepresností a trochu fikcie na vyvolanie dramatického dojmu.
Ináč ešte k tej radiácii: v roku 2001 sa tam nebál ísť ani sám prezident Leonid Kučma keď odstavoval 3.blok a s ním veľa ďalších politických predstaviteľov a novinárov :wink:
hitman
VIP
VIP

nj to mas pravdu ale jak sa hovori: nikdy nevies.... :wink:
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Hitman, záleží na tom, ako dlho sa tam budeš pohybovať. Ak tam stráviš pár hodín, tak obídeš bez ujmy. Dosť som o tom popozeral, a viem že tam ideš s doprovodom, ktorý pozná viac či menej zamorené objekty, merač rádioaktivity a dozimeter je samozrejmosť.
Do reaktora ťa samozrejme nepustia :)
hitman
VIP
VIP

erytrocyt napísal:Hitman, záleží na tom, ako dlho sa tam budeš pohybovať. Ak tam stráviš pár hodín, tak obídeš bez ujmy. Dosť som o tom popozeral, a viem že tam ideš s doprovodom, ktorý pozná viac či menej zamorené objekty, merač rádioaktivity a dozimeter je samozrejmosť.
Do reaktora ťa samozrejme nepustia :)
nj asi mas pravdu...ale co ja viem.... :oops:
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

tak určite by som si tam nenazbieral paradajky a papriku a nedoniesol by som si ju domov ochutnať deťom a tak :D
hitman
VIP
VIP

erytrocyt napísal:tak určite by som si tam nenazbieral paradajky a papriku a nedoniesol by som si ju domov ochutnať deťom a tak :D
alebo take luxusne huby v lese....to by bola fajn prazenica.... :D :P
Radko
Novice
Novice

cernobyl

Príspevok od používateľa Radko »

Kto ide ide, nech rata aj so mnou. Ozvite sa pls, ked uz mate daco zorganizovane. thx
jackb
Redeemer
Redeemer

nuz, niektori "sklani" maju mat v lete preplneny program. ja osobne chcem cestovat kamkolvek: ci uz toto,alebo na festak k Baltu,alebo este raz do RoI...
mohli by sme zosnovat daky meeting ked doletim...
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Cena nieje vysoka a po zhliadnuti asi 20 Videi ma to tam strasne laka ... btw maximalna odporucana doba v "zone" 8-9Hodin ... Potom samozrejme prechadzas kontrolou ... a nakoniec lekarskou Prehliadkou ...
8-9hodin je doba kde sa ti na 99,9% nic nestane ... Pokial sa nepojdes poprechadzat po Cervenom lese atd ...
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Síce mám brutálne preplnený program cestovaním kade-tade ale niekedy koncom leta prípadne ak by vychádzalo začiatkom septembra by som veľmi rád dal nejaký trip po východnej Európe
Hossa1881
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hossa1881 »

robil som soc na temu jadrova energia na svk a v jednej kapitole som porovnaval reaktor rbmk 1000(cernobyl) a vver, urcite by som sa aj ja rad pozrel do "ghost townu" prypjat
jackb
Redeemer
Redeemer

na Ukrajinu mam typy ako cestovat od Ukrajincou, ktorych som postretol tu v Irsku. K Cernobylu sa nevyjadrili, ale plan cestovat na krym mi zmarili tym ze: "tam nieje nic na pozeranie, iba par budov po tataroch a opiti Rusaci, tam nechod radsje do Odesi".
Odesa je btw. znama "pracovnickami" a drogami. A ako moj zdroj na tuto temu dodal: "5 dolarov dievca, 100 dolarov lekar" :lol:
vvx
Expert
Expert

Príspevok od používateľa vvx »

je to aktualne...teda uskutocnilo sa to alebo este nie ? a od akeho veku by sa tam dalo priblizne ist ?
a kolko by to bolo spolu SK ? :) viem ze vela otazok na vas...ale mam 15a a je moj sen ist sa tam pozret...takze sa prosim vyjadrite do temy alebo ss dikes :)
Napísať odpoveď